دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کولیوند طی یک نشست مطرح کرد؛

تشریح کمک‌های هلال احمر ایران برای مردم مظلوم غزه/جزئیات محموله‌های دارویی و بانک خون مشخص شد

تشریح کمک‌های هلال احمر ایران برای مردم مظلوم غزه جزئیات محموله‌های دارویی و بانک خون مشخص شد
رئیس سازمان هلال احمر گفت: برای کمک به مردم مظلوم غزه با رئیس هلال احمر مصر در زمینه امداد، تشکیل بیمارستان سیار و بانک خون رایزنی کرده‌ایم.
کد خبر : 877529

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «واکاوی نقش حقوق بین الملل بشر دوستانه در خصوص فجایع غزه» پیش از ظهر امروز در سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست پیرحسین کولیوند رئیس سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با ابراز تأسف از جنایات دژخیمانه رژیم اشغالگر قدس در شهر غزه گفت: برای کمک به مردم مظلوم غزه با رئیس هلال احمر مصر برای رساندن کمک‌های امدادی و تشکیل بیمارستان سیار و بانک خون رایزنی کرده‌ایم. هلال احمر جمهوری اسلامی بحث ارسال محموله‌های دارویی و غذایی و زیستی را هم با جدیت دنبال می‌کنیم. کمک‌های مردمی خوبی جمع آوری شده و در حال اقدام و پیگیری هستیم تا این کمک‌ها را به هر شکل ممکن به مردم غزه برسانیم.

وی اظهار کرد: علاوه بر این، از کمیته بین المللی صلیب سرخ درخواست یک اجلاسیه اضطراری داشته‌ایم تا نقض قوانین بشر دوستانه در آن مورد بررسی قرار گرفته و راهکار‌های کمک رسانی عملیاتی شود.

کولیوند افزود: مرز رفح بین غزه و مصر گاهی باز می‌شود، اما نهایتا بیست کامیون اقلام پزشکی می‌رود که در برابر حجم مصدومان و آوارگان بسیار ناچیزی است. از کمیته هلال احمر بین‌المللی اسلامی هم درخواست کردیم جلسه‌ای بگذاریم و با نمایندگان کشور‌های دیگر صحبت شده و آن شالله به زودی این جلسه برگزار می‌شود.

وی افزود: رژیم صهیونیستی همه قوانین و کنوانسیون‌ها را زیر پا گذاشته است. چون حمله به مراکز درمانی و خودرو‌های امدادی و نیرو‌های هلال احمر و صلیب سرخ ممنوع است. همه اعضای صلیب سرخ و هلال احمر باید یکصدا و یکپارچه این خوی وحشی‌گری را محکوم کند. این اتفاق در کشور ما با تجمع‌ها و بیانیه‌ها آغاز شده است. ما به صورت مرتب با هلال احمر غزه در ارتباط هستیم راهکار‌های مختلفی را با روسای علت احمر اردن مصر ترکیه و عراق پیگیری کردیم تا ببینیم با چه روشی می‌توان اقلام پزشکی غذایی و دارویی را به غزه برسانیم.

کولیوند گفت: شرایط مداوای مجروحان در بیمارستان بسیار سخت است، در این شرایط سخت، سوخت رسانی به مراکز درمانی بسیار مهم و حیاتی است. این قطع سوخت رسانی که رژیم صهیونسیتی به آن دست زده روشی برای کشتن باقیمانده مصدومان و مجروحان است.

رئیس سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: مستنداتی را جمع آوری کرده‌ایم که نشانگر جنایت روش رژیم صهیونیستی علیه امدادگران هلال احمر و گروه‌های پزشکی و امدادی است. با تکیه بر همین مستندات همراه با روسای هلال احمر سایر کشور‌ها حتما علیه رژیم صهیونیستی اعلام جرم خواهیم کرد. این پیگیری‌های مداوم را ادامه خواهیم داد تا به نتیجه برسیم.

وی عنوان کرد: در هر جنگی اعضای هلال احمر و صلیب سرخ باید در امنیت کامل کار خودشان را پیش ببرند، اما آن چه در غزه رخ داده است نقض کامل حقوق بشر محسوب می‌شود.

کولیوند افزود: خواسته ما این است که همه نمایندگان صلیب سرخ در این زمینه به نقش خودشان عمل کنند.

غریب آبادی: رژیم صهیونیستی ۳۲روز اعتبار و حیثیت نهاد‌های بین‌المللی و حقوق بین‌الملل بشردوستانه را لجن مال کرد

در ادامه، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز گفت: آمریکا عضو بسیاری از قرارداد‌ها و کنوانسیون‌های بشردوستانه و حقوق بشری است و این هم از طنز‌های روزگار است که اکنون بزرگترین حامی بزرگترین ناقض این معاهدات است.

وی اظهار کرد: از منظر حقوقی، ما حق دفاع مشروع را داریم. آیا این حق دفاع مشروع برای صهیونیست‌ها است یا برای مردم غزه؟ آن‌ها حمله هفتم اکتبر نیرو‌های حماس را بهانه کرده اند، در خالی که جنایات رژیم اشغالگر قدس مربوط به این یک ماه و یک سال نیست و ۷۵سال سابقه دارد. حالا مردمی که بیش از هفت دهه در معرض اشغال و سرکوب و تجاوز بوده اند حق دفاع مشروع دارند یا رژیم اشغالگر قدس؟ هفتاد و پنج سال اشغالگری، بیش از صدهزار شهید، هفت میلیون آواره، صد‌ها هزار مجروح و هفت هزار زندانی می‌گوید که این حق متعلق به فلسطینی‌ها و اهالی غزه است.

