آشتی نسل جوان با موسیقی و تمدن ایرانی + فیلم
گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهره سعیدی ـ پیشینه موسیقی پاپ ایران تاریخ پر باری است که استادان زیادی، چون همایون خرم، پرویز یاحقی، علی تجویدی و ...با تکیه بر موسیقی دستگاهی ایران طلایهدار خلق آثار ماندگار شدند. سالها گنیجنه موسیقی پاپ ایران به دلائل مختلف دستخوش فراموشی شد. شنیدن موسیقیهای روزمره و اجباری و بازاری موسیقی پاپ ایران را به سمتی برد که حاصلش جز گوشهای بیمار ـ صداهای ناکوک و محتوای تهی از تفکر و نتهای حاصل از تجربههای اتفاقی و ماشینی نبود.
ارکستر نوای آفتاب یکی از گروههایی است که تلاش دارد تا پل رابط بین نسل فعلی مخاطبان موسیقی با گذشته موسیقی پاپ ایران باشد. این ارکستر تحت رهبری امین سالمی، خوانندگی امیر رفعتی، مایستر گروه پاپ فیروز ویسانلو و مایستر ارکستر داریوش حجازی در دو سانس در هتل اسپیناس پالاس تهران به صحنه رفت و مخاطبان خود را به وجد آورد.
این ارکستر با شعار «نیم قرن خاطرات عاشقانه با موسیقی و ترانه» قطعات مختلفی از آهنگسازان نوستالژیک و قدیمی ایران را به صحنه آورد.
سالمی، رهبر ارکستر پیش از آغاز کنسرت با تشکر از اعضای گروه و اساتیدش گفت: از ناصر طاهریان تهیه کننده کار و فرید مختاری مدیر اجرایی و نفر اول گیتار کشور فیروز ویسانلو تشکر و به وجود همه اعضای ارکسترم افتخار میکنم. در این روزگار دوست پیدا کردن کار راحتی نیست من به دوستی همه شما افتخار میکنم و خوشحالم که صدرالدین حجازی پیشکسوتمان هم در این جمع حضور دارد. همه قطعاتی که امشب اجرا میکنیم خاطرات پدر و مادران ما است که امیدوارم از آنها لذت ببرید.
سپس امیر رفعتی خواننده گروه هم با کسب اجازه از استادش همایون خرم برای خواندن قطعه «سلام عاشقانه» و پدرش قاسم رفعتی، به اجرای قطعات پیوست.
آشتی موسیقی با فرهنگ و تمدن ایرانی
امیر رفعتی خواننده این کنسرت در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: برای این کنسرت قطعات سلام عاشقانه از استاد همایون خرم را که ایشان ساختند و در آلبومی به نام «سرود شب» به همراه پدرم تدوین شد، با کسب اجازه از خودشان خواندم و سپس قطعه «چشم سخنگو» را اجرا کردم، مابقی قطعات جاودانههای دهه چهل و پنجاه است که پدران و مادران ما با آنها خاطرات زیاد دارند.
وی در ادامه افزود: ما سعی کردیم تنظیم قطعات را تغییر دهیم تا با نسل جوان ارتباط بهتری بگیریم. کلا هدفمان از اجرای این کنسرت این بود که با جوانان ارتباط بگیریم و مسیری که به خاطر فضای موسیقی به بیراهه رفته را تغییر دهیم و نشان دهیم که ما چنین فرهنگ و تمدنی داشتیم، بیاییم با این موسیقی آشتی کنیم.
قطعات نوستالژیک ایرانی حال خوب به مردم میدهند
امین سالمی، رهبر ارکستر نوای آفتاب نیز در گفتگو با آنا گفت: قطعاتی که امشب اجرا کردیم برای سالهای ۱۳۵۲ تا ۱۴۰۲ هستند و موضوع همه عاشقانه است، عاشقانههای فولکلور ترکی، کردی، فارسی برگرفته از عشق در فرهنگ اقوام ایرانی که ۱۵ قطعه شد و یکی از آنها هم عشق به وطن بود؛ از خوانندگان معروف و محبوب بین مردم مثل محمد نوری که قطعهای ایران را به خوبی خوانده و ذهنیت خوبی برای مردم ایجاد کرد.
وی در ادامه گفت: این حال خوب داشتن روزها نعمت است، ما حتی اگر نیم ساعت حال مردم را خوب کنیم، وظیفه خود به عنوان یک عضو جامعه درقبال مردم را ادا کردهایم.
اعضای این ارکستر شامل روشنک نوشی و لیدا باقری فلوت، حامد تحصیلی پیانو، فیروز ویسانو آکاردئون، روزبه زرعی، کوروش حجازی، حاکمد جوهرستانی و سارا اسماعیلی سازهای کوبهای، داریوش حجازی، سارا نادری، آرش مسلمی، منصور صفائیان، نگین سمائی و فاطمه بلادر ویلن ۱، فیروز ویسانلو و امیر کاشانی گیتار، بابک ریاحی پور، گیتار بیس، علی مطمئن زاده کارگردان و مدیر تصویربرداری، فرید ذاکری، مسعود مقدم، روح الله فروزش، امیرمحمد اردلان و علی عنبرستانی، ویولون ۲، مسعود زاهدی پور و مریم پناهی، تار، فردین فیروزکوهی، سنتور، احمد مقدسیزاده، فرگل ساکت، فرگل ساکت، آرش گنجه و الهام آقا بابایی، ویولا، ابراهیم یساولزاده، قانون، محمدرضا آقایی، عود، دامون نوردین، درامز، محمد غریبی، پروشات زندایین و رها ساجدی، ویولنسل هستند.
انتهای پیام/