دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت؛

کشتار کودکان بی‌گناه در غزه و نقض حقوق بین‌الملل

کشتار کودکان بی‌گناه در غزه و نقض حقوق بین‌الملل
باید اعتراف کرد کودکان نیازمند حمایت هر چه بیشتر جامعه جهانی در برابر مخاصمات مسلحانه هستند، چه در سطح بین‌الملل و چه در سطح منطقه‌ای.
کد خبر : 873594

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ محمدمهدی سیدناصری مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان: این روز‌ها سراسر غزه به لوکشینی ۳۶۵ کلیومتری برای صحنه‌های دردناک و غمگین تبدیل شده، ده روز است که رژیم صهیونیستی مداوم بر سر کودکان و مردم غزه بمب می‌ریزد و در این مدت بسیاری از زنان و مردان و کودکان این منطقه به تلخ‌ترین شکل ممکن جان خود را از دست داده‌اند.

مردم غزه حال و روز عجیبی دارند، خانه‌ها ویران شده و کوچه‌ها رنگ خون گرفته‌اند، هر طرفی چشم می‌اندازی صحنه‌ای دردناک می‌بینی، عده‌ای با دست خالی زیر خانه‌های آوار شده دنبال عزیزان خود می‌گردند، هرلحظه با صدای ناله و گریه پیکر بی‌جانی از زیر آوار بیرون کشیده می‌شود. کودکان آیینه تمام‌نمای اشخاص بی‌دفاع در مخاصمات مسلحانه هستند، با این حال در سراسر جهان، طرف‌های متخاصم یکی از اساسی‌ترین قواعد مخاصمات مسلحانه را نادیده می‌گیرند و آن حمایت از حقوق کودکان است.

ماهیت طولانی مخاصمات امروزی آینده‌ تمام نسل‌های کودکان را تحت تأثیر قرار داده است. با عنایت به اسناد بین‌المللی و منطقه‌ای متعدد و توجه ویـژه‌ دولـت‌هـا و سـازمان‌هـای جهانی و منطقه‌ای و پیشرفت سریع حقوق بشر و بشردوسـتانه و نهادهـای نـاظر بـر حسـن اجرای این حقوق و همچنین حساسیت و آگاهی بیش از پیش افکار عمومی نسبت به حقـوق کودکان در مخاصمات مسلحانه و بیداری وجدان جهانی، به نظر مـی‌رسـد کـه می‌بایست حقـوق کودک در مخاصمات مسلحانه را جز حقوق مسلم و بدیهی مورد قبول جامعه جهانی بدانیم و بپذیریم که حقوق کودک در این حوزه پذیرش عام یافته و وارد عرصـه‌ حقـوق بـین‌الملـل عرفی شده است.

هر چند که باید اعتراف‌ کرد کودکان هنوز هم نیازمند حمایت هرچه بیشـتر جامعه جهانی در برابـر مخاصـمات مسـلحانه هسـتند؛ چـه در سـطح بـین‌المللـی بـا انعقـاد کنوانسیونی مجزا در همین ارتباط، و چه در سطح منطقه‌ای. اما در جنگ‌های جدید عاملی که بسیار برجسته شده است درکی است که بر اساس سیاست هویت شکل گرفته که خود منتج به شکستن هنجار‌ها و نقض قواعد بین المللی شده است، عاملی که بیشتر به اهداف سیاسی و منافع دولت‌ها پرداخته است تا انسانیت. هم‌اکنون شرایط کودکان فلسطینی در منازعه اخیر، روایتی تلخ و تکان‌دهنده است که می‌بایست تدبیری جدی از طرف دولت‌های طرف مخاصمه و جامعه‌ی جهانی علی الخصوص سازمان ملل متحد صورت گیرد.

این کودکان امروز هستند که جنگ، همه جوانب حال و آینده زندگی آنان را تهدید می‌کند و ما بزرگسالان باید به رسالت خود نسبت به آنان بیشتر اندیشیده و چاره‌جویی‌کنیم. بمباران بی امان مناطق مسکونی و با قطع برق در غزه، بیمارستان‌ها بی‌برق می‌مانند و نوزادان در انکوباتور‌ها و بیماران سالمند در اتاق‌ها بدون دسترسی به اکسیژن در معرض خطر قرار می‌گیرند. خانواده‌ها در غزه در حال حاضر برای دسترسی به آب سالم با مشکل مواجه هستند. هیچ پدر و مادری دوست ندارد مجبور شود به کودک تشنه‌اش آب آلوده بدهد. اقدامات روا داشته توسط رژیم صهیونیستی به کودکان در غزه تماما نقض کلیه قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حقوق بشر است.

در جدیدترین گزارش یونیسف که در این دو روز گذشته منتشر شده است؛ گفته شده که تا کنون ۷۰۰ کودک معصوم در حملات هوایی و توپخانه‌ای صهونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند، تعداد بالایی کودک نیز مجروح شده‌اند و بسیاری هم والدین خود را از دست داده‌اند. در میان این همه جنایت که این روز‌ها در غزه در حال رخ دادن است متاسفانه شاهد سکوت حاکمان و سردمداران کشور‌های مدعی حقوق بشر هستیم، سلبریتی‌هایی که برای زخمی شدن یک حیوان صد‌ها پیام و پست می‌گذارند، امروز سکوت کرده‌اند، برخی با این بهانه که تخصصی در حقوق کودکان ندارند، چشم بر کشتار کودکان غزه بسته‌اند و در سایه این سکوت هر روز کودکان بیشتری در غزه جان می‌دهند ظلم بزرگی به ملت فلسطین رفته است و این روز‌ها نتایج یکی از پرده‌های ظلم را مشاهده کرده و رژیم اسرائیل، یک زندان بزرگ دو و نیم ملیون نفری در فضای باز ایجاد کرده است.

سوال قابل تاملی که پیش می‌آید این است که چه بر سر بشریت آمده که از کشتار انسان‌ها خوشحال می‌شوند؟ صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارش خود در دسامبر ۲۰۲۲ میلادی با عنوان بررسی اقدامات بشردوستانه برای کودکان در سال ۲۰۲۳ خاطرنشان می‌کند که کودکان امید‌های فردای جهان هستند و ما با همکاری یکدیگر می‌توانیم آینده بهتری برای هرکودکی که در جنگ و بحران زندگی می‌کند بسازیم. به امید حمایت بیشتر از این امید‌های فردا... یادمان باشد کودکی رؤیا نیست و حق با کودکان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب