انتقاد قالیباف از ارجاع مواد متعدد لایحه برنامه هفتم به کمیسیون تلفیق
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جلسه علنی روز یکشنبه (۱۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ماده (۳۶) و تبصرههای آن موافقت کردند.
بر اساس ماده۳۶، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مکلف به حفظ، احیا و توسعه جنگل در چهارچوب طرح مدیریت پایدار جنگل و جنگلداری نوین میباشد. هرگونه بهرهبرداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی، ممنوع است.
تبصره (۱): برداشت درختان ریشه کن، شکسته و افتاده تجمعی ناشی از بروز عوامل طبیعی خطرساز (طوفان و سیل، برف سنگین، لغزش و رانش وسیع) و آفتزده غیرقابل احیای جنگلها (خارج از مدیریت شهرداریها) و همچنین درختان خطرساز در حاشیه جادههای جنگلی و پارکهای جنگلی صرفاً توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأیید رئیس سازمان انجام میگیرد.
تبصره (۲): سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مکلف است از طریق فراخوان و تعیین برنده با انعقاد قراردادهای دورهای و مدتدار اقتصادی (بدون انتقال مالکیت) طرحهای زراعت چوب را در اراضی مناسب و عرصههای جنگلی فاقد پوشش و مخروبه (در مقیاس اقتصادی) و همچنین بهرهبرداری از درختکاریها و جنگلهای دست کاشت سنواتی با هدف زراعت چوب بر اساس طرح مصوب از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا کند.
در ادامه حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس در تذکر آیین نامه طبق ماده ۲۲ بند (۱۱) آیین نامه گفت: به این شکل که در بررسی لایحه برنامه هفتم پیش میرویم و مواد مختلف به کمیسیون ارجاع میشود در حقیقت کاری پیش نبردیم و آیا شأن مجلس این بود که این تعداد مواد لایحه به کمیسیون ارجاع شود. در حالی که قرار بود با زمان کم لایحه را بررسی کنیم.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نقدعلی گفت: اینکه ارجاع به کمیسیون زیاد است صحبت دقیقی است و اعضای کمیسیون تلفیق باید با سرعت بیشتری مواد ارجاعی را بررسی و اصلاح کنند. اگر کمیسیون بخواهد این مسائل رابه صورت کارشناسی دور اول مورد بررسی قرار دهد، باید زمان زیادی را در مجلس برای لایحه برنامه و لایحه بودجه صرف کنیم.
انتهای پیام/