دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1402 - 16:03

بی‌اعتمادی چالش‌ همیشگی در ایجاد ارتباط معنادار بین صنعت و دانشگاه

بی‌اعتمادی چالش‌ همیشگی در ایجاد ارتباط معنادار بین صنعت و دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: بی‌اعتمادی صنعت و دانشگاه به یکدیگر یکی از چالش‌های همیشگی در ایجاد ارتباط معنادار و هدفمند بین صنعت و دانشگاه است.
کد خبر : 878837

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از نور، رضا یوسفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور در نشست هم‌اندیشی صنعت و دانشگاه که در این واحد دانشگاهی برگزار شد بی‌اعتمادی صنعت و دانشگاه به یکدیگر را یکی از چالش‌های همیشگی و موانع اصلی در ایجاد ارتباط معنادار و هدفمند بین صنعت و دانشگاه خواند و اظهار کرد: صنعتگران و شاغلان صنعت بر این باور هستند که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از اطلاعات کافی برای ورود به صنعت برخوردار نیستند و حتی گاهی روند آموزش و محتوای آموزشی در دانشگاه را با خواسته‌های مورد نیاز صنعت همراه نمی‌بینند.

وی افزود: در نقطه مقابل دیدگاه دیگری در بخشی از بدنه دانشگاهیان وجود دارد و آن اینکه در کشور دانشگاه از صنعت جلوتربوده و آن چیزی که صنعت از فارغ‌التحصیلان انتظار دارد استفاده از آنها به‌عنوان تکنیسین ساده است در حالی که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عموماً به‌منظور طراحی و نه صرفاً کاربری آموزش دیده‌اند و صنعت با استفاده از آنها به‌عنوان تکنیسین و کاربر ساده، توان استفاده بهینه از قابلیت‌ها و توانایی‌های آنها را ندارد. هر دوی این دیدگاه‌ها هم درست است و هم اشتباه، مشکل را باید در جای دیگری جستجو کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: مشکل اصلی در حلقه مدیریتی حاکم بر نظام آموزش و صنعت کشور بوده که با نگاه جزیره‌ای به موضوع آموزش و یا صنعت، از قابلیت‌های هر یک در پیشرفت دیگری به خوبی استفاده نکرده است. در واقع صنعت و دانشگاه دو بال اصلی توسعه و پیشرفت هستند و سیاست‌های کلان به نحوی طراحی نشده‌اند تا با ایجاد حرکت موزون و هماهنگ این دو بال امکان پرواز بر فراز مرز توسعه و پیشرفت فراهم شود.

یوسفی ادامه داد: صنعت بدون دانشگاه و دانشگاه بدون صنعت به جایی نخواهند رسید هر یک برای پیشرفت خود به پیشرفت دیگری نیازمند است؛ بنابراین یکی از وظایف اصلی صنعت کمک به پیشرفت دانشگاه و یکی از وظایف اصلی دانشگاه کمک به توسعه صنعت بوده و این حلقه مفقوده‌ همواره از نگاه قانون‌گذاران مغفول مانده و توجه کافی به آن صورت نشده است.

وی بیان کرد: در صورت ایجاد ارتباط هدفمند بین صنعت و دانشگاه، چالش‌های صنایع توسط صنعتگران و یا توسط دانشگاهیان به خوبی احصا خواهد شد و با حمایت‌های صورت گرفته و حضور صنعتگران در دانشگاه و دانشگاهیان در صنایع و انجام پژوهش‌های کاربردی، زمینه افزایش کیفیت آموزشی در دانشگاه و محصولات در صنعت، همزمان محقق خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور تمرکز دانشگاه بر پرورش متخصص مورد نیاز صنایع، آموزش هدفمند و تضمین آینده شغلی دانشجویان را از دیگر برکات ارتباط معنی‌دار و هدفمند صنعت و دانشگاه خواند و مطرح کرد: اجرای طرح پویش توسط دانشگاه آزاد اسلامی یکی از راهکار‌های حل این چالش‌ها توسط دانشگاه بوده که مبتنی بر سند تحول و تعالی این دانشگاه از سوی سازمان مرکزی به واحد‌های دانشگاهی ابلاغ شده و این واحد دانشگاهی به‌عنوان یکی از پیشگامان اجرای این طرح در استان مازندران است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب