یک هیئت سعودی پس از ۳ دهه وارد کرانه باختری شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، منابع فلسطینی صبح امروز سهشنبه از ورود یک هیئت سعودی به کرانه باختری از طریق پل «ملک حسین» در خاک اردن خبر دادند.
به نوشته وبگاه «سوا»، این سفر به سرپرستی «نایف السدیری» سفیر غیر مقیم عربستان سعودی در فلسطین که ماه گذشته برای اولین بار تعیین شد، صورت گرفت و سعودیها قصد دارند در رامالله با «محمود عباس» و دیگر مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کنند.
هیئت دیپلماتیک سعودی در حالی امروز وارد رامالله شد که نمایندگان این کشور آخرین بار در سال ۱۹۹۳ به هنگام توافق اسلو به فلسطین اشغالی سفر کرده بودند.
حضور نمایندگان ریاض در کرانه باختری در شرایطی است که مذاکرات فشردهای میان عربستان سعودی، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط ریاض و تل آویو در جریان است و در این میان، موضوع فلسطین از اساسیترین مسائل مورد اختلاف سعودیها و اسرائیلیها به شمار میرود.
سفر هیئت سعودی به رامالله، پس از آن صورت میگیرد که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در هفته جاری مذاکرات برای دستیابی به توافق عادیسازی روابط میان دو طرف را تأیید کردند؛ هرچند که مقامات آمریکایی میگویند که هنوز راه درازی تا دستیابی به چنین توافقی باقی است.
از ژوئیه گذشته، گزارشها، بیانیهها و بحثهای متعددی در رسانههای آمریکایی و اسرائیلی و تریبونهای رسمی مطبوعاتی کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا درباره تلاشهای آمریکا برای دستیابی به توافقی تاریخی در خصوص عادیسازی روابط ریاض و تلآویو منتشر و تأکید میشود که ریاض در قبال ترتیبات امنیتی عالی با ایالات متحده و امتیازدهی رژیم صهیونیستی در خصوص اراضی اشغالی فلسطین، حاضر به اعلام رسمی سازش با این رژیم است.
به ادعای منابع غیررسمی و رسانهای، شروط بن سلمان برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به دو بخش فلسطینی و عربستانی تقسیم میشود. در بخش فلسطین، وی خواستار واگذاری اختیارات امنیتی کرانه باختری از ارتش اشغالگر به تشکیلات خودگردان فلسطین، تقویت دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان، کنترل بیشتر فلسطینیها بر مسجدالاقصی و منطقه کلیسای مرقد عیسی مسیح (ع) در شرق بیتالمقدس است.
وی در بخش عربستان سعودی، خواستار حق داشتن برنامه صلحآمیز اتمی و غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان، افزایش روابط دفاعی با آمریکا، توسعه تجارت با آمریکا و توقف انتقادهای آمریکا از قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار مخالف بنسلمان است.
با این حال به گفته مقامهای آمریکایی، عادیسازی روابط عربستان سعودی و رژیم اسرائیل همچنان دور از دسترس است؛ چرا که باید شامل توافقی دفاعی و برنامه هستهای صلح آمیز برای عربستان سعودی باشد.
نتانیاهو هم همواره در سخنان خود تأکید میکند که موضوع عادیسازی روابط با عربستان سعودی نباید منوط به مسئله فلسطین باشد و او هیچ امتیازی در این خصوص به ریاض نخواهد داد.
انتهای پیام/