دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران خبرداد:

ارائه تخفیف ۲۰ درصدی در کتابفروشی‌های تهران/ مهمترین مشکل نشر کمبود تقاضاست

ارائه تخفیف ۲۰ درصدی در کتابفروشی‌های تهران  مهمترین مشکل نشر کمبود تقاضاست
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران مهمترین مشکل نشر را کمبود تقاضا دانست و از ارائه تخفیف ۲۰ درصدی در کتابفروشی‌های عضو اتحادیه به مناسبت هفته کتاب خبر داد.
کد خبر : 878788
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری تشریح برنامه‌های اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در سی و یکمین دوره هفته کتاب امروز دوشنبه 22 آبان با حضور ابراهیم کریمی‌پور رئیس این اتحادیه و حسن قربانی نائب رئیس دوم اتحادیه برگزار شد.

کریمی در این نشست در سخنانی گفت: نخستین برنامه ما چهارشنبه 24 آبان با حضور همه اعضای صنف در باشگاه دانشگاه تهران برگزار می‌شود. این نشست به دلیل کرونا در سال‌های اخیر برگزار نشده بود و به نوعی می‌توان گفت بزرگترین گردهمایی صنف در سال‌های اخیر است.

اعضای اتحادیه اعم از ناشران، موزعان و کتاب‌فروشان قرار است، مسائل و مشکلاتی که درگیر آن هستند را مطرح کنند تا با جمع‌بندی و بررسی این نکات در اتحادیه در دوره جدید بتوانیم به گسترده‌تر کردن خدمات به صنف بپردازیم. در همین روزها از جانب عده‌ای از همکاران نگرانی‌هایی درباره برخی از فعالیت‌های مسئولان وزارت ارشاد مطرح شده است که ما پیش بینی می‌کنیم این مسائل در روز چهارشنبه مطرح شود.

وی از اختصاص تخفیف 20 درصدی برای خرید کتاب در کتاب فروشی‌ها طی هفته کتاب خبر داد و گفت: این تخفیف با تخفیف‌های فزاینده‌ای که این روزها در پیاده‌روهای خیابان و ... با آن مواجه هستیم تفاوت داریم. بساطی‌ها اغلب کتاب‌های نازل با کیفیت پایین را عرضه می‌کنند، ولی در هفته کتاب کتاب‌های معتبر توسط کتاب فروشی‌های عضو اتحادیه عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با اشاره به برنامه کتاب‌گردی در هفته کتاب، گفت: از مسئولان فرهنگی کشور دعوت خواهیم کرد که در همکاری با اتحادیه به سنت سال‌های گذشته به بازدید از کتاب فروشی‌ها بپردازند.

کریمی‌پور با اشاره به گردهمایی ناشران و کتاب فروشان، گفت: اعضای اتحادیه اعم از ناشران، موزعان و کتاب فروشان قرار است مسائل و مشکلاتی که درگیر آن هستند را مطرح کنند تا با جمع بندی و بررسی این نکات در اتحادیه در دوره جدید بتوانیم به گسترده‌تر کردن خدمات به صنف بپردازیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت اتحادیه در ماه‌های اخیر در خصوص صیانت از حقوق ناشران در مقابل قاچاق کتاب و کتاب سازی‌ها، گفت: پیش از این کارگروه صیانت در اتحادیه فعالیت گسترده‌ای داشت و یک میلیون جلد کتاب غیرمجاز توقیف و امحا شد. ولی در این دولت کارگروه ساماندهی بازار کتاب در وزارت ارشاد تشکیل شده و از اتحادیه نیز نماینده‌ای در کارگروه وجود دارد اما هنوز به جمع‌بندی مشخصی نرسیده است.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در پاسخ به پرسشی دیگر، درباره تشکیل کمیسیون‌ها و کارگروه‌ها در اتحادیه در چه مرحله‌ای است، گفت: هیئت مدیره جدید در اولین اقدام کمیسیون‌ها را تشکیل داد که به لحاظ قانونی اعضای پیشنهادی باید به اتاق اصناف معرفی می‌شدند که این کار انجام شده است. 5 کمیسیون اصلی در اتحادیه تشکیل شده و درکنار کمیسیون‌ها تعدادی کارگروه نیز شکل می‌گیرد که برای ساماندهی آنها در تدارک جذب افراد و نیرو هستیم کارگروه‌های صیانت از حقوق نشر، رفاه، ناشران کتاب فروشان و موزعان، بین الملل و تعداد دیگری کارگروه بنا بر ضرورت و نیاز تشکیل خواهند شد.

کریمی پور همچنین ارائه 20 درصد تخفیف از سوی کتاب‌فروشان این صنف را با مشکل مواجه نخواهد کرد، گفت: درباره تخفیف باید بگویم که ارائه همین مقدار پرداخت نیز دشوار است که با مشارکت ناشران توزیع‌کنندگان و کتاب فروشان به این درصد رسیده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که ارائه تخفیف از سوی ناشران همواره کتابفروشان را متضرر کرده و انتقاد آن‌ها را به دنبال داشته است،‌ آیا اتحادیه در این زمینه ورودی کرده است،‌ گفت: ناشر تولیدکننده کتاب است و کتاب فروش است که فروشنده واقعی کتاب است خوب است که در صنف در هر رشته‌ای حقوق همه رعایت شود، در واقع به نفع ناشران است که از کتاب‌فروشان حمایت کنند. اگر کتاب فروشان دچار رکود شوند، آسیب آن به ناشر هم می‌رسد، ویترین کتاب فروشی در کشور ما اندک است و باید از همین مقدار اندک بیشترین حمایت را کرد.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران مهمترین مشکل حال حاضر نشر را کمبود تقاضا دانست و گفت: ای کاش مسئولان دولتی و هر نهاد دیگری به جای فعالیت‌های اقتصادی و تبلیغی برای کتابخوانی و حرکت بیشتر جامعه به سمت کتاب تلاش کنند. ما در زمینه تولید، توزیع و عرضه کتاب کمبود نداریم، بلکه با تراکم و ازدیاد تولید هم مواجه هستیم ما کمبود تقاضا داریم با جمعیت بیش از 80 میلیون نفر این مقدار تقاضای کتاب اندک است. اگر کتابخوانی را در جامعه رواج دهیم کتاب راه خود را برای رسیدن به دست کتابخوان‌ها پیدا می‌کند.13:08
 
کریمی پور در پاسخ به پرسشی درباره موضع اتحادیه ناشران درباره راه‌اندازی سامانه نظارت مردمی بر نشر، گفت: در همین مدت کوتاه عده‌ای از همکاران نگرانی‌هایی را در این باره به اتحادیه اعلام کردند، ما منتظر هستیم که نشست روز کتاب و کتابخوانی برگزار شود و همکاران در این زمینه نظرات خود را اعلام کنند.

حسن قربانی نیز در پایان این نشست با اشاره به شعار انتخابی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای هفته کتاب گفت:‌ ما شعار شکوفایی ایران با ما آغاز می‌شود،‌ «کتاب بخوانیم» به عنوان شعار هفته انتخاب شده و پوستری نیز در این زمینه طراحی شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب