دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

یک بام و دو هوای فرهنگ کشور برای برپایی کنسرت‌ها؛ سوالاتی که بی‌پاسخ ماند!

یک بام و دو هوای فرهنگ کشور برای برپایی کنسرت‌ها؛ سوالاتی که بی‌پاسخ ماند!
مدتی از لغو برخی اجرا‌ها در شهر‌های مختلف ایران می‌گذرد و این در حالی است که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زیر بار چنین موضوعاتی نمی‌رود.
کد خبر : 873638

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهره سعیدی ـ شرایط اجرای گروه‌های موسیقی کلاسیک، جدی و پاپ از سال گذشته پس از یک دوره کرونا و شرایط حاکم بر جامعه، اُفت‌وخیزهای زیادی را تجربه کرده است. به طور مثال برخی کنسرت‌ها به دلیل عدم دریافت مجوز، برخی با وجود دریافت مجوز و برخی دیگر نیز در میانه اجرا دچار مشکلاتی شده‌اند، شرایطی که برای اجرای کنسرت گروه بوشهری در تالار وحدت ایجاد شد یا لغو اجرا‌ها در تالار وزارت کشور تاکنون و همینطور اجرا‌هایی که در شهر‌های مختلف ایران دچار مشکلاتی شده‌اند.

حال شاهد هستیم که دامنه این لغو اجرا‌ها به شهر‌های بیشتری تسری پیدا کرده است و علل مختلفی نیز برای آن شنیده می‌شود، منتها هیچ‌گاه یک دلیل قطعی و مشخص برایش وجود نداشته و ندارد، برخی کنسرت‌ها به دلیل فشار گروه‌هایی در میانه اجرا لغو یا دچار مشکل شدند مانند اجرای گرشا رضایی و حمله به کنسرتش در سیرجان یا برخی اجرا‌ها در اهواز و مشهد و همینطور الان که شاهد این هستیم کنسرت‌های گروه‌های موسیقی کلاسیک و جدی با خوانندگی افرادی مانند علیرضا قربانی نیز دچار مشکل شده‌اند.

روز گذشته که خبر لغو اجرا‌های علیرضا قربانی در 14 سانس در شهر اصفهان پخش شد، دامنه این امر گسترش پیدا کرده و پس از آن شاهد واکنش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل این مشکل بودیم، اما سوال این است که آیا ناهماهنگی ادارات ارشاد استان‌ها با معاونت هنری این مشکل را ایجاد کرده و یا اینکه چون دامنه موضوعات رسانه‌ای برای برخی کنسرت‌ها و هنرمندان بالا می‌گیرد، چنین واکنش‌هایی را شاهد هستیم وگرنه که به راحتی برنامه‌ریزی‌ها کنسل شده و مردم نیز بین زمین و هوا می‌مانند. این درحالی است که چند روز پیش محمود سالاری معاون هنری درباره عدم وجود مشکل برای برپایی کنسرت‌ها در شهرهای مختلف صحبت کرده بود!

حال این یک بام و دو هوایی که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به راه انداخته و تلاش دارد تا خودش را از درگیری برهاند، تا کجا قرار است ادامه پیدا کند و چرا یک قانون و اساسنامه مشخصی برای حضور بانوان موزیسین در تمام شهرهای کشور وجود ندارد و یا اگر دارد به طور شفاف مطرح نمی‌شود و گروه‌ها را دچار مشکلاتی در شهر‌های مختلف ایران می‌کند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی از استان‌ها اجازه حضور نوازنده بانو در بندهای موسیقی را برای اجرای کنسرت نمی‌دهند درحالی‌که قطعا یک خواننده و گروه برای خودش افراد خاصی دارد و نمی‌تواند برای اجرای یک کنسرت در تهران یک طور گروه ببندد و در شهر دیگری یک طور دیگر! اگر عامل لغو کنسرت‌ها در شهرستان‌ها حضور بانوان موزیسین است چنین چیزی آیا به لحاظ قانونی صحت دارد یا خیر؟

نکته دیگر این است که چطور می‌شود یک خواننده در تهران با گروه موسیقی‌اش به‌راحتی می‌تواند اجرای کنسرت داشته باشد، اما در دیگر شهر‌ها دچار مشکل می‌شود؟ چه تفاوتی بین اجرا در تهران و دیگر شهر‌ها وجود دارد و اگر قرار است این تفاوت باشد، چرا به طور شفاف مشخص نمی‌شود؟

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب