دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آبان 1402 - 16:53

تأکید رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان بر برقراری آتش‌بس فراگیر در غزه

تأکید رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان بر برقراری آتش‌بس فراگیر در غزه
رئیسی گفت: یکی از مهمترین مسائل امروز منطقه، ظلم و جنایات بی‌سابقه علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه است و ایران و تاجیکستان به عنوان دو کشور مسلمان موظف به تلاش برای خاتمه دادن به این ظلم تاریخی هستند.
کد خبر : 877936

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر امروز چهارشنبه در جریان سفر به تاجیکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، اشتراکات متعدد و سوابق دیرینه تاریخی، دینی، فرهنگی و تمدنی میان ایران و تاجیکستان را زمینه مناسبی برای گسترش روابط در همه ابعاد دانست و گفت: در دو سال گذشته قدم‌های خوبی برای ارتقای سطح همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور برداشته‌شده، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

رئیسی هدف‌گذاری برای افزایش همکاری‌های اقتصادی دو کشور در قدم اول تا سطح ۵۰۰ میلیون دلار را کاملاً امکان‌پذیر دانست و افزود: با توجه به زمینه‌های مختلف همکاری در بخش نفت، گاز، آب، صدور خدمات فنی و مهندسی و داروسازی دستیابی به این هدف در دسترس است.

رئیس‌جمهور نگاه دو کشور به مسائل جهان را دارای اشتراکات فراوان برشمرد و تصریح کرد: یکی از مسائل مهم امروز ظلم و جنایات بی‌سابقه علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین در غزه است که در این زمینه ما به‌عنوان دو کشور مسلمان موظف به تلاش برای خاتمه دادن به این ظلم تاریخی هستیم.

رئیسی کمک به برقراری امنیت کامل در افغانستان و مبارزه با پدیده‌های مخربی همچون تروریسم، مواد مخدر و جرائم سازمان‌یافته را از دیگر زمینه‌های همکاری میان دو کشور دانست.

ضرورت برقراری آتش بس فراگیر در غزه 

در این نشست آقای امامعلی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز توسعه همه‌جانبه روابط دو کشور به‌خصوص در بخش معدن، سلامت، کشاورزی، تأسیس شرکت‌های فناوری و صنعتی، نیروگاه‌های برق‌آبی، اکتشاف و استخراج نفت و گاز و همکاری‌های فرهنگی و علم و فناوری را ضروری دانست.

رئیس‌جمهور تاجیکستان در ادامه وضعیت کنونی فلسطین و کشتار هزاران انسان به‌ویژه زنان و کودکان مظلوم و بی‌گناه غزه را به‌شدت محکوم و بر ضرورت تلاش برای برقراری آتش‌بس فراگیر در غزه تأکید کرد.

امامعلی رحمان با اشاره به دیدگاه‌های نزدیک و مشترک دو کشور در مسائل مختلف بین‌المللی خاطرنشان کرد: باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها و همچنین فرصت عضویت مشترک دو کشور در سازمان‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی بیشتر تلاش کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته