رشد علمی تولیدات سینما و تلویزیون با نقشآفرینی دانشگاه
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ تولیدات رسانه ملی شامل مجموعهای از برنامهها و محتواهایی است که توسط اهالی سینما و تلویزیون تولید میشود. این تولیدات شامل فیلم و سریال، برنامههای اطلاعرسانی، سرگرمی، فرهنگی، آموزشی، ورزشی ... است.
برنامههای اطلاعرسانی شامل خبرها، برنامههای تحلیلی و روزانه هستند که به مردم اطلاعات و اخبار را ارائه میدهند.
برنامههای سرگرمی ملی شامل برنامههای کمدی، سریالها، فیلمها و ... دارای فرمتهای متنوعی هستند که به تفریح و سرگرمی مخاطبان میپردازند.
برنامههای فرهنگی ملی هم شامل برنامههای موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و برنامههای مرتبط با فرهنگ و هنر یک کشور است.
برنامههای کمدی یکی از فعالیتهای مهم حوزه فرهنگی کشور محسوب میشوند و برخلاف برنامههای کمدی نمایش داده شده در فرهنگ غرب که دنبال نمایش ابتذال و سست شدن بنیان خانوادهها هستند و تلاش میکنند پایههای خانوادههای ایرانی را لرزان کنند؛ اما برنامههای طنز ایرانی بیشتر در پی تطبیق اینگونه برنامهها با فرهنگ ایرانی اسلامی است.
البته برنامههای طنز و کمدی در رسانه ملی محل اشکال است و نمیتوان بهطور صددرصد این برنامهها را خالی از عیب و ایراد تصور کرد.
برخی برنامههای کمدی فارغ از محتوای آن از خط قرمزها عبور کرده و برای خنداندن مردم و تماشاچیان دست به هر شگرد و شیوهای میزنند.
مهمترین نکتهای که در برنامههای کمدی به وضوح مشاهده میشود پرداختن به مسائل اجتماعی، اقتصادی و... با زبان طنز است، یکی از نقاط ضعف برخی برنامههای طنز آن است که از طنز غربی برای ساخت وام میگیرند و در نتیجه اغلب کنداکتور برنامهها و حتی طراحی صحنه اقتباس شده از برنامههای مبتذل غربی است، هرچند برنامه در مسیر فرهنگ ایرانی و اسلامی تولید شده باشد؛ بنابراین باید برنامههای طنز صداوسیما را با توجه به کارویژههای «حل مسائل» توصیف کرد و «حل مسائل» فقط محدود به موارد آموزشی و پژوهشی نمیشود و باید در برنامههای طنز نیز به این مهم توجه ویژهای صورت بگیرد.
دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از دانشگاههای برتر علمی در کشور و منطقه در زمینه تولیدات سریالها، فیلمها و برنامههای کمدی میتواند نقش غیرقابل انکاری داشته باشد؛ چراکه دانشجویان بسیاری در واحدهای این دانشگاه ازجمله تهران مرکزی حضور دارند که در رشتههای کارگردانی، تدوین، تهیهکنندگی، بازیگری و ... در حال تحصیل بوده یا دانشآموخته شدهاند.
مهمترین مؤلفهای که دانشگاه آزاد اسلامی را از سایر دانشگاهها متمایز میکند، نگاه اسلامی ـ ایرانی این دانشگاه به تولیدات چندرسانهای در سینما میپردازد بهطوری که در رشته سینما جذب دانشجو دارد؛ بنابراین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند با شناسایی استعدادها در حوزه سینما آنان را وارد بازار کار کرده و به تولیدات کیفی در صدا و سیما بپردازند.
سینما یک هنر و رسانه است که با استفاده از تصاویر متحرک، صدا و دیالوگها، موسیقی، افکتهای ویژه، داستانها و ایدهها را به تصویر کشیده و به تماشاگران منتقل میکند.
سینما در سالهای اخیر بهعنوان یک هنر و صنعت توانسته به یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین رسانهها تبدیل شود، سینما بهعنوان یک هنر قادر است احساسات، ایدهها، داستانها و پیامهای مختلف را بهصورت بصری و صوتی به تماشاگران منتقل کند و این هنر به وسیله تکنیکهای مختلف نظیر کارگردانی، نویسندگی، بازیگری، فیلمبرداری و ویرایش فیلم و ایجاد تجربههای متفاوت به مخاطب منتقل میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی با وجود ظرفیتهای فراوان در مراکز استانها فرهنگ ناب اسلامی ـ ایرانی را به جهانیان منتقل کند و در این باره فعلاً نتوانستهایم آنگونه که باید و شاید موفق عمل کنیم، در صورتی که اگر از سینما تولید علم کردیم و بهصورت پژوهش از آن در سطح جامعه بهره بردیم آن وقت خواهیم توانست این پژوهش را در حوزه رسانه ملی کاربردیتر کنیم که همان تطابق سینما با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی است.
تولیدات فیلم که در سینمای امروز فاصله معناداری با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی پیدا کرده، نیازمند ورود جدی دانشگاه به این عرصه است تا با تربیت دانشجویان متعهد و انقلابی و متخصصان آینده در زمینه فیلمسازی با محتوای فرهنگ اسلامی ـ ایرانی و دقیقاً نقطه مقابل خواست دشمنان به سرمنزل مقصود برسد.
حسین بوذری
انتهای پیام/