هدفگذاری ایجاد ۷۵ هزار شغل با استفاده از مشاغل خانگی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمود کریمیبیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون در سومین نشست ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی اظهار کرد: تفاهمنامههای متعددی با بانکها برای توسعه مشاغل خانگی به امضاء رسیده و تعداد رشتههای مشاغل خانگی به بیش از ۶۰۰ رشته شغلی رسیده است.
وی افزود: وزارت صمت اینماد را به مشاغل خانگی اعطا کرده تا بتوانند با استفاده از فضای مجازی تولیدات خود را به فروش برسانند.
کریمی عنوان کرد: هدفگذاری ایجاد ۷۵ هزار شغلی با استفاده از مشاغل خانگی انجام شده تا بتوان بخشی از اهداف ایجاد یک میلیون شغل را با استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی تامین کرد.
زنان بیشترین جامعه هدف در مشاغل خانگی
آزیتا همتیان، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی درادامه این نشست عنوان کرد: فاصله زیادی میان مشاغل ایجادشده در دولت سیزدهم با دولت قبل وجود دارد.امسال ۴ هزار میلیارد تومان بودجه برای ایجاد مشاغل خانگی پیشبینی شده که نسبت به سال گذشته با رشد ۳۳ درصدی همراه است.
همتیان با بیان اینکه زنان بیشترین جامعه هدف وزارت کار در مشاغل خانگی هستند، عنوان کرد: ۱۷۲ هزار مجوز ایجاد مشاغل خانگی متعلق به زنان بوده است و با ۸ بانک عامل برای پرداخت تسهیلات قرصالحسنه به متقاضیان مشاغل خانگی تفاهم شده است.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: فرش، تولیدات دامی،صنایع دستی قالیبافی و امور خدماتی شامل تولیدات فرهنگی از جمله بیشترین مشاغلی هستند که مجوز فعالیت گرفتهاند.
رشد ۳۳ درصدی ایجاد مشاغل خانگی
سید امیر سیاح، رئیس مرکز ملی مطالبات و پایش محیط کسب و کار وزارت اقتصاد نیز درادامه این نشست عنوان کرد: رویکرد دولت در حمایت از مشاعل خانگی باید تغییر کند.در نظرسنجیهای انجام شده از متقاضیان مشاغل خانگی، ۷۰ درصد منتظر دریافت وام بودهاند و ۹۰ درصد مشکل دریافت وام داشتهاند و کمتر به مشتری و بازار اشاره شده است. بنابراین ما باید رویکردها به جای تسهیلاتدهی به ایجاد بازار و مشتری تغییر دهیم. به همین دلیل تفاهمهایی با شهرداریها برای در اختیار قرار دادن بازار برای عرضه محصولات تولیدی مشاغل خانگی در حال انجام است. وی در این نشست بر بحث ساماندهی فروشندگان سیار و استانداردشدن فعالیت آنها تاکید کرد.
به گزارش آنا؛ در این نشست یکی از پیشنهادات این بود که در تعریف مشاغل خانگی آورده شود هر شغل خانگی آزاد باشد مگر آنکه در فهرست ممنوعه باشد. از جمله ممنوعهها نیز آسیب فرهنگی،آلودگی بهداشتی، خطرات انفجار و آتشسوزی، آلودگی صوتی با بوی ناهنجار است.
انتهای پیام/