۸ عادت خوب که سرعت پیر شدن را ۶ سال کم میکند
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیوساینتیست، هشت عادت مفید هست که با دنبال کردن آنها میتوانیم سن بیولوژیک خود را چندین سال کاهش دهیم.
این هشت عادت به ویژه برای ارتقای سلامت قلبی-عروقی مفید است و مهمترین آنها عبارتند از پرهیز از دخانیات، انجام هفتهای ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی شدید و رعایت رژیم غذایی متوازنی که سرشار از سبزیجات و آجیل و متکی به پروتئین باشد.
سایر عادتهای خوبی که روند افزایش سن را کُند میکند شامل ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه، رعایت تناسب وزن و کنترل میزان کلسترول، قند و فشار خون است.
رعایت این موارد نه تنها به افزایش سلامت قلب کمک میکند، بلکه میتواند سرعت افزایش سن بیولوژیک را هم آهسته کند.
سن بیولوژیک که به عنوان سن فیزیولوژیکی نیز شناخته میشود، شاخصی از وضعیت تندرستی عمومی یک فرد و درواقع میانگینی از وضعیت سلامت بافتهای مختلف بدن است. از سن بیولوژیک برای ارزیابی فرایند پیری به شیوه دقیقتر و ردیابی مسیر آسیب و ازکارافتادگی بافتهای بدن در طول زمان استفاده میشود.
به گفته پژوهشگران، سن بیولوژیک آنهایی که از این هشت عادت پیروی میکنند، ۶ سال کمتر از سن شناسنامهای است. آنهایی هم که از این عادتهای پسندیده ندارند، به طور متوسط ۴ سال بزرگتر از سنی هستند که تاریخ تولدشان نشان میدهد.
کند شدن روند پیری مزایای جانبی دیگری هم دارد ازجمله اینکه تعداد سالهایی را که بدون بیماری سپری میشود، افزایش و خطر مرگ زودرس را کاهش میدهد.
البته انتظار نداریم که مردم سبک زندگی خود را یک شبه تغییر دهند، اما هر چیز نقطه آغازی دارد و حتی تغییر تدریجی هم تأثیری چشمگیر بر سلامت قلب و کند کردن روند افزایش سن بیولوژیکی میگذارد.
انتهای پیام/