تصویب طرح کنسرسیومهای اجتماعی برای تطابق آمایش رشتههای تحصیلی با زیستبوم اشتغال
عرفان خسرویان، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به وضعیت انعقاد قرارداد ارتباط دانشگاهها با صنعت اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان یک دانشگاه آموزش محور روی دروس مهارتی تمرکز دارد و به تقویت نیروهای تکنسین کاردانی اقدام میکند؛ بنابراین همین موضوع تمرکز دانشگاه را روی آموزش میبرد تا پژوهش و باعث میشود استادان تمرکز کمتری نسبت به قراردادهای ارتباط با صنعت داشته باشند.
وی افزود: سعی کردهایم مشوقهای خوبی را برای استادان در نظر بگیریم تا سطح مشارکت آنها در بحث قراردادهای ارتباط با صنعت افزایش یابد. یکی از علل پایین بودن قراردادهای ارتباط با صنعت این است که این قراردادها به لحاظ قوانین و مقررات در طرف دانشگاه و صنعت جذابیتی ندارد.
خسرویان تصریح کرد: اگر طبق قانون جهش دانش بنیان، صنایع بتوانند با مشارکت قرار دادهای صنعتی در ارتباط با دانشگاهها سهمی از مالیاتهای خود را پرداخت کنند و بهره مالیاتی قراردادها بیشتر کاهش یابد شاهد جذابیت در قراردادهای ارتباط صنعت با دانشگاهها خواهیم بود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: نبود اتصال نظام مسائل صنعت به توانمندی و تخصص دانشگاهها عامل دیگری در جذاب نبودن قراردادهای صنعت با دانشگاهها بوده و بنا بر همین موضوع، وزارت علوم سامانه نان را جهت نیازسنجی صنایع راه اندازی کرده است تا استادان بهتر بتوانند نیازهای جامعه را شناسایی کنند.
خسرویان درباره پیش بینی بورسیههای صنعتی که به تازگی از طرف وزارت علوم راه اندازی شده است، گفت: بورسیه صنعت در گذشته فقط برای تامین اعضای هیئت علمی دانشگاهها بود، اما یکی از نوآوریهای انجام شده در دوره سیزدهم وزارت علوم بحث راه اندازی بورس صنعت است و تجربه دنیا نشان داده که بسیاری از صنایع با تعریف پروژههای صنعتی و تخصیص گرنتهای صنعتی به دعوت استادان و دانشجویان اقدام میکنند و این موضوع برای اولین بار در ایران راه انداری شده و حرکت خوبی است که فکر میکنیم به مرور موفقیت آمیز عمل کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه بورسیه صنعتی جاافتادهتر شده و مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد، تأکید کرد: امسال طرحی را تحت عنوان کنسرسیومهای اجتماعی تصویب کردهایم و در سند تحول دانشگاه فنی و حرفهای در نظر گرفتهایم که آمایش رشتههای تحصیلی با زیست بوم اشتغال تطابق پذیری پیدا کند و در آن کنسرسیوم دانشجویان و فارغ التحصیلان در صنایع استان و زیست بوم خود جانشین شوند که این موضوع با مشارکت صنایع و کارخانجات صنایع و بازرگانی در حال انجام است.
انتهای پیام/