دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:

عملکرد فرهنگی دانشگاه‌ها از امسال ارزیابی می‌شود

عملکرد فرهنگی دانشگاه‌ها از امسال ارزیابی می‌شود
مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بررسی عملکرد فرهنگی و اجتماعی دانشجویان و صدور رزومه فرهنگی برای آن‌ها خبر داد و گفت: از سال جاری دانشگاه‌ها نیز از نظر عملکرد فرهنگی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
کد خبر : 876800

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی ذوالفقارزاده، مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن بیان این مطلب به جزئیات صدور فرنما یا رزومه فرهنگی برای دانشجویان دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: هدف صدور فرنما برای دانشجویان این است که هدف و زیرساخت بروز و ظهور هر چه‌بهتر فعالیت‌ها و کنش‌گری‌های فعالانه دانشجویان ثبت شود. دانشجویانی که برنامه و کار داوطلبانه تیمی مثبتی داشته باشند، این موضوع پس از فارغ‌التحصیلی قطعاً در اشتغال آن‌ها تأثیر مثبت خواهد داشت.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: برنامه ما این است که انتهای هر سال و همچنین پایان مقاطع تحصیلی، دانشجویان از نظر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار بگیرند این ارزیابی از طریق سامانه برنامه صورت می‌گیرد. هر دانشجویی در وزارت علوم فعالیت فرهنگی داشته باشد این رزومه برای آن‌ها لحاظ خواهد شد.

ذوالفقارزاده در خصوص بررسی عملکرد دانشگاه‌ها از نظر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز گفت: شاخص‌های ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها را در دفتر سیاست‌گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طراحی کردیم و این کار به کمک یک تیم خبره دانشجویی که خود تجربه این کار را داشتند، پیش رفت و نسخه اولیه از این شاخص‌ها با طراحی هشت محور نهایی شده است.

وی تأکید کرد: در طراحی شاخص‌های ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها کار مطالعاتی جدی صورت گرفت به‌طوری‌که تجربه‌های موفق دنیا و داخل در این زمینه بررسی و مورد توجه قرار گرفت. متأسفانه ما در زمینه سنجش عملکرد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها از نواقص رنج می‌بریم و تاکنون شاخص‌های مدونی نداشتیم.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ما سعی کردیم در تدوین تک‌تک شاخص‌های فوق که بیش از ۱۰۰ زیر شاخص دارند، متناسب با سرانه دانشجو، استاد و امکانات دانشگاه‌ها به‌نوعی تعدیل شوند؛ لذا این‌گونه نیست که بگوییم دانشگاه‌های بزرگ رتبه بیشتری در ارزیابی عملکرد فرهنگی خواهند داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ کارگروه تخصصی در خصوص ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها در وزارت علوم شکل گرفته است. پس از اینکه نسخه اولیه از شاخص‌های فوق آماده شد، پیش‌نویس آن در اختیار این کارگروه‌ها و همچنین معاونین فرهنگی دانشگاه‌ها قرار خواهد گرفت تا آن‌ها نظرات خود را در این زمینه ارائه دهند. در نهایت این پیش‌نویس پس از جمع‌بندی نهایی به دانشگاه‌ها ابلاغ و به سامانه برنامه متصل خواهد شد.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحیقیات و فناوری گفت: در حال حاضر طراحی این شاخص‌ها در روی کاغذ انجام شده، اما پیاده‌سازی و اتصال آن به سامانه برنامه، نیازمند زیرساخت است، اما برنامه ما این است ارزیابی عملکرد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها امسال اجرایی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب