پیشبینی تشدید روند افزایش نرخ دلار با بحرانیتر شدن جنگ غزه + صوت
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ قیمت دلار آزاد در بازار غیررسمی روز سهشنبه با نوسانهای رو به افزایش مواجه شد و نوسانی در محدوده چندصدتومان را تجربه کرد که در برخی ساعتها با افت و در ساعات بعدازظهر با افزایش بیشتر همراه شد. این در حالی است که نرخ این ارز در روزهای ابتدایی هفته روند کاهشی جدیدی را آغاز کرده بود و به مرز دو کانال قیمتی ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی رسیده بود، اما مجددا در بازار روز گذشته با افزایش قیمت همراه شد.
دیگر ارزهای شاخص بازار یعنی یورو و پوند نیز روز گذشته در روند افزایشی از دلار پیشی گرفتند. نرخ هر برگ اسکناس یوروی غیررسمی در بازار عصر روز گذشته حدود ۹۶۰ تومان رشد کرد و در رقم ۵۴ هزار و ۹۶۰ تومان معامله شد.
پوند نیز با رشد قیمت حدودا ۹۰۰ تومانی در حوالی ۵۲ هزار و ۸۵۰ تومان به فروش رسید. همچنین روز گذشته روند نرخ سکه طلا نیز افزایشی بود.
با نوسانهای رو به افزایش بازار طلا، هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار عصر روز گذشته، ۱۹۰ هزار تومان گرانتر از روز پیشین در رقم ۲۹ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان معامله شد.
سمت و سو و جهت نرخ ارز افزایشی است
اما چرا بازار ارزها و از جمله ارزش شاخص دلار مجددا نوسانهای رو به افزایش را تجربه میکند. به عقیده فعالان بازار و کارشناسان مسائل اقتصادی جهت نرخ ارز افزایشی است و تنها دلیل کاهش قیمتهای پیاپی پس از هر نوسان افزایشی را بازارسازی از تزریق ارز به بازار ارزی توسط بانک مرکزی میدانند.
محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه درباره افتها و صعودهای پیدرپی نرخ ارز به خبرنگاراقتصادی آنا گفت: با آزادشدن منابع ارزی دولت توانست با سیاست سرکوب دلار به نحو درستی عمل کند و بازار برای مدت قابل توجهی با نوسانهای کمتری مواجه شود.
شروع جنگ غزه و بالارفتن انتظارات نرخ دلار را افزایش داد
وی ادامه داد: البته با شروع جنگ غزه و بالارفتن انتظارات به تدریج نرخ دلار رو به افزایش نهاد و در صورت عدم تشدید و فروکش کردن جنگ در منطقه میتواند شاهد کنترل دلار برای مدت زمان معین و در کانال ۵۲ هزار تومان و حتی پائینآوردن آن خواهیم بود.
کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: دولت باید برای پایینآوردن پایه پولی و مهار تورم به سیاستهای مبتنی بر افزایش تولید روی آورد.
وی تاکید کرد: سیاستهای کلان اقتصادی باید اقتصاد کشور را از یک اقتصاد بانکمحور خارج و به سمت یک اقتصاد بورسی هدایت کند.
بازار سرمایه ترمز تورم است
اعلمی عنوان کرد: بازار سرمایه ترمز تورم است و با جذب نقدینگی به سمت بازار بورس، شاهد تامین مالی شرکتهای تولیدی بوده و میتوان افزایش تولید را رقم زد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: با پایینآوردن شاخص مصرفکننده باید بتوان از افزایش نرخ دلار نیز جلوگیری کرد. در صورت اصلاح سیاستگذاریهای کلان است که میتوان جلوی رشد قیمت دلار را گرفت در غیر این صورت تثبیت دستوری قیمت دلار در نهایت محکوم به شکست خواهد بود.
پیشبینی نرخ ۵۴ هزار و ۸۰۰ تومانی برای قیمت دلار
اعلمی درباره پیشبینی خود از آینده بازار دلار و سایر ارزها، اظهار کرد: براساس محاسبات انجامشده برای نرخ دلار و روش محاسبه دلار متناسب با نرخ تورم سالانه این انتظار وجود دارد که با توجه به تورم نقطه به نقطه در تیر ۱۴۰۲ که از سوی مرکز آمار که ۳۹.۴ درصد و براساس شاخص مصرفکننده در آمریکا که در جولای ۲۰۲۳ حدود ۳ درصد اعلام شده است در پایان ۱۴۰۳ قیمت دلار حدود ۵۴ هزار و ۸۰۰ تومان باشد.
کارشناس بازار سرمایه درباره بازار سکه و طلا نیز عنوان کرد: اکنون با توجه به حباب بالای سکه معنای آن این است که هر سکه امامی براساس دلار ۶۲ هزار و ۵۳۰ تومانی در حال خرید و فروش بوده که متاثر از مناقشات منطقه و جنگ غزه است.
جنگ غزه مهمترین دلیل برای افزایش نرخ اونس در بازار جهانی
اعلمی خاطرنشان کرد: جنگ غزه مهمترین دلیل افزایش نرخ انس جهانی بوده است که با فروکشکردن التهابات جنگی شاهد افت قابل توجه نرخ انس طلا در بازار جهانی خواهیم بود.
انتهای پیام/