سازمان زمینشناسی دادههای یکپارچه فراطیفی تولید میکند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا شهیدی افزود: تولید و بهکارگیری دادههای نوین و کاربردی در حوزه زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در مقیاس ملی، از وظایف حاکمیتی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور است که با سرمایهگذاری دولت و بهمنظورکاهش ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی در فرآیند اکتشاف و معدنکاری انجام میشود.
وی گفت: همزمان با تولید دادههای ژئوفیزیک هوایی که برای شناسایی ذخایر پنهان و عمقی معدنی به کار میرود، سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با انجام برنامهریزی منسجم و بسیج امکانات و تخصصها، اقدام به تعریف پروژه ملی تولید دادههای فراطیفی در کشور همزمان با شروع برنامه هفتم توسعه کرده که مراحل اجرایی آن آغاز شده است و امیدواریم در برنامه پنجساله اولویت نخست اکتشافی کشور را مورد پیمایش این روش قرار دهیم.
به گفته شهیدی، هایپراسپکترال روشی نوین برای طیفسنجی سنگها و کانیها و در جهت ایجاد کتابخانه طیفی کشور با هدف تدقیق فرآیند اکتشاف و زمینشناسی است که مطابق استانداردهای روز بینالمللی در کشور به اجرا در میآید.
معاون وزیر صمت، با اشاره به تعامل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با مجموعههای دانشبنیان، ادامه داد: فرآیند تولید دادههای هایپراسپکترال حاصل همکاری دوجانبه با یکی از مجموعههای موفق دانشبنیان در کشور است که با بهکارگیری تجهیزات و هواپیمای مناسب منجر به افزایش سرعت و استمرار برداشت خواهد شد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ابراز امیدواری کرد نتایج و دستاوردهای اجرای این طرح ملی موجب تحول در حوزه اکتشاف ذخایرمعدنی جدید در کشور شود.
انتهای پیام/