جذب ۲۰ درصدی شرکتکنندگان در طرح پویش بهصورت بورسیه و استخدام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر پیرستانی، معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در نشست خبری با موضوع طرح پویش اظهار کرد: با حمایتهای همهجانبه شخص دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد استان اصفهان در اجرای این طرح توفیقات بسیار زیادی به دست آوردیم بهصورتی که از جمعیت ۳ هزار و ۵۰۰ نفری دانشجویان مشارکتکننده، ۱۰ درصد دانشجویان بهصورت بورس صنایع و مؤسسات مختلف و ۱۰ درصد نیز بهصورت استخدام جذب این مراکز شدهاند.
وی افزود: آموزش و پرورش یکی از این نهادهایی بود که اعلام نیاز برای جذب دانشجوی طرح پویشی داشت؛ اما با مشکل استخدام روبهرو بودیم و که با برگزاری جلسات متعددی توانستیم در مراکز مشاوره آموزش و پرورش دانشجویان را مشغول کنیم که بازخورد خوبی داشته و از ظرفیت آنها به خوبی استفاده شد.
معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان عنوان کرد: طرح پویش طرحی است که از سالهای قبل در اداره کار به اجرا در آمده بود به این معنی که دانشجو وقتی فارغالتحصیل میشد، اداره کار این ظرفیت را بهکار میگرفت و تسهیلاتی در نظر گرفته که دانشجو بتواند مشغول شود؛ اما اصلاً توفیق نداشتند؛ زیرا زمانی که دانشجو در این شرکتها حضور مییافت، حقوق دریافتی خود را با افراد همتراز حاضر در این شرکتها و مؤسسات مقایسه کرده و دچار سرخوردگی و ناامیدی میشدند و منجر به عدم تمایل دانشجو به ادامه کار و امتناع از حضور و نهایتاً بروز اختلافات میشد.
پیرستانی تشریح کرد: یکی از امتیازات طرح پویش این بوده که اگر دانشجو در دوران دانشجویی وارد محیط واقعی کار شود؛ از نظر میزان دستمزد و حقوق مقایسه نمیکند و در انجام کار راحتتر است، دیگر اینکه در بررسیهای انجام شده در مراکز کارآفرینی عمده افراد باسواد و تحصیلکرده در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند و به دلیل اینکه ارتباط و تعامل بین دانشجو و صنعت اتفاق نمیافتاد؛ اما اکنون کارشناسان شرکتهای بزرگ با حضور در دانشگاه با دانشجو مصاحبه کرده و از توانمندیها و علایق دانشجو برای حضور در عرصه اطلاع پیدا میکنند.
وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در بدو ورود دانشجو به دانشگاه اتفاق میافتد دانشجویان در بسیاری از مواقع بدون هیچ شناختی یا بر اساس توصیه یا تمایل پدر و مادر رشته را انتخاب میکنند و به همین علت در برخی رشتهها با ازدیاد و در برخی با کمبود متقاضی روبرو هستیم. بهعنوان نمونه اکنون کمبود بسیار زیادی در کارشناسی علوم دامی و باغبانی داریم بهطوری که در نخستین جلسهای که با اتحادیه گلخانه داران و گاوداران داشتیم، برای استخدام حداقل ۵۰ دانشجو اعلام نیاز کردند و همین امر موجب احیای دو رشته در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان شد.
۱۰ درصد دانشجویان شرکتکننده در طرح پویش بورس صنایع و ۱۰ درصد استخدام شدند
معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان مطرح کرد: در طرح پویش، بحث بورسیه را داریم که ۱۰ درصد دانشجویان شرکتکننده در این طرح بورس صنایع و بنگاههای اقتصادی شده و ۱۰ درصد هم استخدام شدند. روند کار هم به این صورت است که پس از اعلام نیاز صنایع یا مؤسسات تولیدی، خدماتی یا آموزشی، سه جلسه مصاحبه با متقاضی برگزار و به لحاظ شاخصههای رفتاری و اخلاقی و یا حتی علمی مورد سنجش واقع شده که در نهایت پس از این دوره جذب دستگاه مورد نظر میشود.
پیرستانی اضافه کرد: این پروسه دو امتیاز دارد؛ نخست اینکه دانشجو پس از گذار از فیلترهای مورد نظر وارد دستگاه مورد نظر شده و حضور ماندگارتر و مفیدتری خواهد داشت و هم اینکه برای صنعت و یا آن مؤسسه تولیدی، این اطمینان حاصل میشود که حمایت معنوی دانشگاه پشت سر دانشجوست و از لحاظ حفظ اموال و دستاوردهای علمی و اختراعات به یک اطمینان خاطری میرسد.
وی عنوان کرد: اتفاق دیگر در اجرای این طرح این بود که دانشجو به لحاظ رزومه کاری و بیمه دغدغه داشت که با رایزنیهای صورت گرفته با اداره کل تأمین اجتماعی استان، اکنون قادر به پرداخت حق بیمه در حین تحصیل برای خود و فراهم کردن سابقه بیمه و رزومه کاری بوده و همین امر موجب رضایت شرکتکنندگان در طرح و تشویقی برای حضور سایر دانشجویان شده است.
انتهای پیام/