دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد گلریز در گفت‌وگو با آنا:

مسئله فلسطین یک جنایت جهانی است/ هنرمند باید همراه با مردم حرکت کند

مسئله فلسطین یک جنایت جهانی است  هنرمند باید همراه با مردم حرکت کند
خواننده پیشکسوت موسیقی گفت: هنرمند واقعی باید بتواند با زبان هنر با همه مردم و اقشار ارتباط برقرار کند. به طور مثال در فجایع اخیر در فلسطین حمایت کردن امری عادی برای همه مردم دنیا محسوب می‌شود.
کد خبر : 875202

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، روز به روز بیشتر می‌شود و تاکنون بیش از 6 هزار فلسطینی در این حملات به شهادت رسیدند. در طول روز‌های اخیر که این فجایع شدت گرفتند، تقریبا هرروز در یک نقطه از دنیا، گروهی از مردم در حمایت از ملت مظلوم فلسطین دست به تظاهرات می‌زنند و این نسل‌کشی اسرائیلی‌ها را محکوم می‌کنند.

در این میان هنرمندان و ورزشکاران شناخته شده دنیا نیز بیکار نبودند و هم در برنامه‌ها و رویداد‌های عمومی و هم صفحات شخصی خود در فضای مجازی، نسبت به این وقایع واکنش نشان دادند. هنرمندان کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبودند و در طول هفته‌های گذشته بار‌ها و بار‌ها با برگزاری گردهمایی، شب شعر، نشست‌های مختلف و... تلاش کردند صدای این جنایت را به گوش دنیا برسانند.

اما هنرمندانی هم هستند که به این ماجرا بی‌تفاوت بودند و نسبت به فجایع غزه اعتراضی نکردند. به بهانه این تفاوت در میان هنرمندان گفت‌وگویی با محمد گلریز خواننده باسابقه و مطرح کشورمان ترتیب دادیم، خواننده‌ای که از جمله افراد دغدغه‌مند موسیقی ایران است و در میان آثارش نیز کار‌های مناسبتی فراوانی وجود دارد.

گلریز درباره این دودستگی در میان هنرمندان در موضوع وقایع فلسطین گفت: سلایق متفاوتی در کشورمان داریم و هر کسی از دید خود به این مسائل نگاه می‌کند. مثلا برخی معقتدند، چون خودشان به موضوعی علاقه‌مند نیستند، دیگران هم نباید واکنشی نشان دهند و به کسانی که پیگیر آن ماجرا هستند اعتراض دارند. در این مسئله نیز موضوع همین است، مثلاً خود من به برخی از هنرمندان اعتراض دارم که چرا واکنشی به این فجایع نشان ندادند همانطور که ممکن است برخی به من معترض باشند که چرا به این اتفاق ورود کردم.

این هنرمند پیشکسوت با اشاره به ارزش و جایگاه هنرمندان و آثار هنری گفت: یک کار هنری زمانی به معنی واقعی کلمه ارزش پیدا می‌کند که در زمان ارائه یا رونمایی از آن، همه مردم با سلایق متفاوت از اثر استقبال کنند. من هر وقت می‌خواهم در یک مجلس یا محفلی برنامه اجرا کنم، سعی می‌کنم اثری را انتخاب کنم که همه مخاطبانم با آن ارتباط برقرار کنند، هم یک دانشجو، یک کارگر، روحانی و در کل همه اقشار جامعه نسبت به آن واکنش مثبتی داشته باشد و به نظرم این خود یک هنر است.

وی افزود: ما که در عرصه هنر هستیم باید سعی کنیم دل همه را به دست بیاوریم. اگر بنا باشد من خودم سلیقه خودم را جلو ببرم و در یک مسیر ثابت حرکت کنم به نظر من درست نیست. این را از بزرگان هنر آموختم و در کتب و صحبت‌های کسانی که صاحب سخن بودند، خواندم و شنیدم. ماحصل صحبت اکثرشان همین است و معتقدند که هنرمند برای همه مردم است. وقتی ما برای همه مردم هستیم باید سلیقه‌های مختلف را در نظر بگیریم، اینکه فقط نظر و سلیقه خودمان را در آثار و رفتارمان به کار ببریم اشتباه است.

فاجعه جنایت در غزه

گلریز در رابطه با اتفاقات تلخی که این روز‌ها در نوار غزه رخ می‌دهد نیز اظهار کرد: برخی مسائل در دنیا اتفاق می‌افتد که همه نسبت به آن عکس‌العمل نشان می‌دهد. امروز تمام مردم دنیا و همه ملت‌های آزاده نسبت به این فجایع واکنش نشان دادند، تظاهرات و حمایت کردند.

وی اضافه کرد: ما هرروز در فضای مجازی و رسانه‌های خبری ابعاد مختلف این فجایع را می‌بینیم و زمانی که این جنایت‌ها در رسانه‌ها انعکاس پیدا کرد همه مردم دنیا نسبت به آن واکنش نشان دادند. تاریخ نشان داده که مردم دنیا دلسوز مظلومان هستند. هرجا مظلومی مورد ظلم واقع شود، فارغ از ملیت و نژاد و قوم، همه از او حمایت می‌کنند.

محمد گلریز در پایان سخنانش با اشاره به حضور پررنگ هنرمندان ایرانی با تفکرات و گرایش مختلف در حمایت از مردم فلسطین اظهار کرد: به عنوان مثال در برنامه گردهمایی هنرمندان که در موزه هنر‌های معاصر برگزار شد، افرادی حضور داشتند که اصطلاحاً انقلابی هم نبودند، ولی در آن جمع شرکت کردند و از مظلومان فلسطینی حمایت کردند. این نشان می‌دهد که این جنایت یک مسئله جهانی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب