بازار ۶ میلیارد دلاری احداث نیروگاه در کشورهای همسایه
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید عبدالرحیم کاظمی، در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گروه مپنا به صورت کلی در صادرات خدمات فنی و مهندسی بر کشورهای منطقه تمرکز دارد و تا امروز نیز تجارب و همکاریهای زیادی در زمینه صنعت برق با کشورهای منطقه داشتهایم، افزود: آن چیزی که ما را میتواند در صادرات خدمات فنی و مهندسی امیدوار نگه دارد، تقاضایی است که برای احداث نیروگاه در منطقه خودمان در کشورهای همسایه وجود دارد که این ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی شامل نیروگاههای حرارتی، تجدیدپذیر، زغال سنگ سوز و ... میشود.
وی در خصوص چالشهای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی برق گفت: آن چیزی که اکنون مانع توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و استفاده از این ظرفیت بوده، همان موانعی است که همواره در طی سالها گریبانگیر صادرات خدمات فنی و مهندسی بوده، از جمله نبود منابع مالی لازم برای سرمایه گذاری، مشکلات ارتباطات بانکی، مباحث مربوط به انتقال پول، صدور ضمانت نامهها و تمام موضوعاتی که پایداری یا ثبات در صادرات را دچار نوسان میکند.
کاظمی با بیان اینکه مباحثی در خصوص ارز و ملاحظات مربوط به بازگشت ارز که همه و همه بحث پایداری در صدور خدمات فنی و مهندسی را دچار مشکل میکند، گفت: پایداری امکانی است که صادرکننده به دنبال آن است؛ چرا که متعاقب پایداری، امکان برنامه ریزی برای صادرکننده فراهم میشود و برنامه ریزی است که صادرکننده را به موفقیت میرساند، وقتی در یک محیط با تغییرات بالا حرکت میکنیم، امکان برنامه ریزی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه امیدواریم آن بخشی که در کنترل سیاست گذاریهای کلان داخل کشور خودمان هست، بتواند سریعتر حل شود؛ گفت: به هر حال بخشی از مشکلات تحت کنترل نیست و به محدودیتهای تحمیلی به کشور بازمی گردد.
کاظمی ادامه داد: رقبای ما در صادرات خدمات فنی و مهندسی که از کشورهای دیگر منطقه از جمله ترکیه به مناقصات ورود میکنند، هزینههای آنها به مراتب از ما کمتر است و در چنین شرایطی باید به فکر کاهش مشکلاتی که میتوان از داخل کشور برای ایجاد ثبات و به تبع آن امکان برنامه ریزی هست، باشیم و ما به دنبال این امر هستیم.
معاون بازاریابی و فروش بخش برق گروه مپنا با بیان اینکه در خصوص ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی در ۳ سال آینده صحبت میکنیم که ظرفیت بزرگی است، گفت: یکی از راهکارهای اجرایی، استفاده از زیرساختهای تهاتر است.
وی افزود: ایجاد یک شرکت متمرکز برای پیدا کردن ظرفیتها و فراهم کردن بستر تهاتر با کشورهای مختلف با یاقتن مدل تجارت با آن کشور، برای تسهیل فعالیت شرکت ها، یک الگوی موفق است که در کشورهای افریقایی برای فعالیت شرکتهای چینی این الگو پیاده سازی شده و میتوان با فراهم سازی این بستر، شاهد رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی و حتی صادرات در دیگر بخشها به کشورهای منطقه باشیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: این مدل در صورت پیاده سازی، گشایش بزرگی به خصوص در کشورهای منطقه که عمدتا از نظر تأمین منابع مالی دچار محدودیتهایی هستند مثل کشور افغانستان و پاکستان، ایجاد خواهد کرد و شتاب صادرات خدمات فنی و مهندسی را به یکباره چند برابر میکند.
وی با بیان اینکه ما امروز در بسیاری از حوزهها محدودیت تکنولوژی ساخت نداریم و بسیار خوب پیش رفتهایم، گفت: آن چیزی که ما را در بخش توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی با مشکل مواجه کرده بیشتر بحث مربوط به مبادلات مالی بوده که با الگوی پیشنهاد شده، این مشکل هم قابل رفع است.
انتهای پیام/