بررسی عملکرد شبکه پرس تیوی در عملیات طوفانالاقصی
امیر مجتهدی، کارشناس رسانه و مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا تأکید کرد: در شرایطی که رسانههای غربی با اخبار جعلی مردم را نسبت به کشتار غزه بی تفاوت میکنند فعالیت شبکههای برونمرزی بهویژه شبکه خبری پرس تی وی، اهمیت بسیار بالایی دارد.
وی گفت: رسانههای اروپایی و ایالات متحده عمدتاً تحولات ماه اکتبر در فلسطین اشغالی را در قالب حمله تکان دهنده به اسرائیل و یا حمله تروریستی به غیرنظامیان اسرائیلی معرفی کردند در این شرایط بیان حقایق در پرس تی وی به عنوان یک شبکه انگلیسی زبان، به معنی نبرد تمام عیار رسانهای به شمار میرود.
این کارشناس اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به همان میزان که میخواهد روند جنگ را کنترل قصد دارد سعی کرده است تا روایتهای مربوط به جنگ را هم کنترل کند و به همین دلیل است که اینترنت در غزه را قطع کرد.
مجتهدی، با اشاره به اینکه تل آویو تلاش میکند تا تعداد اندکی از خبرگزاریهای حامی خودش در فلسطین آزادانه فعالیت کنند گفت: رژیم اشغالگر از رسانهها میخواهد که بدون هر گونه بررسی فقط آنچه را که خودش اعلام میکند همه باور کنند و برخی رسانههای غربی مانند بی بی سی نیز از این موضوع پیروی میکنند. مانند تحریف حقیقت درباره بمباران بیمارستان الاهلی غزه که به سرعت توسط رسانههای بین المللی بدون بررسی دقیق منتشر شد.
این تحلیلگر افزود: رسانههای غربی تلاش میکنند با استفاده از شعار «مرد خشن عرب» تصویر نادرستی از مبارزان فلسطینی مخابره کنند، هدف آنها در ایجاد خبرهای دروغ مانند، بریدن سر ۴۰ نوزاد توسط حماس نیز در راستای همین اهداف است. پس طبیعی است که منتشر کردن اخباری که نشان دهندهی به خاک و خون کشیده شدن کودکان و زنان بی دفاع فلسطینی باشد بر خلاف رویهی رسانهای آنها باشد.
وی با بیان اینکه طوفان الاقصی در ۶ ساعت ابتدایی توانست، افسانه دفاعی رژیم صهیونیستی را کاملا بی اعتبار کند تصریح کرد: رژیم صهیونیستی از زمان جنگ اول اعراب و اسرائیل در سالهای ۱۹۴۸-۱۹۴۹، سعی داشت دکترین نظامی و امنیتی خود را در چارچوب اصول معینی اجرا کند که بخش مهمی از آن توسط رسانهها مخابره میشد، اکنون هم تبلیغات زیاد درباره عملکرد فوق العاده گنبد آهنین بیشتر رسانهای است تا نظامی.
مجتهدی، با اشاره به اینکه پرس تی وی با محدودیتهای بسیاری مواجه است تاکید کرد: با وجود تحریمهای آمریکا در محدود کردن این شبکه، اما این رسانه در زمینه جنگ نرم و جنگ روایتها ضعیف عمل نکرده است.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: خاطرنشان کرد: اقدام برخی شبکههای غربی در اخراج یا تهدید کارکنانشان که به حمایت از فلسطین و یا انتقاد از رژیم صهیونیستی میپردازند همگی نشان از فقدان بیطرفی و حرفهای نبودن در بسیاری از رسانههای غربی در پوشش دادن تحولات فلسطین و جنگ غزه است.
وی در پایان تصریح کرد: صفر تا صد برنامه ریزی و اجرای عملیات طوفان الاقصی توسط فلسطینیان انجام شده است. اما برخی رسانهها تلاش میکنند تا با آوردن نام ایران سه هدف را دنبال کنند؛ اول آنکه بگویند حماس توانایی انجام چنین عملیاتی را به تنهایی نداشت یعنی آنها نمیتوانستند به تنهایی بدین گونه سیستم نظامی اسرائیل را تحقیر کنند. دوم آنکه جنگ را به صورت منطقهای دربیاورند تا بر اساس آن بتوانند حمایت بیشتری برای رژیم صهیونیستی به دست آورند و سوم آنکه با آوردن نام ایران هجمه رسانهای علیه ایران ایجاد کنند به شکلی که حماس را تروریست و ایران را حامی تروریسم معرفی کنند. حال آنکه پرس تی وی، با اعلام نظر مقامات ایران که از این مساله آگاه نبوده اند دسیسه آنها را خنثی کرد.
انتهای پیام/