به دنبال ارتقای نوحهپردازی در قالب کار تشکیلاتی هستیم
حمید رمی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره برگزاری سلسله جلسات این کانون گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر اتفاق بسیار مبارکی در سطح هیئات مذهبی کشور رخ داده و آن تشکیل کارگروههای نغمهپردازی و تولید نوحه و محتوا در هیئتها و محافل مذهبی است.
مسئول «کانون نغمهپردازان خوشدل» اظهار کرد: ارادتمندان اهل بیت (ع) همواره در محافل مذهبی و عزاداری، شنونده نوحهها و اشعار هستند. نوحههایی که برخی آنها سالهای سال ماندگار شدهاند و به حافظه جمعی مردم راه پیدا کردهاند. این نوحهها و اشعار تا به دست مداح برسد مراحلی را طی میکند و افرادی از حیث محتوا و ملودی روی آن کار میکنند.
وی افزود: این اتفاق قبلاً به صورت فردی و موردی رخ میداد و برخی مداحان که در کارشان و انتخاب اشعار و لحن و آهنگ مناسب، حساسیت داشتند بیشتر پیگیر این کار بودند. حالا چندسالی است که در کارگروههای نغمهپردازی و در یک فرایند جمعی این نوحهها ساخته و پرداخته میشوند تا بدون ایراد فنی و محتوایی به مخاطبان ارائه شود.
رمی عنوان کرد: یکی از این کارگروهها «کانون نغمهپردازان خوشدل» است. ما این کانون را به یاد مرحوم علی اکبر خوشدل تهرانی که از نوحهسرایان قدیم تهران بودند تشکیل دادهایم. در آستانه ماه محرم و یا ماه مبارک رمضان و همچنین مناسبتهای مذهبی اعم از شهادت و ولادت به تناوب جلساتی تشکیل میشود و نوحههایی که نوحه سرایان جوان ما سرودهاند مورد نقد و بررسی قرار میگیرد. ضمن این که نوحهسرایان ما در جلسات ماهانه با حضور متخصصان رشتههای مرتبط، پرسشها و نکات خود را در میان میگذارند. تا در نهایت یک کار باکیفیت و معتبر به دست مداحان برسد.
این فعال هیئتی گفت: این فرایند تشکیلاتی، اتفاق بسیار خوبی است که هیئتهای ما را از آسیبهای محتوایی دور خواهد کرد. هدف اصلی ما ارتقای کیفی نوحهها و اشعار مداحی در قالب یک کار تشکیلاتی و کارگاهی است.
وی افزود: در این نشستهای ماهانه، نوحهسرایان از شهرهای مختلف کشور حضور دارند. حدود پنج سال است که ماهی یک بار دور هم جمع میشویم. در نشستی هم که اخیراً در خبرگزاری آنا داشتیم، دکتر محمدرضا سنگری درباره مولفههای شعر فارسی صحبت کردند؛ همچنین آقای سید جواد پرئی و محمد رسولی هم پاسخگوی پرسشهای نوحهسرایان ما بودند.
رمی عنوان کرد: این دو عزیز در یک فضای کارگاهی و جمعی، ایراداتی که اشعار نوحه سرایان و شاعران جوانم آئینی از حیث شعر، وزن و ملودی داشتند را برطرف کردند و یک تبادل تجربه مؤثر را رقم زدند. در نهایت نیز دکتر حشمتالله قنبری بحثهای تاریخ و محتوایی را مطرح کردند که موضوع بسیار مهمی در هیئتهای مذهبی است و حتماً باید مرد توجه قرار بگیرد.
انتهای پیام/