دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیئت علمی دانشگاه باقر‌العلوم(ع):

جریان روشنفکری زاییده اندیشه‌ غربگرایان و اندیشمندان غربی است

جریان روشنفکری زاییده اندیشه‌ غربگرایان و اندیشمندان غربی است
عضو هیئت علمی دانشگاه باقر‌العلوم(ع) با تأکید بر وابسته بودن جریان روشنفکری به غرب، آن را زاییده اندیشه غربگرایان و اندیشمندان غربی برای استعمار و استثمار جهان اسلام قلمداد کرد.
کد خبر : 870757

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام احمد راهدار در نخستین روز نشست «طرح منطقه‌ای اعتلا» دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس این دانشگاه در استان هرمزگان و سایر استادان هیئت علمی استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به مدت دو روز به میزبانی دانشگاه آزاد بندرعباس برگزار شد با اشاره به جریان روشنفکری در ایران و جهان اسلام به ابعاد و تاریخچه این جریان پرداخت و انگلستان را یکی از قطب‌های پشتیبان جریان روشنفکری خواند که با سابقه‌ چند صد ساله در حوزه استعمار توانسته در بسط و نشر جریان روشنفکری موفق عمل کند.

وی، با تأکید بر وابسته بودن جریان روشنفکری به غرب، آن را زاییده اندیشه غربگرایان و اندیشمندان غربی برای استعمار و استثمار جهان اسلام قلمداد کرد.

رئیس مؤسسه فتوح اندیشه و عضو هیئت علمی دانشگاه باقر‌العلوم (ع) با بررسی تاریخچه استعمار از زمان‌های بسیار دور تا معاصر در جهان اسلام پرداخت و عنوان کرد: استعمار در ابتدا همیشه با وعده آبادانی و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای وارد شد و با مطالعه بر گام‌های شرق‌شناسی بر شرق مستولی یافت و بر بهره‌برداری و منافع خود از همه حوزه‌ها تأکید ورزید.

راهدار بیان کرد: در زمان قاجاریه با اعزام دانشجویان به اروپا برای یادگیری تکنولوژی روز اروپا، این مهم به‌دلیل مهیا نبودن زیرساخت‌ها در کشور یا دلایل نامعلوم دیگری تحقق نیافت و بعدها با تأسیس دارالفنون و راه‌اندازی ۱۱۰ رشته، فصل جدیدی در تاریخ ایران گشوده شد.

وی با بررسی روند جریان روشنفکری در زمان قاجاریه و پهلوی به فراز نشیب‌های این دوران پرداخت و بسیاری از جریانات مهم این دوره را تحلیل کرد.

جریان روشنفکری زاییده اندیشه‌های غربگرایان و اندیشمندان غربی است

مدیرکل ارتباطات اجتماعی و فراسازمانی دانشگاه آزاد اسلامی هم با اشاره به منطقه‌بندی طرح اعتلاء و استقبال غیرقابل پیش‌بینی استادان از این مهم، گفت: برگزاری طرح اعتلاء در ۱۰ منطقه کشوری با استقبال چشمگیر استادان موجب شد تا طرح کشوری این طرح را برای برگزاری در چند استان کشور در نظر بگیریم.

ابوالفضل یدالهی اصلان، ۶۰ هزار دانشجوی دکتری و یک میلیون و ۲۷۰ هزار دانشجو را از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بزرگ دانشگاه برشمرد و افزود: توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فارغ‌التحصیلان و سایر امکانات و تجهیزات می‌تواند زمینه رشد و توسعه همه‌جانبه را برآورده سازد.

وی از راه‌اندازی سامانه طرح ملی اعتلاء خبر داد و یادآور شد: این سامانه اکنون فعال شده و استادان می‌توانند با وارد کردن شماره ملی از وضعیت خود مطلع شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان هم با اشاره به حرکت رو به رشد کشور در تمام عرصه‌های اقتصادی، ملی، فناوری و ... گفت: رشد و توسعه کشور اسلامی ایران همواره موجب شده تا دشمنان و معاندان نظام با ایجاد هجمه‌های جدید دنبال اغتشاش و برهم زدن نظم عمومی شوند تا شاید بتوانند این رشد و توسعه شتابنده را متوقف کنند.

محمدحسین رنجیر با تأکید بر جهاد تبیین و روشنگری در کنار امیدآفرینی، به نقش مهم دانشگاهیان به‌خصوص استادان دانشگاه پرداخت و توضیح داد: استادان باید پیشرفت‌های کشور را به نسل جوان در تمامی حوزه معرفی کنند و با ایجاد شور، نشاط و امید، کشور را به سمت بالندگی و ترقی سوق دهند.

وی، نقش رسانه‌های معاند را در ایجاد آشوب و بلوا مهم خواند و اضافه کرد: این رسانه‌های معاند با تولید اخبار زرد و دروغین دنبال شایعه‌پراکنی و نشر اکاذیب به نفع خود هستند تا شاید با این ترفند و هجمه‌ها بتوانند جوانان را گمراه ساخته و مسیر رشد جوانان را در عرصه‌های ملی و بین‌المللی متوقف سازند و با ایجاد یأس و ناامیدی کشور را به بحران بکشانند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، نقش دوره‌های اعتلاء را در آگاهی‌بخشی قشر دانشگاهی مهم خواند و تأکید کرد: استمرار این دوره‌های تعالی‌بخش، مهارت‌محور و معرفت‌افزا با تأکید بر سیاست‌های کلی و ابلاغی مقام معظم رهبری، راهگشای حرکت به سمت بالندگی خواهد بود.

این نشست مهارت‌محور و معنوی با غبارروبی از گلزار شهدای گمنام و ادای احترام به مقام شامخ شهدا آغاز و با حضور ۱۲۰ استاد نخبه و فرهیخته از استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان به مدت دور روز ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب