تبیین سیاسی اوضاع غزه از ۳ دیدگاه متفاوت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامآباد غرب با دعوت از سه عضو هیئت علمی در گروه حقوق (مسعود بسامی، افسانه مرادزاده و شیرزاد امیری) و با حضور اساتید و دانشجویان گروه حقوق و دیگر رشتهها، جنگ رژیم صهیونیستی و غزه از سه دیدگاه مورد بررسی و تحلیل قرار داد.
مسعود بسامی در این نشست گفت: بسیاری از ادیان الهی در سرزمین فلسطین کنونی شکل گرفته اند و این سرزمین در طول تاریخ شاهد اتفاقات و جنگهای فراوانی بوده است. از هجرت فرزندان حضرت یعقوب به مصر و بازگشت آنان به این سرزمین بعد از حضرت یوسف.
وی اظهار کرد: سرزمین فلسطین کنونی در چند دوره از تاریخ مورد هجوم پادشاهان و مسلمانان قرار گرفته و مستعمره انگلستان بوده که نتیجه آن مهاجرت و بازگشت مردم این منطقه و نقاط مختلف بوده است که در نهایت سال ۱۹۴۷ سازمان ملل طرح تقسیم فلسطین به دو کشور مجزا اسرائیل و فلسطین را انجام داد که تاکنون به نتیجه نرسیده و رژیم اسرائیل علاوه بر درصدی که سازمان ملل از طرح تقسیم فلسطین برای او در نظر گرفته شده پا را فراتر گذاشته و سرزمینهای دیگری را اشغال کرده است.
افسانه مرادزاده هم در این نشست سیاسی گفت: خاورمیانه به دلیل جایگاه و منابع ویژهای که دارد در سطح جهان از اهمیت ویژهای برخوردار است و این امر همواره باعث دخالتها و چشم طمع استعمارگران به کشورهای این منطقه است.
وی گفت: روند تغییرات اخیر که از سال ۲۰۲۰ با حمایت آمریکا در عادی سازی روابط اسرائیل و کشورهای عرب منطقه آغاز شد، آبستن حوادث زیادی بود؛ زیرا اعراب آمادگی این پذیرش و عادی سازی را نداشتند و روند تغییرات و عادی سازیها به جنگ کنونی ختم شده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: اسرائیل در سالهای اخیر با بحران عدم مشروعیت و مشکلات ساختاری و داخلی فراوانی درگیر بود و شاهد اعتراضات فراوان داخلی در این رژیم بودیم و حملات موفق اخیر حماس به این رژیم با وجود هزینههای هنگفت در تهیه و خرید تجهیزات نظامی بحران را در اسرائیل افزایش داده و همین امر باعث شده امروز شاهد کشتار غیرنظامیان، حمله به بیمارستانها و منازل مسکونی از سوی این رژیم باشیم.
مرادزاده گفت: اسرائیل در کوتاه مدت میتواند تخریب به وجود آورد؛ اما اگر جنگ فرسایشی شود، این کشور توان ادامه عملیات را نخواهد داشت.
از دیدگاه این تحلیلگر آمریکا به دلیل شرایط داخلی خواهان پایان اقدامات رژیم اسرائیل است. چین به دلیل قراردادهای سنگین اقتصادی در منطقه بهخصوص با عربستان خواهان پایان درگیری است. روسیه نیازمند یک جنگ ثانویه بود تا توان ناتو به منطقهای دیگر معطوف شود. اروپا خسته از جنک اوکراین و به عنوان متحد اسرائیل حمایت همه جانبه ندارد.
شیرزاد امیری هم با محکوم کردن جنایات رژیم اسرائیل در کودک کشی و حمله به غیر نظامیان و اسرا به بیان عدم پایبندی این رژیم به تمام قوانین و حقوق تعرف شده در جنگها پرداخت و از آثار ویرانگر این نسل کشی در منطقه برای حاضران سخن به میان آورد و این جلسه به صورت پرسش و پاسخ بین اساتید و دانشجویان به پایان رسید.
انتهای پیام/