تقویت همکاری رسانه ملی و مراکز دانشگاهی در راستای سند تحول صداوسیما/ یافتههای فناورانه محصور نمیماند
حسن عابدینی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا درباره برنامههای معاونت امور استانهای سازمان صداوسیما برای ارتقای سطح کیفی برنامههای شبکههای استانی گفت: در سند تحول سازمان صداوسیما، دو مؤلفه هویتمحوری و عدالتگستری برای فعالیتهای استانی در نظر گرفته شده است. بر این مبنا، تلاش خواهیم کرد نخبگان، اندیشمندان و کارآفرینان هر استان به قاب رسانه بیایند.
ضرورت تقویت مهارت حرفهای عوامل برنامهساز
وی اظهار کرد: در این میان باید بهتدریج به سمت تقویت توان حرفهای همکارانمان در مراکز استانها برویم. به همین دلیل مدیریت آموزش در مراکز استانها فعال شده است. در این مدیریت، کلاسها و دوره آموزشی متنوعی در رشتههای صدابرداری، تصویربرداری، کارگردانی، خبرنگاری و نگارش فیلمنامه طراحی شده و بخشی از این کلاسها نیز بهتناوب در حال برگزاری است.
معاون امور استانهای سازمان صداوسیما عنوان کرد: مراکز استانی سازمان صداوسیما پذیرای صاحبنظران و هنرمندان هستند. ضمن اینکه همکاری بسیار خوبی هم با مراکز دانشگاهی مستقر در مراکز استانها و شهرستانها داریم. یکی از برنامههایی که با جدیت دنبال می کنیم این است که در هر ماه از جلسه دفاع سه پایاننامه دوره دکتری در دانشگاههای آن شهر تصویربرداری کرده و در شبکه استانی پخش کنیم. رشتههای دانشگاهی که شامل این طرح میشوند به رشتههای هنری یا علوم ارتباطات محدود نبوده و بسیار متنوع هستند.
رسانه ملی به دنبال ترویج علم نافع و کاربردی
عابدینی گفت: در سازمان صداوسیما و در شبکه آموزش سیما برنامهای با عنوان «پاناسه» در حال پخش است. در این برنامه، یک دانشجوی کارشناسی ارشد و یا دکتری که از رساله خود دفاع کرده در سه دقیقه درباره پایاننامه خود و کاربردهایی که برای حل مشکلات جامعه میتواند داشته باشد، صحبت میکند. بخش عمدهای از این پژوهشگران از دانشگاههای غیر از تهران هستند؛ زیرا تلاش ما این است که بر پایه همان اصل عدالتگستری فرصتهای برابری را برای پژوهشگران نقاط مختلف کشور فراهم کنیم و با مراکز پژوهشی در رشتههای مختلف یک ارتباط تنگاتنگ داشته باشیم.
معاون امور استانهای سازمان صداوسیما تصریح کرد: یکی از سیاستهای سازمان و به تبع آن، معاونت استانها این است که یافتههای پژوهشی و فناورانه در چهاردیواری دانشگاه محصور نماند. به مدیران مراکز استانی سازمان هم تاکید شده است که ارتباط خود با مراکز دانشگاهی و پژوهش را تقویت کنند.
عابدینی افزود: از سوی دیگر جلوهها و ظرفیتهای هنری و فرهنگی هر استان هم باید مورد توجه قرار بگیرد. استانهای مختلف کشور در زمینههای مختلف هنری دارای توانمندیهایی هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان نمونه، مهر امسال جشنواره شعر و موسیقی سنتی ویژه اقوام ایرانی در شهر سندج با استقبال قابلتوجه مردم همراه شد.
وی گفت: سال گذشته با تلاش هنرمندان همین مراکز بیش از هزار قطعه موسیقی در استانها تولید کردیم. موسیقی نواحی و شعرهای محلی را صرفاً یک ژانر نمیدانیم؛ بلکه یک فرهنگ میدانیم که قابلیت باز تولید دارد. موسیقی در ادوار مختلف تاریخی توانسته دین خود را به جامعه ما و نواحی مختلف کشور ادا کند که شاید مصداق عینی آن نقش موسیقی نواحی در جریان دوران دفاع مقدس و ایجاد روحیه حماسی در بین مردم و رزمندگان بود.
انتهای پیام/