دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نخستین وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی مطرح شد؛

مسلمانان «امت واحده» و برادر یکدیگرند

مسلمانان «امت واحده» و برادر یکدیگرند
نخستین وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی همزمان با آغاز هفته وحدت امروز پنج‌شنبه(۶ مهرماه) با حضور عالمان اهل تسنن و شیعه برگزار شد.
کد خبر : 870371

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شیخ سید سلمان حسینی ندوی  -رئیس جامعة امام أحمد بن عرفان شهید در هند- در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می‌شود، گفت: بدون شک مسلمانان «امت واحده» و برادر یکدیگر هستند.

وی افزود: مسلمانان باید با یکدیگر همراه، همکار و دوست و مهربان باشند تا بتوانند وحدت را در خدمت اسلام و تمام مسلمانان قرار دهند.

ندوی تاکید کرد: همکاری مسلمانان با یکدیگر و حفظ وحدت‌شان، تکلیف و وظیفه‌ای بر دوش تمامی مسلمین است. بنابراین لازم است که مسلمان به برادر مسلمان خود اعتماد کند و نسبت به او حسن ظن داشته باشد، نه اینکه با دید سوء ظن به او بنگرد.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم در رابطه با تمسخر و عیب‌جویی نکردن مسلمانان از یکدیگر، ادامه داد: آنچه در کتاب خداوند آمده، در سنت پیامبر اکرم (ص)   و سیره اهل بیت (ع) نیز بر آن تأکید شده است. حتی این مفاهیم در سیره صحابه گرانقدر پیامبر اکرم (ص) وجود دارند.

این عالم هندی در پایان گفت: ایران، به عنوان کشور سرآمد، سپس کشورهای امت اسلامی و سپس کشورهای دارای اقلیت مسلمان باید گردهم آیند تا اینگونه امت اسلامی دور هم جمع شوند و همکاری و برادری میان‌شان شکل گیرد. این چیزی است که ما می‌خواهیم و نسبت به تحقق آن امیدواریم تا بدین ترتیب مورد رحمت خداوند قرار گیریم.

وحدت میان مسلمانان مقصود و هدف نهایی امت اسلامی است

در بخش دیگری از این وبینار شیخ موسی سالم -مفتی دارالسلام تانزانیا- با اشاره به اینکه نزدیک شدن مذاهب اسلامی به یکدیگر در  این برهه از زمان یکی از موضوعات بسیار مهم است، اظهار کرد: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «وأعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا» همه ما باید به قرآن کریم و دین اسلام چنگ بزنیم، به آن تمسک جوییم و متفرق نشویم.

وی افزود: خداوند متعال امت اسلامی را به وحدت و یکپارچگی دعوت کرده؛ وجود اختلاف میان مسلمانان امری طبیعی است اما وحدت میان مسلمانان مقصود و هدف نهایی است.

مفتی دارالسلام تانزانیا با اشاره به آیه «وَلَا تَکُونُوا مِنَ الْمُشْرِکِینَ مِنَ الَّذِینَ فَرَّقُوا دِینَهُمْ وَکَانُوا شِیَعًا کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَیْهِمْ فَرِحُونَ» اظهار کرد: خداوند در این آیه شریفه کسانی را که دین خود را بخش‌ بخش کردند، به مشرکان تشبیه کرده و تعصب‌گرایی در اسلام را حرام دانسته است.

شیخ موسی سالم با بیان این که مقصود از تقریب مذاهب این نیست که از عقاید خود دست بکشیم، گفت: اینکه تصور کنیم، مردم عقاید خود را رها می‌کنند، اشتباه است و تحقق چنین چیزی تقریبا محال است. گفت‌وگو و ارتباط میان ادیان و مذاهب از قدیم الایام وجود داشته و دارد و همواره در عرصه دین، مناقشه، مناظره، مجادله میان ادیان و مذاهب وجود داشته است.

مفتی دارالسلام تانزانیا ضمن قدردانی از مجمع جهانی تقریب پیرامون برگزاری کنفرانس وحدت و اهتمام به این مسئله خاطرنشان کرد: این مجمع تلاش دارد تا دیدگاه‌های مختلف را به یکدیگر نزدیک کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را با هدف وحدت امت اسلامی، تأسیس کردند. یکی از مهمترین اهداف مجمع جهانی ایجاد احترام متقابل میان علماء، مسلمانان و مؤمنان از مذاهب مختلف و دیدگاه های دیگران است.
 
شیخ موسی سالم ادامه داد: هدف دیگری که مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دنبال کرده است، جلوگیری از وقوع منازعه میان مذاهب اسلامی بوده است. اگر ما مسلمانان کنار یکدیگر باشیم، غیرممکن است که پیروان یک مذهب، پیروان مذهب اسلامی دیگر را مورد ناسزاگویی قرار دهند.

وی با بیان اینکه مسلمانان مشترکات بسیاری با یکدیگر دارند که می‌توانند به یکدیگر نزدیک شوند، گفت: از جمله این مشترکات، قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم (ص) است که منشأ اتحاد و یکپارچگی مسلمانان هستند.

مفتی دارالسلام تانزانیا اظهار کرد: برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی باعث می‌شود تا علما و اندیشمندان با یکدیگر مباحثه و گفت‌وگو کنند. در قرآن کریم آمده است، اگر مسلمانان با برادر دینی خود به مباحثه بپردازد از این طریق افراد می‌توانند با یکدیگر آشنا شوند و می‌توانند به یک «ید واحد» تبدیل شوند.

شیخ موسی سالم با بیان اینکه خداوند متعال به ما مسلمانان در خصوص هرگونه تفرقه و جدایی هشدار داده است، گفت: امیدواریم خداوند متعال همه ما را در زمینه ایجاد وحدت میان مسلمانان موفق گرداند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب