استفاده از ظرفیتهای دریا برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر
امیر قائدی دانشآموخته دکتری برق از دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره دلایل و مزایای استفاده از سوختهای تجدیدپذیر اظهار کرد: نیروگاههای تولید انرژی که با سوختهای فسیلی فعالیت میکنند، موجب تخریب لایه ازن و تغییرات آب و هوا شدند به همین دلیل کشورهای مختلف دنیا به دنبال استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر هستند.
وی با بیان اینکه در کشور برای استفاده از انرژیهای نو تعدادی نیروگاه بادی احداث شده است، افزود: باید نیروگاههای خورشیدی را در مناطق جنوبی و مرکزی کشور ایجاد کنیم؛ زیرا خورشید در تمام طول روز وجود دارد و دمای هوا بهگونهای است که میتوان بیشترین انرژی را تولید کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون عنوان کرد: جهت و منابع انرژیهای تجدیدپذیر مانند خورشید و باد در طول روز تغییر میکند به همین دلیل کنترل فرکانس در شبکه انرژی محدودیت دارد؛ بنابراین نباید 100 درصد مصرف انرژی مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر باشد، مانند کشورهای آلمان و دانمارک که فقط ۲۰ درصد انرژی مصرفی خود را از آنها تأمین میکنند.
وی بیان کرد: استفاده از نیروگاههای دیگری مانند نیروگاههای جزر و مدی مقرونبهصرفه نیست؛ زیرا نخست اینکه هزینه تولید انرژی از این نیروگاهها بسیار بالاست و دیگر اینکه باید ارتفاع امواج دریا، دوره تناوبی و اختلاف جزر و مد ازنظر ارتفاع مناسب باشد تا بتوان تولید انرژی کرد.
دانشآموخته دکتری برق از دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد: هزینه پایین استفاده از سوختهای فسیلی و نبود سرمایهگذار به دلیل تحریم برای ایجاد نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر باعث شده که کشور از لحاظ استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نسبت به سایر کشورها مانند هند و چین در رتبه پایینتری قرار گیرد.
قائدی اضافه کرد: چند مؤلفه برای رسیدن به سطح چین و هند در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد که یکی از آنها این است که این دو کشور به لحاظ اقتصادی در حال توسعه هستند و برای ادامه این مسیر نیاز به صرف انرژی زیاد دارند به همین دلیل استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را جایگزین نیروگاههای تولید انرژی با سوختهای فسیلی کردند.
وی مطرح کرد: در کشورهای دیگر شرکتهای خصوصی با ایجاد نیروگاه، انرژی تولید کرده و به فروش میرسانند؛ اما در کشور ما متولی ساخت نیروگاه دولت است و هنوز روی انرژیها یارانه پرداخت میکند. باید به لحاظ مالی و اقتصاد بتوانیم سرمایهگذار داخلی و خارجی داشته باشیم به دلیل اینکه هزینه سرمایهگذاری نیروگاههای خورشیدی نسبت به سایر نیروگاهها بیشتر است.
دانشآموخته دکتری برق از دانشگاه صنعتی شریف تأکید کرد: دولت باید برنامه ۱۰ ساله برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر داشته باشد تا بتواند مقداری از انرژیها را از منابع طبیعی مانند خورشید تأَمین کند. برای استفاده از نیروی جزر و مد در راستای تولید انرژی هم میتوان از خلیجفارس و دریای عمان بهصورت پایلوت(نمونه) بهره برد. باید امواج دریا، ارتفاع و دوره تناوبی، اختلاف جزر و مد ازنظر ارتفاع مناسب باشد تا بتوانیم از جزر و مد برای تولید انرژی استفاده کنیم.
انتهای پیام/