دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درخواست انجمن ارگانیک برای تعلیق تولید محصولات تراریخته در ایران

عضو هیأت رئیسه انجمن ارگانیک با اشاره بر برنامه‌ریزی برای تولید محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه گفت: با توجه به وجود تناقض‌های بسیار در مورد محصولات تراریخته بنابراین انجمن ارگانیک ایران بنا بر رسالت خود با هرگونه واردات، تولید و رهاسازی محصولات دستکاری شده ژنتیکی مخالف است.
کد خبر : 87420


به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، آزاد عمرانی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان اینکه در تولید محصولات تراریخته کشاورز و مصرف‌کننده به عنوان ارکان اصلی مغفول مانده‌اند، افزود: باید بررسی کرد که آیا امکان کشت محصولات تراریخته برای کشاورزان وجود دارد و کشاورزان بعدها بر اثر کشت و انبوه‌سازی این محصولات دچار آسیب و مخاطرات زیست محیطی نمی‌شوند.


وی با تاکید بر اینکه گاهی اوقات تصمیماتی گرفته می‌شود که مخالفان با آن به فناوری‌ستیزی متهم می‌شوند، تصریح کرد: گیاه آزولا چند سال پیش از کشور فیلیپین وارد ایران شد و اکنون به معضلی برای شالیزارهای کشور تبدیل شده است.


عمرانی بیان کرد: 30 درصد تولید ناخالص داخلی از محول تولید کشاورزی است و گاهی کشاورزان با یک تصمیم غلط دولتمردان دچار آلودگی‌های زیست محیطی می‌شوند.


عضو هیأت رئیسه انجمن ارگانیک ایران تاکید کرد: سؤال اینجاست که آیا در صورت بروز مشکلبرای کشاورزان حسابرسی زیست محیطی انجام خواهد شد؟ چه تضمینی وجود دارد که اگر برنج و پنبه تراریخته انبوه‌سازی شد و در این میان مشکلاتی برای کشاورزان و محیط زیست پیش آمد، دولتمردان و موافقان تولید محصولات تراریخته این قشر را تنها نگذارند؟


وی با تاکید بر اینکه تولید محصولات تراریخته در دنیا زیر نظر شرکت‌های چند ملیتی انجام می‌شود، گفت: این مسئله یک تجارت معمولی نیست.


عمرانی از نمایندگان مجلس درخواست کرد تا در راستای تضمین سلامت مردم به مدت 5 سال تولید و انبوه‌سازی محصولات دستکاری شده ژنتیکی را برای به نتیجه رسیدن بحث‌های علمی معلق نگاه دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب