دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌‎وگو با آنا تأکید شد؛

ضرورت اصلاح بند پژوهش در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت‌علمی

ضرورت اصلاح بند پژوهش در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت‌علمی
یک عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: مهم‌ترین بند آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت‌علمی، بند ۱-۳ یعنی پژوهش به‌شمار می‌آید که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری باید مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
کد خبر : 874592

محمدناصر مقدسی، عضو هیئت علمی تمام‌وقت گروه برق و مخابرات واحد علوم تحقیقات و استاد تمام پایه ۲۹ درباره اصلاح آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی و تأکیدات رهبری در این زمینه به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: مهم‌ترین بند این آیین‌نامه بند ۱-۳ یعنی پژوهش به‌شمار می‌آید که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری باید مورد بررسی قرار گیرد و اقدامات اصلاحی نیز انجام شود.

وی با بیان اینکه ضروری است طبق فرمایش مقام معظم رهبری وزن محوریت مقاله‌های «آی‌اس‌آی» (isi) کم شود، اظهار کرد: ارائه مقالات ژورنالی توسط دانشجویان اقدام پسندیده‌ای است؛ اما این موضوع که همواره تمام امتیاز براساس مقالات محاسبه شود، باید مورد اصلاح و بررسی قرار گیرد.

عضو هیئت علمی تمام‌وقت گروه برق و مخابرات واحد علوم تحقیقات با اشاره به ضرورت کمرنگ شدن مقاله‌های ژورنالی، تصریح کرد: باید شاخص‌های دیگر به موازات مقالات ژورنالی در آیین‌نامه جدید لحاظ شود تا توازن صورت گیرد.

ضرورت برخورداری نوابغ از امتیازات آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت‌علمی

مقدسی شاخص‌های مورد نیاز برای اصلاح آیین‌نامه ارتقای هیئت‌علمی را نام برد و در ادامه عنوان کرد: همکاری با صنعت، طرح‌های ملی، ثبت اختراع‌های بین‌المللی و طرح‌های فناور از امتیازات ویژه و کمک‌کننده برای اصلاح این آیین‌نامه محسوب می‌شود.

به گفته وی، انداختن تمام امتیازات در زنبیل ژورنال آی‌اس‌آی اقدام درستی نیست و باید اصلاح و به‌طور مساوی تقسیم شود تا همه افراد نابغه بتوانند از این امتیازات برخوردار شوند.

عضو هیئت‌علمی واحد علوم تحقیقات مطرح کرد: تشویق نخبگان برای ارائه طرح‌های ملی و حل معضلات صنعت از دیگر اقدامات مهم در اصلاحات آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت‌علمی به‌شمار می‌آید. برای مثال، نخبگانی که قادر به حل مسائل خودروساز‌ها هستند، باید مورد ارزش واقع شود و امتیاز خاص خود را دریافت کند.

مقدسی با اشاره به روند مثبت شرکت‌های دانش‌بنیان، عنوان کرد: شاخص شرکت‌های دانش‌بنیان باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد؛ زیرا تعداد این شرکت‌ها نسبت به مقاله بسیار اندک است؛ بنابراین تقویت تعداد آن ضروری تلقی می‌شود.

ورود محصولات دانش‌بنیان به جامعه در اصلاحات جدید آیین‌نامه

وی با بیان اینکه اصلاح آیین‌نامه باید در راستای ورود محصولات دانش‌بنیان به جامعه تغییر کند، اضافه کرد: باید بستر برای دانشجویان نخبه‌ای که موفق به ساخت یک فناوری می‌شوند، ایجاد شود و از آن استقبال کنند.

استادتمام واحد علوم تحقیقات با اشاره به فرصت‌های مطالعاتی، مطرح کرد: ایجاد فرصت‌های مطالعاتی در صنعت نیز حائز اهیمت است؛ لذا ضروری است، فرصت مطالعاتی اساتید به‌جای دانشگاه‌ها در صنعت انجام پذیرد.

مقدسی ادامه داد: ایجاد شبکه‌های تحقیقاتی، داخلی و بین‌المللی از دیگر اقدامات مهم در اصلاحات آیین‌نامه ارتقای هیئت‌علمی به‌شمار می‌آید و اساتید بایستی در این شبکه‌ها حضور مستمر داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید برگزاری دوره‌های مهارتی نیز جدی تلقی شود، خاطرنشان کرد: برای مثال، در یک استان صنعت جوشکاری فعال است؛ از این رو باید دوره‌های جوشکاری را در آن استان به‌صورت بومی‌سازی‌شده درآوریم و یک برند ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب