هاشمی: قرار شد کاری به فوتبال نداشته باشیم تا خودشان مدال بگیرند/ با ۱۵ سرپرست در فدراسیونها نمیشود انتظار مدال داشت
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مناف هاشمی در پایان نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک اظهار کرد: دو موضوع جدی در جلسه مطرح شد اما مصوبات و نتایج آن برای سهشنبه هفته آینده است و امروز خروجی نداریم اما گزارش مفصلی از بازیهای آسیایی داریم. تلاشی که از 9 ماه پیش آغاز شده و کل مباحث پشتیبانی که با فدراسیونها داشتیم و جلساتی که با روسای فدراسیونها داشتیم بهصورت گزارش درآوردیم. اعضای هیئت اجرایی اکثراً در چین بودند و اشراف به نتایج داشتند. بعد از جلسه سؤالاتی مطرح شد که ادامه بحث در مورد بازیهای المپیک پاریس و بازیهای آینده آسیایی بهصورت مختصر بود. اگر راهکاری تصویب شود در قالب ستادی مباحث را دنبال میکنیم. نقش هر یک از ارگانها مشخص شود.
وی در مورد وضعیت تیم ملی امید و اینکه کمیته به دنبال این بود حبیب کاشانی را بهعنوان سرپرست در کنار تیم امید بگذارد اما این اتفاق نیفتاد، افزود: ما در فوتبال هیچوقت دخالت نکردیم. پیشنهاد دادیم اما آن را نپذیرفتند. کوتاهیهای هر حوزهای را بهتر است پخش نکنیم و درگیر نشویم. ما بهصراحت اعلام میکنیم فدراسیون فوتبال هیچ فرقی با سایر فدراسیونها برای ما ندارد. اگر فدراسیون از ما کمکی خواسته پشتیبانی میکنیم اگر هم نخواستند کاری نداریم. از این صریحتر بگویم؟
هاشمی افزود: تیم امید را بهعنوان یک افتخار ببینند. ما هم در کنار این افتخار سهیم هستیم. از حالا تیم خود را مشخص کنند و تلاش کنند. نفرات را دستهبندی کنند و به ما معرفی کنند تا اعزام کنیم. هر گونه پشتیبانی بخواهند انجام میدهیم. نمیخواهم به عقب برگردم. اگر فدراسیون فوتبال کمتر ورود میکرد فوتبال مدال میگرفت ولی قرار شد ما دخالت نکنیم تا خودشان مدال بگیرند. هنگکنگ کشوری نبود که ما به آنها ببازیم و برای اینکه آرامش در فوتبال باشد قرار شد خودشان تلاش کنند و نفراتشان را معرفی کنند تا ما هم اعزام میکنیم. انشاءالله دوگانگی صورت نگیرد که بگویند چه کسی مقصر است. ما دنبال مقصر نیستیم اما شأن ما و فوتبال ما نیست در آسیا مدال نگیریم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سؤال که چه راهکار برای رشتههای المپیکی که در بازیهای آسیایی عملکرد خوبی نداشتند دارند گفت: برای جلسه آینده که قرار شد برای رشتههای المپیک تصمیمگیری شود. قرار شد کمیته ملی المپیک برای رشتههای شانسهای مدال در المپیک همه جوره حمایت کند. مقرر شد ورزشکاران شانس مدال از طریق روسای فدراسیونها حتی بهصورت گلخانهای شناسایی شوند. باید رشتههایی که شانس کسب مدال المپیک هستند را مورد توجه ویژه قرار دهیم. در جلسه آینده مصوباتی درخصوص رشتههایی مثل کشتی، تکواندو، وزنهبرداری خواهیم داشت. دولت هم برای این مسئله منابع خوبی اختصاص داده است. نباید اتلاف منابع و هزینه داشته باشیم باید تا 9 ماه مانده به المپیک برنامهریز فدراسیونها را بررسی کنیم که اتلاف هزینه نداشته باشیم.
وی ادامه داد: وقتی مسئولیت یک رشته را یک فدراسیون بر عهده میگیرد باید برنامه طولانیمدت داشته باشد. حالا که همه چیز تمام شد ولی فدراسیونها از حالا باید برای بازیهای آسیایی 2026 برنامهریزی کنند چون فرصت کم است. ما جز پشتیبانی و اعزام نمیتوانیم کاری کنیم ولی در مرکز نظارت و سنجش فدراسیونها آنالیز خواهند شد.
هاشمی یادآور شد: کیفیسازی قطعاً در یک سال محقق نمیشود ولی اینکه 170 نفر که فکر میکردیم مدال نمیگیرند را کم کردیم یک اتفاق مؤثر و خوب است. فدراسیونهایی هم که نتیجه نگرفتند باید به مردم جواب بدهند. جایگاه هفتم شاید خوب نبود و یک پله سقوط کردیم ولی حاصل 5 سال کار ورزش ما این بوده است.
دبیر کل کمیته المپیک در پاسخ به این سؤال که آیا فکر میکرد ژیمناستیک با آن همه اختلاف مدال کسب کند گفت: در مورد ژیمناستیک با آن مشکلات و اختلافات کسی فکر نمیکرد مدال بگیرد اما الآن باید دست به دست بدهیم. ما نمیگوییم حق با چه کسی است ولی واقعیت این است که طبق اساسنامه باید کارها انجام شود. اینکه در 15 فدراسیون سرپرست داشته باشد نمیتوان انتظار مدال داشت. ووشو، تنیس روی میز، کشتی و دوچرخهسواری عملکرد خوبی داشتند اما برخی هم کمتر از انتظار ظاهر شدند. در ژیمناستیک و اسکیت اگر سرمایهگذاری شود استعدادهای خوبی دارند که میتوانیم در دوره بعد روی آنها حساب کنیم. به این هم اشاره کنم که 55 میلیارد تومان پاداش برای ورزشکاران و کادر فنی بدون استثنا پرداخت شده است. برای مربیان جداگانه و تجهیزات هم هر کدام خواستند جداگانه پرداختی داشتهایم.
انتهای پیام/