علی قارداشی: چانه بودجه ورزش بزرگتر شود/ تنیس روی میز مدال المپیک میخواهد
مهرداد علی قارداشی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره عملکرد کاروان ورزش ایران در بازیهای آسیایی هانگژو اظهار کرد: در بعضی رشتهها انتظارات برآورده نشد و در حالی که تصور میکردیم صاحب مدال میشویم، اما چنین اتفاقی رخ نداد و دستمان از مدال کوتاه ماند. در نقطه مقابل در بعضی رشتهها صاحب مدال شدیم که نوع برخی از آنها طلا بود. رشتههایی که کسب مدال در آنها غیرقابل پیش بینی بود و کسی فکر نمیکرد در آن رشتهها به مدال برسیم. آنهایی که نظارت میکنند قطعاً عملکرد تمامی ورزشکاران را مورد بررسی قرار میدهند و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
برای اولین بار مدال دوبل آسیایی گرفتیم
رئیس فدراسیون تنیس روی میز خاطرنشان کرد: در رشته تنیس روی میز به دنبال آن بودیم تا مدال برنز انفرادی که در بازیهای آسیایی جاکارتا گرفتیم را تکرار کنیم و اگر چه این اتفاق نیفتاد، ولی به دو موفقیت بسیار بزرگ رسیدم. بعد از ۶۵ سال توانستیم به مدال تیمی برسیم و برای اولین بازی به مدال دوبل بازیهای آسیایی رسیدیم. آن هم در شرایطی که هر چه جلوتر میرویم به دلیل افزایش گرانی و تورم کار بسیار سختتر است، چون هر تصمیم مدیریتی نیازمند پول است. عبور از ژاپن که نایب قهرمان جهان شده و مدال برنز المپیک را در کارنامه دارد غیرقابل پیشبینی بود، ولی توانستیم به چنین موفقیتی برسیم. به شخصه تصور برتری ۳ بر صفر مقابل ژاپن را نداشتم و فراموش نکنیم تیمهای شرق و جنوب شرق آسیا یعنی تایلند و چین تایپه هم که ۳ بر صفر به ما باختند رشد قابل توجهی در تنیس روی میز دشتهاند.
سهمیه تیمی المپیک را میخواهیم
وی افزود: هدف بعدی ما کسب سهمیه المپیک پاریس از مسابقات جهانی کره جنوبی است. تا به حال ۷ بار در بخش آقایان و دو بار در بخش بانوان در قسمت انفرادی سهمیه المپیک گرفتیم، اما تا به حال نشده که در قسمت تیمی صاحب سهمیه شویم. کار بسیار سخت است، چون ۱۶ تیم سهمیه المپیک میگیرند و با این حال ما موظف هستیم تمام تلاش خود را انجام دهیم تا بتوانیم برای نخستین بار تیم تنیس روی میز ایران به المپیک برود. خیلی سخت است، اما بسیار امیدوار هستیم. رقبا شناخت بسیار خوبی را نسبت به ما دارند و قطعاً با نتایجی که گرفتیم روی ما حساب کردهاند. نیاز به کار مضاعف داریم و باید در مسابقات بیشتری شرکت کنیم تا سطح آمادگی بیشتری داشته باشیم. در وهله اول کسب سهمیه برای ما ارزش دارد و در گام بعدی تلاش میکنیم تا در المپیک نمایش خوبی داشته باشیم. همانطور که زمانی کسب مدال در آسیا دور از تصور بود و امروز محقق شده پس کسب مدال در مسابقات جهانی و حتی المپیک اتفاقی است که میتوان به تحقق آن امید زیادی داشت.
شیما صفایی به فینالیست مسابقات باخت
علی قارداشی در مورد انتقادهایی که به نماینده بانوان ایران در بازیهای آسیایی هانگژو شد، چون در مسابقه اول از گردونه رقابتها بیرون رفت، تأکید کرد: در بازیهای کشورهای اسلامی ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ که در سال ۲۰۲۲ برگزار شد، در فینال آذربایجان و ترکیه میزبان را شکست دادیم و قهرمان تیمی مسابقات شدیم. در حالی که انتظار از تیم ایران کسب مدال برنز بود. شیما صفایی در دور اول استراحت داشت و در دور دوم برابر هایاتا از ژاپن ۴ بر صفر باخت، ولی حریف او فینالیست شد و مدال نقره گرفت. در مسابقات جهانی هم مدال برنز گرفته است. صفایی اگر به یکی از نمایندگان مغولستان، بحرین، قطر یا ویتنام میخورد به دور بالاتر میرفت، ولی قرعه بسیار سختی داشت و به نفر ۶ دنیا باخت. فراموش نکنیم تنها رشته توپی راکتی هستیم که دو بار در بخش بانوان به المپیک رفتیم و داور بینالمللی در مسابقات المپیک و پارالمپیک داشتیم.
فرجی در امارات و قطر درخشید
وی در مورد اینکه بنیامین فرجی جدیدترین استعداد تنیس روی میز ایران است که در ۱۴ سالگی در ردههای سنی زیر ۱۷ و ۱۹ سال مدال طلای بینالمللی گرفته و برای حفظ استعدادها چه برنامهای ریخته شده، تصریح کرد: اولین وظیفه من بهعنوان رئیس فدراسیون احترام گذاشته به استعدادهای تنیس روی میز است و باید به شخصه رفتاری کنم تا آنها درک کنند درخشششان از دید فدراسیون پنهان نمیماند. در کنار رعایت ادب باید برنامهریزی داشت. فرجی از مسابقات العین امارات به ایران آمد در هتل فرودگاه استراحت کرد و چند ساعت بعد به قطر رفت و درخشید. رضا فرجی پدر او کاملاً در خدمت تنیس روی میز است و از مربیان موفق و از قهرمانان سابق ملی است. اعضای هیئت رئیسه فدراسیون تنیس روی میز و همچنین حمید احسانی مهر مالک فراسنج که تیمش در رقابتهای لیگ حضوری مستمر دارد نیز از فرجی و دیگر استعدادها حمایت میکند. منابع دولتی کفاف نمیدهد و ما باید روی کمک اسپانسرها برای حفظ استعدادها و تنیس روی میز ایران حساب کنیم.
حمایت ویژه از ورزشکاران المپیکی شود
عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در مورد اینکه افت مدالی ایران در بازیهای آسیایی هانگژو نگرانیهای را برای بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس افزایش داده، عنوان کرد: فکر میکنم عوامل متعددی تأثیر دارد. نقش هیئت اجرایی خیلی کم است. نقش اصلی را سازمان مدیریت و برنامهریزی ایفا میکند. اگر چانه بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بزرگتر شود و به جای ۳ میلیارد به تنیس روی میز ۳۰۰ میلیارد بدهند یا به فدراسیون کشتی به جای ۲۰ میلیارد هزار میلیارد بدهند آن وقت فدراسیون هیئتهای استانی را تأمین میکنند تا از قهرمانان در شهرهای مختلف حمایت ویژهای شود و ضمن کسب سهمیه برای درخشش در المپیک هم عزم جزمی داشته باشند، چون ورزشکار نیاز به تمرین و اعزام به مسابقات معتبر دارد تا بتواند در بالاترین سطح به رقابت بپردازد. کیومرث هاشمی با رزومه بسیار قوی که یکی از آنها ریاست کمیته ملی المپیک است امروز وزیر ورزش ماست، ولی اگر به او بودجه کافی ندهند یا به محمود خسروی وفا بودجه کافی داده نشود در نتیجه آنها نمیتوانند فدراسیونها را تزریق مالی کافی کنند. پس بهعنوان مثال تنیس روی میز که اولین فدراسیون توپی و راکتی مدالآور است باید به اندازه نیازش دیده شود.
انتهای پیام/