دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مهر 1402 - 08:17

«صادقانه» معرفی و نقد می‌شود

«صادقانه» معرفی و نقد می‌شود
کتاب «صادقانه» که درباره زندگی امام صادق(ع) به قلم سهیلا عبدالحسینی نوشته شده است هشتم مهر در کتابفروشی به نشر معرفی و نقد می‌شود.
کد خبر : 870036

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست معرفی و نقد و بررسی کتاب «صادقانه» نوشته سهیلا عبدالحسینی با حضور نویسنده اثر،احمد شاکری و سعید طاووسی مسرور به عنوان کارشناس و منتقد، کامران پارسی نژاد دبیر طرح و حجت الاسلام قنبری ها دبیر نشست شنبه ،هشتم مهر  ساعت 30: 15 در فروشگاه کتاب به نشر واقع در خیابان انقلاب روبروی درب اصلی دانشگاه تهران برگزار می شود.

کامران پارسی نژاد با بیان اینکه کتاب «صادقانه» یکی از ده کتاب طرح جدید به نشر است، گفت: به نشر در طرح جدیدی ۱۰ اثر از ائمه اطهار ( ع) از ۱۰ نویسنده تدوین و خلق کرده است. تمام آثار تکمیل و  نوشته شده است. کتاب «صادقانه» که در مورد زندگی امام صادق(ع) است ،نخستین کتاب منتشر شده از این مجموعه است‌. این اثر جزو کارهای خوب و ارزشمند است. کتاب دوم این مجموعه که درباره امام محمد باقر(ع) است با نام« مردی که همه چیز می دانست» نوشته مریم بصیری به زودی رونمایی خواهد شد. ۵ اثر دیگر از این مجموعه در انتظار چاپ و بقیه در دست بررسی است.

وی با بیان اینکه یکی از کتاب‌های این مجموعه را مرحوم خسروشاهی نوشته است،عنوان کرد: در حال حاضر برای گرفتن اثر با دختر ایشان در حال تماس تلفنی هستیم. خسرو شاهی به شدت علاقمند بود که این اثرش که درباره حضرت ابوالفضل (ع) بود در به نشر منتشر شود. ایشان بارها به بنده گفت که از این کار بسیار راضی است و  برایش خیر و برکت بسیاری داشته است.

پارسی نژاد با اشاره به اینکه طرح جدید به نشر حدود سه سال طول کشید، بیان کرد: جلسات ماهانه سه، چهار ساعته برای  نویسندگان این طرح برگزار می شد که هم اندیشی و تبادل نظر داشته باشند و آثار یکدیگر را نقد کنند. این جلسات پربار  با شیوع کرونا برقرار بود و به شکل آنلاین برگزار می شد.

وی ادامه داد: نویسندگان در جلسات ماهانه پیرامون مسائلی همچون زندگینامه نویسی ائمه اطهار(ع) بحث و گفتگو می کردند. نوشتن زندگینامه ائمه (ع) ویژگی‌های خاص خود را دارد و به راحتی زندگینامه نویسی شخصيت هاي علمي و تاریخی نیست و باید دقت نظر زیادی داشت. این جلسات یک کارشناس تخصصی داستان نویسی داشت که بنده بودم و بر آثار دوستان نظارت داشتم. کارشناس تاریخی طرح نیز،دکتر طاووسی بود که آثار را از جنبه تاریخ تشیع بررسی می کرد. در حقیقت تلاش کردیم که آثار از نظر ساختاری قوام داشته باشد و بدون هیچ گونه نقص ساختاری و اشتباه تاریخی ارائه شود.

این نویسنده و منتقد در مورد قالب ده اثر این طرح ،خاطرنشان کرد: سعی ما این بود که این مجموعه در قالب داستان نوشته شود نه کار تاریخی و خوشبختانه تمام نویسندگان هم این نکته را رعایت کردند. ویژگی های جغرافيايي و مسائل فرهنگی مانند نوع پوشش و غذاها در   دوره زمانی هر امام معصوم(ع) در کتاب مربوطه آمده است تا مخاطب موقعیت آن امام معصوم(ع) را از منظر های مختلف درک و احساس کند.

دبیر این طرح جدید به نشر با بیان اینکه تمام نویسندگان این طرح کهنه کار و با سابقه هستند،گفت: عمدتا انتخاب نویسندگان از بین صاحب نظران و پیشکسوتان صورت گرفت. این ده نویسنده با وجود سابقه درخشان حاضر شدند که کارشان کارشناسی شود در صورتی که هر نویسنده ای این مساله را قبول نمی کند. آنها به عشق به ائمه اطهار(ع) این کار را قبول کردند.

پارسی نژاد طرح جدید به نشر را یکی از بهترین طرح های این انتشارات دانست و افزود: خوشبختانه این طرح بسیار موفقیت آمیز بود. هماهنگی و همدلی خوبی بین ده نویسنده این طرح وجود داشت در صورتی که می دانیم کارهای گروهی در کشورمان به سختی پیش می رود. در این طرح  کارها به خوبی پیش رفت و ده کتاب مورد نظر تکمیل و آماده شد.

وی تصریح کرد: حالا که طرح با موفقیت به ثمر رسیده است ،باید کتاب‌های آن پشت سر هم رونمایی شود تا این طرح به چشم بیاید و اثرگذاری آن مشخص شود‌ . این‌طور نباشد که کتاب‌ها با فاصله زمانی طولانی معرفی شوند چون در این صورت جریان سازی صورت نمی‌گیرد. نکته مهم دیگر این است که با وجود شکل گیری همدلی و هماهنگی بین نویسندگان و کارشناسان این طرح لازم است که ادامه این مجموعه را داشته باشیم و در مورد سایر ائمه اطهار(ع) هم کتابی با این مشخصات در این طرح نوشته و جای داده شود.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب