حافظان قرآنکریم در مصلای تهران گردهم میآیند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری «اجتماع بزرگ حافظان قرآنکریم استان تهران» پیش از ظهر امروز در مجتمع فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام محمدجواد زهرایی مدیرکل تبلیغات اسلامی تهران و رئیس ستاد «اجتماع بزرگ حافظان قرآنکریم استان تهران» عنوان کرد: حوزههای مختلف قرآنی ما قابلمقایسه با قبل انقلاب نیست. پیشرفتهای بسیار زیادی داشتم به دلیل اهتمام ویژه امامین انقلاب به قرآن و تلاش استاد در جای جای ایران اسلامی پیشرفت های اساسی و چشمگیر داشتیم.
وی افزود: امروز باید تلاش کنیم جامعه انس بیشتری برای قرآن بگیرد، در این راستا محافلی که در حسینیهها، خانه ها و مساجد برگزار میشود خیلی مهم است؛ باید برای رونقبخشی به این محافل تلاش کنیم. جریان فاخر حفظ قرآن کریم که مورد تأکید رهبر انقلاب بوده حتماً باید تقویت شود تا در نهایت موجب عمل به قرآن کریم شود. در این جهت، دستگاههای مختلف در حال تلاش هستند و مهمتر ازاین دستگاهها مجموعههای مردمی و خانههای قرآنی است. سازمان تبلیغات اسلامی تهران هم اهتمام جدی دارد که به لطف الهی بتوانیم برای امالقرای جهان اسلام و تهران عزیز بتوانیم ماموریتها را به نحو احسن انجام دهیم. معتقدیم تهران یک استان پرظرفیت و متدین است. این وظیفه ما را سنگین میکند.
دیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران با تأکید بر ضرورت توجه و توسعه به مسئله حفظ و تدبر در قرآن، اضافه کرد: حفظ و تدبر در قرآن وسیلهای برای عمل و عامل به آموزههای قرآنی است که در این راستای نمیتوان از تلاش و همراهی دستگاههای قرآنی چون سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... در کنار مجموعههای مردمی، غافل شد و در این راستا ادارهکل تبلیغات اسلامی استان تهران اهتمام جدی دارد تا بتوانیم برای امالقرای جهان اسلام «تهران» با توجه به ظرفیتهای قرآنی موجود، برنامهریزی جدی داشته باشیم.
زهرایی گفت: رهبری مدام تأکید دارند که مسئله حفظ قرآن کریم را جدی بگیریم و این باعث اقبال روز افزون مردم به حفظ قرآنکریم شده است. اما برای اینکه اهمیت بیشتری به این حفاظ داده باشیم دوستان ما تصمیم گرفتند اجتماع بزرگی با حضور حفاظ قرآنکریم تهران تدارک ببینند. شاید برای اولین بار باشد که تجمعی با این سطح و گستره برگزار میشود. هدف ما این است که مجموعه حفاظ که هویت اصیلی دارند تجلیل شوند و از مقام و تلاش این عزیزان به عنوانمحافظان حقیقت در جامعه تقدیر شود.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی تهران گفت: «اجتماع بزرگ حافظان قرآنکریم استان تهران» روز جمعه ساعت ۱۴/۳۰ در مصلی بزرگ امام خمینی تهران برگزار میشود.
جریانسازی حفاظ قران کریم در جامعه
سپس حجت الاسلام کاظمی رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: یکی از اهداف این اجتماع نمایش بصری ظرفیت قابل توجه حفظ قرآن است تا بروز و ظهوری داشته باشند. تقویت حس کنشگری حفاظ همراه با عکس العملی برای تحولات سیاسی اجتماعی خواهد بود. یکی از مسیرها همین اجتماع است که میتواند مسأله حفظ قرآن را برجسته و جریان سازی انجام دهد.
رئیس اداره قرآنی سازمان تبلیغات استان تهران گفت: مسأله بعدی امتداد این همایش است. ما نمیخواهیم ارتباط بین حافظان قرآن در این سطح باقی بماند و تنها در این مسأله باشد بلکه باید فضایی جهت کنش در راستای اتفاقات بروز جامعه باشد. به عنوان مثال کسانی که در مسأله تدبر و وقف ابتدا مشکل دارند و دچار ضعفی هستند با بهره گیری از حافظان قرآن میتوانند به صورت رایگان ضعف خود را جبران کنند.
وی با اشاره به ایجاد و راه اندازی انجمن نخبگان حفظ قرآن استان تهران گفت: مسأله بعدی عضویت در انجمن نخبگان حفظ قرآن استان تهران است. حافظان قرآنی که از هر نوع امتیازی که به صورت قانونی برایشان وجود دارد بهره مند نمیشوند و این امتیازات به آنها پرداخته و کم اهمیت تلقی میشوند. امیدواریم روز جمعه شاهد جمعیت قابل توجهی از حافظان باشیم.
حجت الاسلام کاظمی ادامه داد: در بخشی از مراسم انگیزه بخشی به حافظان مد نظر است که اثر جدی به حافظان دارد و این نقش آفرینی باید مثمر ثمر باشند. حافظان قرآن استان تهران پنج هزار نفر هستند که خیلی از آنان در هیچکدام آزمون تخصصی و عمومی ثبت نشده اند.
وی ادامه داد: در راستای کنش ورزی حفاظ نسبت به تحولات کنش حرکت اعتراضی نسبت به غزه انجام میشود و در ارتباطی با دفتر حماس مهمانانی از غزه در این همایش حضور خواهند داشت.
محمدعلی خواجه پیری عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز عنوان کرد: این همایش و اجتماع در جبهه فعالان حفظ قرآن است که امیدواریم جمعیت خوبی شرکت کند. برپایی چنین همایشهایی آسیبهایی مختص به خود را نیز دارد چرا که بهر حال کار بزرگی میخواهد رقم بخورد. سازمان تبلیغات اسلامی چندین ماه است که در حال واکنش و رصد چگونگی فرآیند برپایی چنین اجتماعی است.
افزایش اثربخشی حفاظ در جامعه
سید محسن موسوی بلده استاد تجوید و حفظ قرآن یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود و عنوان کرد: حضور پیشکسوتان قرآنی گویای ابراز حمایتی از این حرکت است. این اجتماع میتواند پایه ریزی یک حرکت جمعی را صورت دهد. هر حرکت و صاحب عقیدهای با هر هدفی اگر احساس کند که هدفش از سوی دیگران و هم محلهای هایش پذیرفته و دنبال میشود موجب قوت قلب میشود. اما اگر فکر کنیم تنها هستیم روحیه مقاومت را از دست میدهیم. این چنین همایشهایی که برای نخستین بار برپا میشود، ناموس ماست و باید بدانیم که تنها نیستیم. ما این مدل همدلیهایی را که در جهان میافتد میبینیم. حمایت مردم در کشورهای اروپایی از غزه و فلسطین نقش همدلی را دارد و حداقلش این است که حق طلبان یک روز را در راستای همراهی با یک مردم ستمدیده اعلام میدارند.
موسوی بلده افزود: اینکه هر جامعه و قشری دور هم به بهانههایی جمع شوند مقدس است. حفاظ اگر احساس کنند رها شدهاند نتیجه بخش نیست و اگر جایی یکجا دور هم جمع شوند میتواند اثر بخشی خود را دو صد چندان کنند. نفس تشکیل جامعه در هر قشری، تقویت روحیه است. اگر میخواهیم افراد احساس شخصیت کنند باید برایشان تشکل ترتیب دهیم تا بتوانند کارآمدی بهتری داشته باشند و نوعی رقابت و تربیت شکل بگیرد.
انتهای پیام/