دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تشریح جزئیات سومین جشنواره بین‌المللی همام/ آغازی بر یک همگرایی هنری و فرهنگی در کشور

تشریح جزئیات سومین جشنواره بین‌المللی همام  آغازی بر یک همگرایی هنری و فرهنگی در کشور
مریم جلالی گفت: هنر مرز جغرافیا، قومی و سلامتی نمی‌شناسد و جشنواره «همام» بیشتر یک جریان برای مردمی‌سازی هنر‌های مختلف در کشور است.
کد خبر : 875834

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سومین جشنواره بین‌المللی «هُمام» با حضور مریم جلالی عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره و معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، محمدرضا مشهدی دبیر سومین دوره جشنواره و سیدمجتبی موسوی رئیس هیئت داوران جشنواره  عصر امروز(یکشنبه هفتم آبان) در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای نشست محمدرضا مشهدی در صحبت‌هایی عنوان کرد: خدا را شاکرم امسال هم توانستیم در خدمت هنرمندان معلول و توانیاب باشیم. ما قول بین‌المللی شدن جشنواره را داده بودیم و خوشبختانه این اتفاق افتاد و از کشور‌های مختلف شرکت کننده داریم. ازجمله هنرمندان فلسطینیکه  با توجه به اتفاقات اخیر این ارتباط قطع شد. جا دارد همینجا  با مردم فلسطین همدردی و جنایات علیه مردم غزه را محکوم می‌کنیم.

مشهدی  در ادامه درباره اهداف جشنواره افزود: سعی کردیم تا حد توان اهدافمان محقق شود، به هرحال دوازده درصد جامعه ما معلول هستند نهاد‌های ذی صلاح مثل بهزیستی دغدغه هایشان زیاد است. نگاه مجلس هم حمایتی دراینباره است در کشور ما هم NGO‌ها فعال هستند تا استعداد‌های این افراد کشف شود. جشنواره همام هم در این دو دوره و امسال هم براین باور بود که این هدف را محقق کرد.

وی توضیح داد: ما مدد جویانی در بهزیستی داشتیم که امروز خودشان حامی هستند و اتفاقات خوبی رقم زدند بنظرم جشنواره همام هم باید این نقش را ایفا کنند. جشنواره یازدهم آبان در فرهنگستان هنر افتتاح می‌شود و در کنار تجسمی، صنایع دستی و هنر‌های سنتی هم به رشته‌هایش اضافه شده است.

دبیر سومین دوره جشنواره «همام» گفتد: امسال ۴۰درصد جشنواره را هنر‌های سنتی و دستی تشکیل می‌دهند ۱۳۰۰هنرمند در هر سه حوزه فعال و ۸۰۰اثر به بخش‌های مختلف راه پیدا کردند. خوشحالم این بستر ایجاد شد تا رقابت رقم بخورد و‌روحیه به هنرمندان داخلی داد.

تشریح جزئیات سومین جشنواره بین‌المللی همام/ آغازی بر یک همگرایی هنری و فرهنگی در کشور

در ادامه مریم جلالی در صحبت‌هایی گفت: جشنواره همام در سومین گام پیشنهاد شد که صنایع دستی هم به بخش‌های مختلف اضافه شود گرچه این‌ها با هنر‌های تجسمی و موسیقی مرتبط هستند. شورای جهانی صنایع دستی یک اتفاق و‌پیوند بین تشکل‌ها و سمن‌ها است تا صنایع دستی را نشان دهند.

وی در ادامه افزود: همه استان‌های ایران در این رویداد شرکت کرده اند، صنایع دستی ما انقدر متنوع هستند که توانیابان ما می‌توانند در حوزه های مختلف کار کنند؛ ما به محصول توجه می‌کنیم و با این جشنواره می‌توانیم کسانی که با وجود نقصان‌ها اثر فاخر تولید کردند. جشنواره همام یک کار بنیادین برای ترویج صنایع دستی است. سلامت روانی، خانوادگی و اجتماعی با حضور هنرمندان دراین جشنواره اثرگذار است.

جلالی توضیح داد: ما میزبان دو نفر از اعضای عالی رتبه صنایع دستی از هند و عمان هستیم از سویی شرکت‌کنندگان کشور‌های مختلف شرکت کردند. هدف‌گذاری این جشنواره خیلی هوشمندانه صورت گرفته و ما می‌خواستیم بگوییم هنر مرز جغرافیا، قومی و سلامتی نمی‌شناسد. اتفاقاتی که در فلسطین  افتاد و  عدم حضور هنرمندان این خطه در جشنواره نشانه ضدیت با هنر است. این جشنواره بیشتر یک جریان برای مردمی سازی هنر‌های مختلف در کشور است.

وی در پایان وعده داد: هشتمین دوره فجر صنایع دستی هم فراخوانش داده شده و امیدوارم این جشنواره هم بتواند توانیابان ما را به فجر معرفی کند، نفرات اول و دوم این جشنواره به فجر راه خواهند یافت.

سپس سید مجتبی موسوی نیز در صحبت‌هایی گفت: این جشنواره در سه بخش تجسمی، موسیقی و صنایع دستی قرار است دو سالانه باشد، اما پیشنهاد برای اضافه کردن رشته‌هایی دیگر بدان هست. حضور دوستان وزارت میراث و افزوده شدن بخش بین الملل و کودک و نوجوان برای این جشنواره خیلی خوب بوده است.

وی در ادامه افزود: آثار یازده کشور کنار ایرانی‌ها به نمایش در می‌آید، در بخش نمایشگاه دو بخش رقابتی و غیررقابتی داریم که اولی‌ها آثار مبتنی بر خلاقیت و آفرینش هنری و دومی اقتباسی است.

در بخش پرسش و پاسخ نشست، مشهدی درباره جوایز گفت: ما ۳۵برگزیده خواهیم داشت. چون هنرهای تجسمی زیرمجموعه زیاد دارد، پنج نفر هم برگزیده مردمی داریم. هر کدام از برگزیدگان بیست میلیون تومان جایزه می‌گیرند. همچنین تلاش داریم برای دوره بعد هم بخش فیلم و تئاتر داشته باشیم که تا آخر امسال مشخص می شود.

وی افزود: سال گذشته ۹۳ درصد آثار ارائه شده در جشنواره به فروش رسید. امسال هم برایمان مهم است این اتفاق بیافتد، پس تلاش به اقتصاد معلولان هم توجه کنیم امسال گالری دائمی همام هم برگزار خواهد شد. صندوق هنر هم پارسال اعتبار ویژه‌ای دادند که امیدوارم امسال هم این اتفاق بیافتد.

جلالی هم در این زمینه گفت: ما وام خوذاشتغالی به برگزیدگان خواهیم داد اگر قابلیت اموزش دارند زمینه اموزش برایشان فراهم کنیم و برگزیدگان را در فجر صنایع دستی هم شرکت میدهیم و این خودش عامل توسعه محور است. همچنین جایزه خارجی‌ها هم نقدی نخواهد بود یک هدیه نفیس و تندیس خواهیم داشت.

 این خبر در حال تکمیل است....

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب