پرسپولیس در اولین کارزار بزرگ با CR۷ و شرکا؛ رونالدو، بنزما و نیمار بعد از فتح اروپا قهرمانی آسیا را طلب میکنند
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، از امروز (دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۲) فصل جدید رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در ۱۰ گروه آغاز میشود. این رقابتها پیشینه ۵۶ ساله ایی دارد که ابتدا تحت عنوان «جام باشگاههای آسیا» توسط کنفدراسیون فوتبال قاره پی ریزی شد. از آن زمان تاکنون تغییرات قابل توجهی از جنبههای گوناگون داشته است.
حتی از سال ۲۰۰۲ و به تقلید از اروپا، تحت عنوان «لیگ قهرمانان آسیا» در ۸ گروه ۴ تیمی (۴ گروه غرب، ۴ گروه شرق قاره) به فعالیت ادامه داد تا به شکل کاملتر ۱۰ گروهی امروزی رسید.
در همه این سالها Asien Championsleague با چالشهای مهمی هم مواجه شد که بزرگترین آن، «گستردگی و پهناوربودن» قاره کهن بود؛ مساله ایی که به خاطر مشکلات مالی فراوان، به تیمها هیچگاه اجازه نمیداد تا همانند تیمهای بزرگ اروپایی، صاحب ستارههای مطرح دنیای توپ گرد شوند.
به این لحاظ این جام در حد و اندازههای «ورژن اروپایی» هیچگاه مطرح نشد. هر چند در مقاطعی کوتاه فوتبال آسیا و لیگ قهرمانانش، شاهد تک ستارههای پا به سن گذاشته بین المللی بود.
به عنوان مثال چند سال قبل ژاوی، سرمربی صاحب نام کنونی تیم بارسلونا اسپانیا که ۳۵ ساله شده و دیگر در سطح اول قادر به بازی نبود، در آستانه بازنشستگی به قطر آمد و به عضویت تیم السد درآمد.
یا ۱۲ سال قبل ریوالدو در سن ۳۹ سالگی به عضویت تیم بنیادکار ازبکستان درآمد و تجربه حضور در لیگ قهرمانان را نیز به دست آورد.در واقع در گذشته معدودی از تیمهای مطرح پیکارهای لیگ قهرمانان آسیا (حوزه خلیج فارس، چین یا ژاپن)، با بازیکنانی درجه ۲ و ۳ فوتبال جهان که به مرز بازنشستگی رسیده بودند. در مسابقات حضور مییافتند و برای دست یابی به مقام نخست تلاش میکردند.
میتوان گفت هیچگاه سابقه نداشت بزرگان روز فوتبال جهان در تیمهای آسیایی حضور یابند اما اکنون تحت تاثیر آنچه در ماهها و هفتههای اخیر در عربستان رخ داده و «موجی» از آن به قطر و امارات هم رسیده، لیگ قهرمانان آسیا شاهد حضور حتی بزرگان بی، چون و چرای دنیاست.
طوفانی که عربستان ایجاد کرد
چند هفته قبل، همان زمان که منچسترسیتی در فصل آماده سازی به ژاپن رفته بود، پپ گواردیولا، مربی نابغه اش گفت:«لیگ عربستان، بازار نقل و انتقالات بازیکن را تغییرداده؛ تا چند ماه قبل، فقط رونالدو به آنجا رفته بود. کسی فکر نمیکرد این همه بازیکن سطح بالا به لیگ عربستان بروند. در آینده ستارههای بیشتری به آنجا میروند و باشگاهها باید نسبت به اتفاقاتی که آنجا رخ میدهد، مراقب باشند...»
با این جملات، گواردیولا هشدارداد و مربیان دیگری مثل یورگن کلوپ نیز واکنش مشابهی داشتند. در واقع سرعت تحولات فوتبالی در عربستان در چند ماه گذشته آنقدر سریع بوده که هیچکس فکرنمی کرد ظرف چند هفته، هر تیم این کشور آسیایی، صاحب چندین مهره درجه یک شود!
عربستانیها که به خاطر پرداخت «پولهای سنگین» این چنین بازار نقل و انتقالات را تحت تاثیر قراردادند، حالا میروند که حتی رقابتهای باشگاهی در سطح قاره آسیا را به «شکل» و «سطح» تازهای برسانند.
در هفته ایی که در اروپا نیز فصل جدید لیگ قهرمانان قاره کلید میخورد، همزمان «نمونه آسیایی اش» نیز شروع میشود. پیکارهای که حالا با شوک واردشده به فوتبال جهان از طرف کشور عربی، «فضای کاملا هیجان انگیزی» را تجربه خواهد کرد.
اگر در گذشته، با تک ستارههای نه چندان معروف به این رقابتها وارد میشدند، حالا هر نمایندهای از این کشور، با ستارههای روز جهان، خود و هوادارانش، انگیزههای بیشماری از حضور دارند.
النصر، الاتحاد، الهلال و الفیحا ۴ نماینده این کشور هستند که بزرگانی همچون کریستیانو رونالدو، کریم بنزما، نیمار، سادیو مانه، آلکس تلس، تالیسکا، مارسلو برزویچ، آیمریک لاپورت، انگولو کانته، فابینیو، رومارینیو، کالیدو کولیبالی، روبن نووس، میلینکوویچ ساویچ، مالکوم را در اختیار دارند؛ و حریف پرسپولیس، سپاهان و نساجی ۳ نماینده ایران نیز در رقابتها به شمار میروند.
البته از جمع نمایندگان کشورمان، تنها پرسپولیس است که در اولین هفته با یکی از نمایندگان عربستان (النصر) در ورزشگاه بدون تماشاگر آزادی (مصاف فردا) برابر CR۷ و شرکا روبه رو خواهد شد.
در شرایطی که هواداران «سرخ ها» بابت عدم حضورشان در ورزشگاه به خاطر شکایت هندی ها، ناراحت هستند، آنها هنوز هم میپرسند چرا قادر به تماشای از نزدیک رویارویی تیم محبوب شان برابر رونالدو، لاپورت، مانه و شرکا از گروه E نیستند.
الاتحاد با کاپیتان بنزما، کانته، فلیپه، فابینیو، کورونادو، رومارینیو میزبان اولیمالیق ازبکستان از گروه C است، در حالیکه از این گروه سپاهان، نماینده ایران با الکوا (نیروی هوایی) عراق امروز مصاف میدهد.
الهلال، نماینده دیگر عربستان با نیمار، کولیبالی، میترویچ، میلنکوساویچ، میشل، مالکوم و دروازه بانی مطرح همچنین یاسین بونو راهی دیدار با نوف باخور ازبکستان از گروه D میشود. در حالیکه نساجی مازندران، نماینده سوم ایران از همین گروه در هند با اف ث مومبایی مصاف میدهد.
انتظارات از لیگ قهرمانان افزایش یافت
با حضور پرشمار ستارههای درجه یک جهان در تیمهای عربستانی، حالا انتظارات از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا هم افزایش یافته است.
بعد از آنکه «طوفان فوتبالی» چند وقت اخیر این کشور، باعث افزایش سطح مسابقات و هیجان هواداران در آنجا شد، حالا با ورود این همه ستاره از طریق نمایندگانش به رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا، باعث میشود تا فوتبال دوستان در قاره، انتظارات متفاوت تری نسبت به گذشته داشته باشند.
در این مورد پرتال اسپورت استار هند مینویسد:تا دیروز رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا چندان جدی گرفته نمیشد. چون تیمها با مشکلاتی گستردهای به مسابقات میرسیدند. حتی هواداران شان هم انگیزههای زیادی پیدا نمیکردند. اما اکنون تحت تاثیر ورود چهرههای مثل رونالدو، بنزما یا نیمار، همه تیم ها، با جدیت بیشتر و آمادگی بهتر به مسابقات وارد میشوند. زیرا میخواهند مقابل بهترینهای جهان بخت خود را بیازمایند و حتی برنامههای برای خلق شگفتی تدارک ببیند. این البته موردی است که حالا حتی برای تیمهای قدرتمند بازیها به راحتی به دست نمیآید.
پرتال ورزش ازبکستان نیز در این مورد نوشت:تصور کن کریستیانو رونالدو تا چندی دیگر به تاجیکستان میرود و نیمار هم میهمان ما میشود. این اتفاق به لطف کاری که عربستان در فوتبال کرده و از طریق مسابقات لیگ قهرمانان آسیا ممکن میشود. دو اتفاق زیبا که باعث کلی تحول در تاجیکستان و ازبکستان خواهد شد.
اوتویو زار، نویسنده ورزشی هم که با برخی رسانههای خاور دور همکاری میکند، نیز عنوان میکند:حالا در سایه حضور بزرگان فوتبال جهان از طریق تیمهای عربستانی، هواداران میل و انگیزه بیشتری برای سفرکردن و همراهی تیم محبوب شان در بازیهای خارج از خانه دارند و به همین دلیل رونق اقتصادی بهتری برای یکسری مشاغل در سطح قاره فراهم شده است.
رونالدو، بنزما و نیمار دنبال آقایی آسیا
تا «دیروز» رونالدو، بنزما و نیمار در اروپا بودند و برای دست یابی به مقام نخست لیگ قهرمانان اروپا نبرد میکردند. اعجوبه پرتغالی که در دوران فوتبالش برای منچستریونایتد، رئال مادرید و یوونتوس توپ زد و ۵ مقام نخست اروپا (یک قهرمانی با منچستر، ۴ قهرمانی با رئال مادرید)، فردا در اولین بازی لیگ قهرمانان آسیایی خود در ورزشگاه آزادی تهران گام به میدان رقابت با پرسپولیس میگذارد تا از همین حالا قهرمانی رقابتها را به چالش بکشد. هدفش راهیابی به مسابقات جام باشگاههای جهان به واسطه کسب مقام نخست همین جام و بیشتر مطرح کردن «جایگاه کنونی اش» در سطح بین المللی است.
کریم بنزما، نیز وضعیتی مشابه دارد. مهاجم پرآوازه فرانسوی که پاسخ مثبتش را به الاتحاد هنوز رئالیها هضم نکرده اند، ۵ مقام نخست لیگ قهرمانان اروپا را با رئال مادرید کسب کرده و برای خود ماموریتی مشابه همتای پرتغالی اش تعریف کرده است.
نیمار مهاجم همیشه پرسر و صدای برزیلی که در سال ۲۰۱۷ در ازای ۲۲۲ میلیون یورو از بارسلونا به پاری سن ژرمن رفت و گرانترین بازیکن فوتبال جهان شد، با بارسلونا تجربه یک قهرمانی اروپا را داشته و به افتخارات متعدد همراه کاتالانها و پاریسیهای متمول رسیده است.حالا او در نقش مهاجم الهلال نیز مدال قهرمانی مسابقات را به گردنش ببیند.
سایت FMT مالزی در این مورد مینویسد:با ورود رونالدو، بنزما، نیمار و سایر ستارگان، لیگ قهرمانان آسیا به سطح و درجه تازهای میرسد که قابل توجه است. این خبرگان از تجربه بیشمار خود در مسیر قهرمانی اروپا حالا برای دست یابی به مقام نخست آسیا بهره میبرند. آژانس خبری و معتبر رویترز هم مینویسد:رونالدو، بنزما و نیمار در مجموع ۱۱ عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورده و از دوشنبه (امروز) آنها پیشتازی عربستانیها را در آسیا برای فتح لیگ قهرمانان را دارند.
راه مقابله با عربستانیهای پولدار
با در نظرگرفتن شوکی که عربستانیها با خرید آن همه ستاره در ماههای اخیر به فوتبال جهان وارد کردند، سئوالی که به ذهن علاقمندان در ایران و قاره پهناور آسیا خطور میکند، چنین است: مقابل این ستارههای پرشمار و مدعی، چگونه میتوان مقاومت و مقابله کرد؟
در پاسخ به این پرسش بدنیست به حرفهای چند هفته قبل «باستیان شواین اشتایگر»، هافبک اسبق تیم ملی آلمان و باشگاه بایرن مونیخ اشاره ایی داشته باشیم. این اسطوره در شرایطی که آلمانها در سطح ملی در چند ماه گذشته دچار بحران شدند، در مصاحبه ایی با شبکه اسکای از «پپ گواردیولا» سرمربی کنونی منچسترسیتی و مربی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ بایرن مونیخ انتقاد کرد.
این چهره ژرمنها گفت تحت تاثیر حضور پپ در فوتبال آلمان و اجرای تیکی تاکا، پافشاری عجیبی به یکسری خصوصیات مثل دقت و وسواس بسیار در دادن پاسها و مواردی از این دست شد.
شواین اشتایگر افزود با اجرای آن چیزهایی که پپ میخواست، به یکسری خصوصیات فنی و روحی فوتبال خاص ژرمنها از جمله تلاش تا آخرین ثانیه بازی برای تغییر و عوض کردن نتیجه، آسیب جدی وارد شد.
این که چقدر از باور و حرفهای «شواینی» در ارتباط با گواردیولا درست بوده، چیزی نیست که در چند جمله بتوان بیان کرد بلکه نیاز به کار کارشناسی با نظر خبرگان اهل فن دارد اما از آنچه که بازیکن بزرگ تاریخ آلمانها بیان کرده، میتوان این نکته را گرفت که هر کشوری و هر تیمی به قابلیتهای فنی، ذاتی و روحی خود در کنار فراگیری از آنچه در فوتبال روز جهان میگذرد، باید اتکا کند.
به این ترتیب در شرایطی که حالا رونالدو، بنزما و نیمار مقام نخست لیگ قهرمانان آسیا را طلب میکنند و نمایندگان ماو سایر تیمهای غرب و شرق قاره را به مبارزه میطلبند، واجب و ضروری است که نمایندگان ایران (پرسپولیس، سپاهان، نساجی) به قابلیتها و داشتههای خود توجه و تمرکزکنند.
چیزی که با توجه به حجم سرمایه گذاری کلان تیمهای عربستانی و سایر رقبای قطری، ژاپنی، بسیار بسیار سخت است، اما محال نیست!
این همان نکتهای است که حتی «دس باکینگهام»، سرمربی مومبایی سیتی، رقیب مستقیم نساجی عنوان کرده است:«شک ندارم که هر فوتبالدوستی در آسیا متوجه تلاشها و تحولات رخ داده در عربستان و نمایندگان این کشور در لیگ قهرمانان آسیا شده است. مسلم است با رونالدو، نیمار و بنزما و کلی ستاره دیگر، شور و هیجان غیرقابل وصفی بر مسابقات حاکم میشود و البته برای رقبا، این کارزار بیش از پیش سختتر خواهد شد. در این نکته شک و تردیدی نیست که آن ستارهها قدرت خود را به بازیها تزریق میکنند و باعث ارتقا کیفیت پیکارها میشوند. اما مسلما سایر تیمها هم بیکار نخواهند بود و به ابزارهای که دارند، متوسل خواهند شد. این کاری است که ما اینجا در هند انجام میدهیم. چراکه میدانیم که سابقه و تجربه مان از این پیکارها بسیار کم است و از نظر مالی و فنی، به هیچوجه به حد و اندازههای تیمهای عربستانی نمیرسد. اما به تواناییهای موجود خود و از همه مهمتر هواداران مان تکیه میکنیم.»
انتهای پیام/