علوم انسانی با دور میزنشینی تولید نمیشود/ نیازمند ۲۰ سال تلاش مستمر هستیم
محمود حکمتنیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره مولفههای لازم برای ارتقای دانشمندان ایرانی یک درصد و دو درصد برتر جهان در حوزه علوم انسانی اظهار کرد: برای ارتقای جایگاه علوم انسانی در سطح بینالملل و اینکه افراد با چه دستگاه نظری تولید علم میکنند؟ بحث مهمی است و باید در مجامع علمی با انجام فعالیتهای جمعی مورد گفتوگو قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه علوم انسانی با دور میزنشینی تولید نمیشود، تاکید کرد: نیازمند تلاش مستمر ۱۰ تا ۲۰ ساله، تعیین روش معین، وجود مسائل عینی جهت درک مفاهیم و راههای خلاقانه برای تولید علم در حوزه علوم انسانی هستیم.
حکمت نیا ادامه داد: مفاهیم خبره علمی و مرجع علمی دو بحث جدا از هم هستند، خبره علمی به معنای توانمندی حل مسئله است، اما مرجعیت علمی در اختیار کسانی قرار میگیرد که دیگران از یافتههای او استفاده کرده یا برای حل مسئله به او مراجعه کنند.
فقط با زبان فارسی نمیتوان تولید علم کرد
این محقق گفت: یک محقق علوم انسانی باید به چند زبان مسلط باشد و فقط با زبان فارسی نمیتوان تولید علوم انسانی اسلامی کرد. همچنین، محقق باید توان ارائه یافتههای خود به غیر از زبان فارسی را داشته باشد تا اگر افرادی خواستند از یافتههای او آگاه شوند فارسی را یاد بگیرند.
وی تاکید کرد: مراودات و رفت و آمد و مشارکتهای علمی مهمترین معیار برای تولید علوم انسانی هستند که در حال حاضر فاقد آن هستیم و نهایت گفتوگوی علمی بین استاد و دانشجو انجام میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: گفتوگوی علوم انسانی باید بین نخبگان و در سطح جهانی انجام شود؛ بنابراین برای تحقق این موضوع نیازمند ایجاد شرایط مساعد، افزایش انگیزه کافی برای حضور افراد و حمایتهای دولت با برنامه ریزی طولانی مدت هستیم.
انتهای پیام/