غریب آبادی گفت: رژیم صهیونیستی انواع جنایات را در یک ماهه گذشته انجام داده، جنایت علیه بشریت، نسل زدایی، پاکسازی نژادی و قومی و. مصادیق این جنایات هم متعدد است. در غزه ما ۱۰هزار شهید و حدود سی هزار مجروح داشتیم. بیش از هفتاد درصد این شهدا و زخمی‌ها زنان و کودکان هستند همان زنان و کودکانی که آمریکا و کشور‌های غربی و مدعیان حقوق بشر همیشه ادعای حمایت از آن‌ها را دارند.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه اظهار کرد: انتقال اجباری جمعیت جنایت دیگری است. بیش از یک میلیون نفر در این یک ماه از خانه و کاشانه خود آواره شده اند. استفاده از تسلیحات ممنوعه و سمی، محاصره و قطع سوخت، آب و غذا بحث نابودسازی جمعیت از طریق محروم کردن جمعیت به دسترسی دارو و غذا، بمباران و حمله اماکن زیربنایی، مدارس اماکن مذهبی و بیمارستان‌ها را شاهد بودیم که از مصادیق روشن نقض حقوق بشر دوستانه بین الملل است. حقوق بشر دوستانه با هدف محدود کردن رنج و کاهش آلام قربانیان جنگ و قاعده‌مند کردن جنگ‌ها در چارچوب حقوقی شما گرفته است. در حوادث یک ماه اخیر غزه همه این موارد نقض شده است.

تشریح کمک‌های هلال احمر ایران برای مردم مظلوم غزه/جزئیات محموله‌های دارویی و بانک خون مشخص شد

غریب آبادی گفت: رژیم صهیونیستی در این ۳۲روز اعتبار و حیثیت نهاد‌های بین المللی و حقوق بین الملل بشردوستانه را لجن مال کرده است. سازمان‌هایی که مدعی هستند که می‌خواهند صلح و ثبات و رفاه را برای مردم جهان به ارمغان بیاورند. نوار غزه نمایشگاهی از نقض تمام عیار مفاد حقوق بین الملل توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی است.

وی عنوان کرد: حال باید چه کرد؟ ما از جامعه بین الملل ناامید هستیم. جهان شاهد یک بی عدالتی بزرگ از یک سو و سکوت سازمان ملل، شورای امنیت و نهاد‌های بین المللی از سوی دیگر است.

غریب آبادی گفت: انتظار ما از کشور‌های اسلامی بسیار بالاست. قرار است سران کشور‌های اسلامی به زودی در عربستان نشست داشته باشند که توقع داریم کشور‌های اسلامی در این نشست به وظیفه دینی و انسانی خودشان عمل کنند.

وی افزود: این جنایات دیر یا زود تمام میشود و بازنده آن هم قطعا رژیم صهیونیستی است، اما نباید بگذاریم این جنایات فراموش شود. باید تلاش کنیم یک شبکه بین‌المللی از وکلا و حقوقدانان برای پیگیری این جنایات تشکیل شود.

غریب آبادی گفت: از سال ۲۰۲۱ پرونده‌ای علیه زیاده طلبی‌ها و اشغالگری و تجاوز صهیونیست‌ها در در دیوان کیفری بین المللی تشکیل شده؛ اما سران این رژیم اجازه ورود دادستان به اراضی و مناطق مورد بحث که جنایات فراوانی در آن‌ها رقم‌خورده است را نمی‌دهند. درخواست ما این است که این پرونده فعال شود. این دیوان باید به مسئولیتش عمل کند. انتظار داریم دولت فلسطین هم این پرونده را رها نکند نهاد‌های مردمی و افکار عمومی هم باید دادستان را تحت فشار بگذارند تا این پرونده را به جریان بیندازد.

وی افزود: ما برخی معاهدات بین المللی حقوق بشری را داریم که رژیم صهیونیستی هم عضو آن‌ها است. این هم از همان طنز‌های عجیب تاریخ است. ما تلاش می‌کنیم که از معاهده رفع تبعیض نژادی علیه این رژیم طرح دعوی کنیم تا بتوانیم تا حدی جلوی این جنایات را بگیریم.

خبرنگاران را می کشند تا حقیقت مخفی بماند

علی خلیلی فعال رسانه‌ای فلسطینی در ادامه این نشست گفت: رژیم صهیونیستی از طریق رسانه‌ها تلاش کرده تجاوز به غزه را قانونی جلوه دهد. رسانه‌ها در تبیین جنایات رژیم صهیونیستی نقش زیادی دارند و ابزاری قدرتمند در شکل دهی به افکار عمومی هستند.

وی افزود: رسانه‌های نقش حیاتی در افشای حقیقت در جهان در خصوص جنایات اخیر رژیم صهیونیستی دارند.

خلیلی گفت: رسانه‌ها تیغ دو لبه هستند و می‌توان از آنها در مسیر خیر و شر استفاده کرد. رسانه‌های مقاومت در راستای شفاف سازی جنایات اخیر رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند ولی رسانه‌های غیر مقاومت خلاف آن عمل می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: نیروهای رژیم صهیونیستی خبرنگاران را مورد هدف قرار می‌دهند تا حقیقت از چشمان جهان مخفی بماند. کنوانسیون ژنو از روزنامه نگاران در جنگ حمایت می‌کند و آنها نباید کشته و بازداشت شوند و تجهیزات آنها نباید مصادره شود ولی رژیم صهیونیستی به تمام این مسائل بی توجه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب