دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه قم:

فروش خدمات آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها بزرگترین جنایت در حق علم‌آموزی است

فروش خدمات آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها بزرگترین جنایت در حق علم‌آموزی است
رئیس دانشگاه قم با انتقاد از وضعیت اعتبارات دانشگاه­ها و ضرورت استفاده از ظرفیت خیرین برای رفع احتیاجات دانشگاه­‌ها گفت: درگیرشدن دانشگاه در مقوله درآمدزایی و فروش خدمات آموزشی و پژوهشی بزرگترین جنایت در حق علم و عالم و علم‌آموزی بوده است.
کد خبر : 876438

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد حسی​ن شریفی، در همایش روسای دانشگاه‌های منطقه ۴ و خیرین فعال در امر دانشگاه­‌ها کهامروز (چهارشنبه) در سالن کنفرانس اندیشه دانشگاه قم برگزار شد، گفت: دانشگاه به عنوان محیطی علمی و بانشاط، عهده‌دار تربیت نسل آینده مدیران و کارشناسان و فعالان اجتماعی و اقتصاد آینده است و هر اندازه که کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه تقویت شود، سرریز آن در جامعه باعث ارتقای سطح عمومی دانش و فرهنگ در جامعه می‌شود.

رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: دانشگاهی می‌تواند این رسالت عظیم، آینده‌ساز ‪و تمدن‌ساز را محقق سازد و در انجام مسئولیت‌های اجتماعی خود موفق باشد که تمام تمرکز و توان خود ​​را ​بر این امر مهم متمرکز کند

شریفی ادامه داد: یکی از خطا‌های راهبردی در دهه‌های اخیر که تحت تاثیر غلبۀ نگاه مادی و سودمحور بوده است، کمی سازی و کالاسازی خدمات دانشگاهی بوده است و این امر باعث شده بخش قابل توجه از توان دانشگاه‌ها صرف حساب و کتاب‌های مالی و مادی شود.

وی ادامه داد: این امر نه تنها به وظیفه اصلی دانشگاه یعنی آموزش و پژوهش لطمه‌های جدی وارد کرده است بلکه با درگیرکردن دانشگاه‌ها در امور به‌اصطلاح درآمدزایی و فروش خدمات، شان دانشگاه و دانشمند را از جایگاهی والا و مقدس به جایگاهی اقتصادی و حسابگر تنزل داده است.

وی با انتقاد از وضعیت اعتباری دانشگاه‌ها گفت: بدیهی است با درگیرشدن دانشگاه در مقوله درآمدزایی و فروش خدمات آموزشی و پژوهشی، آنچه بیش از همه آسیب می‌بیند همان مسئولیت اجتماعی انسان سازی و تمدن سازی است، در واقع تبدیل دانشگاه به یک بنگاه اقتصادی که باید مخارج خود را ازطریق «بازار» تامین کند بزرگترین جنایت در حق علم و عالم و علم‌آموزی بوده است.

رئیس دانشگاه قم اظهار کرد: این در حالی است که در سراسر تاریخ علم و علم آموزی، نهاد‌های علمی سرآمد و موفق و پیشرو چه در تمدن بزرگ اسلامی و چه در دوران معاصر، نهاد‌هایی بوده اند که تمام یا بخش عمده‌ای از مخارج و هزینه‌های آن‌ها از محل اوقاف و امور خیریه تامین شده و می‌شود.

وی گفت: حوزه‌های علمیۀ بزرگ در اوج دوران شکوفایی خود در کشور عمدتا ازطریق موقوفات و کمک‌های خیرین مردمی تامین مالی می‌شده اند و در الگویی مشابه، هم اکنون دانشگاه‌های بزرگی مانند آکسفورد و هاروارد و شیکاگو، بخش زیادی از هزینه‌های خود را محل اوقاف یا کمک‌های خیرین تامین می‌کنند بدون آنکه بخواهند خود را درگیر امور پیچیده و تخصصی و البته انحرافی درآمدزایی و فروش خدمات بکنند.

شریفی بیان کرد: کمک‌های خیرخواهانه به دانشگاه به عنوان یک نهاد راهبردی مؤثر در شکل‌دهی و جهت‌دهی آینده کشور، برکات مستمر و پایان ناپذیری را برای بانیان خیّر فراهم می‌آورد و باقیات صالحات مداومی را معادل عمر نسل‌های متمادی برای نیکوکاران ایجاد می‌کند.

رئیس دانشگاه قم عنوان کرد: کمک‌های خیرخواهانه می‌تواند گستره متنوع و مختلفی داشته باشد، احداث و تکمیل بنا‌ها و ساختمان‌ها، ساخت محوطه‌های بانشاط، خوابگاه‌ها به‌ویژه خوابگاه‌های متأهلی، آزمایشگاه‌ها و لابراتورها، کتابخانه و مرکز اسناد، تامین هزینه‌های امور فرهنگی و پیشگیری یا درمان آسیب‌های روحی و روانی و اجتماعی و حتی پرداخت کمک‌هزینه‌های تحصیلی به دانشجویان مستعد کم‌بضاعت، همه این موارد این گستره را در برمی گیرد.

وی یادآور شد: خیرین می‌توانند ضمن آشنایی با طرح توسعۀ راهبردی دانشگاه برحسب ذوق و امکانات خود، زمینۀ مشارکت خود در ارتقای علمی و فرهنگی جامعه فردا را انتخاب کنند.

شریفی در پایان صحبت­‌های خود بر ضرورت تربیت خیرین و پرورش فکر خیرخواهانه؛ ضرورت تاسیس شبکه حامیان در کل کشور و ضرورت جذب اعتماد خیرین تاکید کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب