دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تفکر مهدویت منجر به خودسازی فردی و اصلاح جامعه می‌شود

تفکر مهدویت منجر به خودسازی فردی و اصلاح جامعه می‌شود
مشاور مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از مهم‌ترین اصول شیعه تفکر مهدویت است که منجر به خودسازی فردی و اصلاح جامعه می‌شود.
کد خبر : 869052

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسیب داوری مشاور مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در کارگاه آموزشی مهدویت که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اصول شیعه، ایده و تفکر مهدویت بوده که عامل مهمی در راستای خودسازی فردی و اصلاح جامعه است. در آینده‌پژوهی، مهدویت رکن بوده و از دیدگاه روابط بین‌الملل، فرهنگی، روان‌شناسی و اجتماعی مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه بالاترین استراتژی، تمدن سازی است، افزود: فقدان استراتژی به بی‌هدفی منجر می‌شود و تمدن مهدوی بوده که در آن عدالت، شکوه، شادابی و عظمت از جایگاه والایی برخوردار است. تاکنون تحقیقات و پژوهش‌های زیادی درباره مهدویت توسط اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌های آزاد اسلامی سراسر کشور انجام شده که به نتایج قابل توجهی دست یافتند.

مشاور مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: انتظار مانند ظهور از اهمیت زیادی برخوردار بوده؛ مسیر حرکت در حوزه مهدویت و انتظار موضوعیت دارد و اجر انسان منتظر به مانند کسی بوده که در رکاب امام است.

داوری بیان کرد: بهترین مدل توسعه، توسعه متوازن بوده و در دانشگاه‌ها طرح بحث مهدویت و مسائل مربوط به آن لازم و ضروری است. رشد، اعتلا و نهادینه کردن فرهنگ مهدوی در زندگی روزمره، هویت بخشی به فرد و جامعه با فرهنگ مهدوی و شیوه‌نامه، روشمند و پایدار در تعاملات همه‌جانبه زندگی فردی و اجتماعی و سازمان‌دهی و ارتقای رفتار‌ها را می‌توان از ویژگی‌های جامعه فاضله نام برد. با تفکر مهدوی اصلاح از خود فرد آغاز شده و کم‌کم منجر به اصلاح جامعه می‌شود.

وی از مسئولان دانشگاه خواست با استعدادیابی استادان و دانشجویان و استفاده از نخبگان و ایجاد حلقه‌های تعاملی در توسعه و ترویج فرهنگ مهدویت در دانشگاه‌ها تلاش کنند.

شناخت امام در تعالیم اسلامی،هم‌ردیف اصول اعتقادی شیعه است

دبیر تخصصی جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز با بیان گزارشی جامع از اقدامات انجام شده در این واحد دانشگاهی با موضوع مهدویت، گفت: در فرهنگ دینی و روایات، شناخت نسبت به امام زمان (عج) و اعتقاد به آن امام همام اهمیت ویژه‌ای دارد. شناخت امام در تعالیم اسلامی، هم‌ردیف اصول اعتقادی شیعه مانند توحید و نبوت است.

مریم نقدی دورباطی اضافه کرد: اعتقاد به وجود امام از واجبات بوده و دلیل آن حکم عقل و نقل است به‌طوری که عدم شناخت امام را مساوی با مرگ جاهلیت عنوان کردند. اعتقاد به وجود امام زمینه اخلاقی شدن جامعه را فراهم می‌کند و در بحث انتظار نقش اساسی دارد.

وی مطرح کرد: منتظران از انحرافات اخلاقی مصون می‌مانند و جامعه را برای ظهور امام آماده می‌کنند. با این اوصاف شناخت ابعاد معرفتی امام زمان (عج) از اهمیت خاصی برخوردار است. مسلمانان به‌ویژه شیعیان با شناخت امام زمان خود و عمل به دستورات آن امام همام موجب خنثی کردن توطئه‌های دشمن می‌شوند و اقتدار شیعیان را دوچندان می‌کنند.

به گزارش آنا، در پایان این نشست، راهکار‌های توسعه و ترویج فرهنگ مهدویت در دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب