دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

آیین‌‌ها و مثل‌ها نباید در فرهنگ ما گم شوند/ «کل ووجور» نمایشی به قلم «گوگل شهر بهبهان»

آیین‌‌ها و مثل‌ها نباید در فرهنگ ما گم شوند  «کل ووجور» نمایشی به قلم «گوگل شهر بهبهان»
کارگردان نمایش «کل ووجور» گفت: آیین‌ها، افسانه ها ومثل‌ها بخش عمده خرده‌فرهنگ‌ها را تشکیل می‌دهند که نباید گم شوند.
کد خبر : 870557

جهانشاد زراعت که از شهرستان بهبهان در جشنواره بیست و یکم حضور دارد در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد: حضور گروه‌های نمایشی آیینی سنتی در استان‌های کشور باعث خواهد شد مردم بیشتری نمایش‌ها را تماشا کنند و مبادله فرهنگ‌ها شکل می‌گیرد. اقوام ایرانی با توجه به پراکندگی جغرافیایی به مانند انگشتان دو دست در کنار هم قرار خواهند گرفت و باعث بازآفرینی و زنده شدن آیین‌های بکر ایران زمین خواهد شد؛ که هدف اصلی جشنواره همین است.

زراعت ضمن تقدیر از ستاد برگزاری جشنواره در کشور و استان‌ها افزود: هنرمندان تئاتر همیشه با کمی و کاستی‌ها ساخته‌اند و با توجه به هزینه‌های تولید نمایش امیدوارم مدیران فرهنگی بتوانند حمایت‌های بیشتری از گروه‌های نمایشی داشته باشند.

زراعت درباره نمایش خود در جشنواره گفت: نمایش «کل ووجور» نوشته حاج حسین تجلی است و به معنای واجستن است. باور محلی قدیمی است که وقتی کسی چیزی را گم میکند برای پیدا کردن آن به شخصی به نام «کل ووجور» مراجعه می‌کند. هدف از نمایش، تشویق آدم‌ها به پیدا کردن گمشده‌هایی است که در زندگی دارند.

وی افزود: حسین تجلی نویسنده این اثر معروف به «گوگل شهر بهبهان» است؛ همه هنرمندان منطقه برای یافتن ایده به ایشان مراجعه می‌کنند. او با آیین ها، باورها، افسانه‌ها مثل‌ها و متل‌ها آیینی و سنتی کاملا آشنا است.

این کارگردان تئاتر اظهار داشت: به عقیده من خرده فرهنگ‌ها هستند که فرهنگ‌ها را می‌سازند. این آیین‌ها و افسانه‌ها، مثل‌ها و متل‌ها همان قسمت اعظم وجود ما انسان‌ها هستند که نباید گم شوند. باید حمایت مسئولین فرهنگی برای حفظ این آیین‌ها بیشتر باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب