دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

طول آزادراه‌های کشور به بیش از ۳ هزار کیلومتر می‌رسد

طول آزادراه‌های کشور به بیش از ۳ هزار کیلومتر می‌رسد
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طول آزادراه‌های کشور با افتتاح آزاد راه شیراز_ اصفهان به ۳ هزار و ۵ کیلومتر می‌رسد.
کد خبر : 872300

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشورگفت: حدود ۱۰ هزار و ۳۵۰ کیلومتر مسیر‌های ریلی، جاده‌ای و آزادراهی در دست ساخت است که ۳هزار و ۲۷۰ کیلومتر آن مسیر ریلی و هزار و ۳۸ کیلومتر پروژه‌های آزادراهی و بیش از ۶هزار کیلومتر بزرگراه و راه اصلی است.

وی ادامه داد: امسال پنج پروژه در بخش آزادراه هدف‌گذاری شده است که در دست ساخت است و همچنین در پیوست قانون بودجه ۲۴ طرح آزادراهی به طول ۴هزار کیلومتر وجود دارد که باید احداث شود که از این تعداد ۲هزار و ۷۰۳ کیلومتر در حال بهره‌برداری است.

خادمی با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از ۲۱۲ کیلومتر آزاد راه شیراز _ اصفهان طول آزاد راه‌های بهره‌برداری شده به ۳هزار و ۵ کیلومتر خواهد رسید؛ بیان کرد: با افتتاح آزاد راه شیراز _ اصفهان ۹ درصد به طرح‌های آزادراهی کشور افزوده می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ۷هزار کیلومتر هدف‌گذاری برای پروژه‌های آزادراهی داریم که از این میزان ۳هزار و ۵کیلومتر در مرحله بهره‌برداری است و ۴هزار کیلومتر دیگر آن در حال ساخت است.

وی اظهار کرد: از ۲۴ طرح آزاد‌راهی به طول ۷هزار کیلومتر هزار و ۳۸ کیلومتر در حال ساخت است و هزار ۸۸۰ کیلومتر مطالعه آن تکمیل شده و فراخوان برای سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها منتشر شده و آمادگی انجام پروژه‌های مشترک در این خصوص نیز وجود دارد.

خادمی درخصوص پروژه‌های آزاد‌راهی در دست ساخت طی امسال گفت: افتتاح آزاد راه شیراز _ اصفهان به طول ۱۲ کیلومتر، منجیل _ رودبار به طول ۸ ونیم کیلومتر، تبریز _ صوفیان به طول ۲۴ کیلومتر و مراغه _ هشترود به طول ۳۴ کیلومتر که در مجموع ۲۹۳ کیلومتر می‌شود در برنامه امسال قرار داشت که ۲۱۲ کیلومتر از آن طی این هفته با حضور رئیس جمهور و وزیر راه وشهرسازی به بهره برداری می‌رسد.

وی او با بیان اینکه متوسط ساخت آزاد راه در کشور سالانه ۸۶ کیلومتر است تصریح کرد: آزادراه شیراز _ اصفهان طولانی‌ترین آزادراه کشور است که به صورت ممتد و به طول ۲۱۲ کیلومتر زیر بار ترافیکی می‌رود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در ادامه عنوان کرد: آزادراه شیراز_اصفهان طول مسیر را نسبت به جاده فعلی ۱۳۴ کیلومتر کوتاه‌تر و زمان سفر را حداقل دو ساعت کاهش می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در سال کاهش مصرف سوخت به همراه داشته باشد.

خادمی با بیان اینکه این آزادراه تکمیل کننده بخشی از راهگذر شمال - جنوب است گفت: بلندترین پل کشور به ارتفاع ۱۱۰ و طول ۲۶۴ متر در این آزادراه احداث شده و هزار و ۴۰۰ متر گالری تونل در مسیر وجود دارد و شش قطعه از ۸ قطعه این آزادراه آماده بهره برداری است و قطعه هفتم با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد و هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده ضمن اینکه ارزش روز ساخت این آزادراه ۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

او تاکید کرد: برای ساخت آزادراه شیراز_اصفهان ۵۰ درصد بخش خصوصی و ۵۰ درصد بخش دولتی سرمایه‌گذاری کرده و قرارداد با بخش خصوصی برای بازگشت سرمایه ۱۸ سال است و در دو تا سه مکان، ایستگاه دریافت عوارض آزادراهی تعبیه شده است.

خادمی با اشاره به پروژه‌های در دست ساخت گفت: در بخش بزرگراهی ۶هزار کیلومتر در دست ساخت است و در برنامه است که طی امسال تکمیل شود همچنین در حال حاضر ۲۰ هزار کیلومتر آزاد راه داریم و ۱۰ هزار کیلومتر دیگر باید ساخته شود تا به تعادل در حمل‌ونقل جاده‌ای دست پیدا کنیم و امسال به طول ۸۰۰ کیلومتر بزرگراه بهره برداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل‌ونقل کشور در خصوص پروژه‌های ریلی این شرکت گفت: برای امسال ۴۰۷ کیلومتر مسیر ریلی در برنامه بهره برداری قرار دارد که این پروژه‌ها شامل بستان‌آباد _ تبریز، همدان _ سنندج، رشت_ کاسپین و راه آهن اردبیل است که پروژه بستان آباد _ تبریز بهره برداری شده و پروژه راه آهن همدان _ سنندج به زودی آماده و به بهره برداری می‌رسد.

وی متوسط ریل‌سازی در کشور را سالانه ۱۹۹ کیلومتر اعلام کرد و گفت: با بهره برداری ۴۰۷ کیلومتر مسیر ریلی طی امسال به دو برابر احداث سالانه ریلی دست خواهیم یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب