دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زالی: برای پذیرش بیماران بین‌المللی در ایران باید رقابت صورت گیرد

زالی: برای پذیرش بیماران بین‌المللی در ایران باید رقابت صورت گیرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای پذیرش بیماران بین‌المللی در بیمارستان های ایران باید رقابت و اعتبار بخشی صورت بگیرد.
کد خبر : ۸۷۲۲۴۰

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست تخصصی کمیته راهبری گردشگری سلامت استان تهران، شکل‌گیری شورای راهبری گردشگری سلامت استان تهران با حضور اجزا و کنشگران مختلف را باعث ایجاد گفتمان بین بخشی عنوان کرد و با اشاره به وجود ظرفیت‌های بالای کشور و استان تهران در حوزه سلامت، گفت: استان تهران دارای هفت دانشگاه بزرگ، ۳۴ درصد تخت‌های بیمارستانی و ۴۴ درصد نیروی تخصصی درمانی کشور است، بنابراین می‌تواند نقش پیشقراولی در کشور داشته باشد.

وی، وجود بازار‌های پنهان و غیررسمی و غیرقانونی را باعث عدم امکان رشد بازار‌های رسمی گردشگری سلامت برشمرد و بر حذف مبادی غیرقانونی و غیررسمی در این حوزه تأکید کرد.

زالی با اشاره به چندبعدی بودن گردشگری سلامت، بخش درمان را فقط یکی از ابعاد آن دانست و یادآور شد: سایر ابعاد باید توسط سایر بخش‌ها مدیریت شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به‌ضرورت تعرفه گذاری خدمات درمانی بیماران خارجی، افزود: بیماران خارجی باید بتوانند از کشور خود از طریق سایت بیمارستان‌ها هزینه خدمات درمانی موردنیاز خود را به‌صورت شفاف مشاهده کنند و سپس به انتخاب بپردازند.

وی پیشنهاد داد ساماندهی و معرفی خدمات درمانی ایران توسط رایزن‌های سلامت در سایر کشور‌ها اعم از کشور‌های منطقه انجام شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

زالی، بیماران خارجی را که برای دریافت خدمات درمانی به ایران مراجعه می‌کنند بهترین سفیران کشور توصیف کرد و بر ضرورت استانداردسازی ارائه خدمات باکیفیت تأکید کرد.

پیگیری وضعیت بیمار پس از درمان، استفاده از ظرفیت‌های طب ایرانی و مکمل، گیاهان دارویی و امکانات و فضا‌های موجود در حوزه‌های توانبخشی و…، در حوزه گردشگری سلامت از دیگر موارد مطرح شده توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این نشست بود.

زالی با اشاره به مراکز درمانی دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌الملل IPD در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: در حوزه پذیرش بیماران بین‌الملل نیز باید رقابت و اعتباربخشی انجام شود.

وی، یکی از اقدامات مؤثر در حوزه گردشگری سلامت را شناسایی نیاز‌ها و کمبود‌های درمانی کشور‌های منطقه عنوان کرد و با توجه به قیمت مناسب ارائه خدمات درمانی در ایران به تمایل بیماران بین‌الملل برای دریافت این خدمات در ایران اشاره کرد.

زالی با اشاره وجود ۷۵ بیمارستان خصوصی و دولتی، تعداد بالای تخت‌های بیمارستانی، ۴۵ مرکز جراحی محدود (۶ مرکز دارای مجوز IPD) و…، در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آمادگی دانشگاه برای خدمت‌رسانی در حوزه گردشگری سلامت را اعلام کرد.

در ادامه، محمد رئیس زاده رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: گردشگری نیاز امروز حوزه سلامت است.

وی، موضوعاتی را مورد تأکید قرارداد که از آن جمله می‌توان به تعیین هزینه تمام شده درمان بیماران خارجی، ضرورت پیگیری‌های پس از درمان، استفاده بیماران خارجی از بیمه، نظارت بر فرایند پذیرش و درمان بیماران خارجی و حذف واسطه‌های غیرمجاز و غیررسمی اشاره کرد.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران یادآور شد: توجه به این موارد می‌تواند بستر مناسبی برای حوزه گردشگری سلامت کشور فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه نظام سلامت، کادر درمان و بیمارستان‌ها خدمات خوب و باکیفیت در حوزه گردشگری سلامت ارائه می‌دهند پیشنهاد داد که گردشگری سلامت نیز ملی شود و ایجاد کارگروه‌هایی در این زمینه را ضروری برشمرد.

سیدهاشم دریاباری مسئول گردشگری سلامت وزارت بهداشت، نیز با اشاره به وجود زیرساخت‌های درمانی و نیروی انسانی و کادر درمانی قوی در کشور، یادآور شد: گردشگری سلامت فرصت خوبی را فراهم می‌کند که ضمن ارائه خدمات درمانی، فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی را نیز به سایر کشور‌ها عرضه کنیم.

وی با تأکید بر پذیرش بیماران خارجی از کانال‌های رسمی در بیمارستان‌ها، فاکتور‌های متعددی را در حذف افراد غیرمجاز و واسطه‌ها مؤثر دانست.

انتهای پیام/

ارسال نظر