اعلام جزئیات برنامههای هفته دفاع مقدس؛ از رونمایی ۱۱۷ کتاب صوتی تا برگزاری کنگره ملی منا
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری چهلوسومین سالگرد هفته دفاع مقدس با سخنرانی سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت صبح امروز، بیست و ششم شهریور ماه در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سردار کارگر در ابتدای این نشست ضمن تبریک چهل وسومین سالگرد هفته دفاع مقدس عنوان کرد: دفاع مقدس قله تربیت دینی و انقلابی بود. این رویداد عینیتبخشی به اسلام ناب محمدی و تحقق ارزشهای جامعه امام زمانی بود. دفاع مقدس مظهر وحدت ملت بزرگ ایران و تحقق ولایت فقیه با فرماندهی امام خمینی بود. این رویداد بود که انقلاب اسلامی را تثبیت کرد. مردم ایران در دفاع مقدس به این باور که ما میتوانیم رسیدند و قدرت و اقتدار ایران به دنیا ثابت شد.
امسال ۱۱۸۶ برنامه در سراسر کشور اجرا میشود
وی درباره برنامههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: کارهای زیادی تدارک دیده شده و از ۳۱ شهریور برنامهها آغاز میشود. در ستاد مرکزی این رویداد کارها در حال هدایت است و در همه استانها با مسئولیت استانداران و در شهرستانها با مسئولیت فرمانداران در حال برگزاری است. بیش از ۴۰۰ ستاد امسال برنامههای هفته دفاع مقدس را برگزار میکنند که ۱۸ ستاد در نیروهای مسلح، ۲۸ ستاد در وزارتخانهها، ۴۰۰ ستاد در شهرستانها و ۳۱ ستاد در استانها فعال هستند. امسال ۱۱۸۶ برنامه در سراسر کشور اجرا میشود که ۵۹۰۰ فعالیت در آنها تعریف شده است.
وی درباره برنامههای مهم تقسیمبندی شده این رویداد گفت: امسال ۴۴۴ کتاب و ۱۱۷ کتاب صوتی رونمایی میشود. ۸۲ نماهنگ، برگزاری مراسم تکریم خانواده شهدا در ۱۳۱۴ مراسم، برپایی ۴۲۹ نمایشگاه کتاب و آثار هنری در سراسر کشور هم از دیگر برنامههای امسال است.
برگزاری ۳۲۷ نشست سراسری، ۱۰۹ مراسم شعر و خاطره، ۲۴ نمایش تئاتر خیابانی
ویزیت رایگان بیماران در مناطق محروم در سراسر کشور، برگزاری ۳۲۷ نشست سراسری، ۱۰۹ مراسم شعر و خاطره، ۲۴ نمایش تئاتر خیابانی هم برای امسال تدارک دیده شده است. یکی از مهمترین برنامهها برگزاری مراسم «جهاد و مقاومت از دیروز تا امروز»، در تهران و در محضر مقام معظم رهبری در روز چهارشنبه ۲۹ شهریور است که در سراسر کشور به صورت زنده پخش میشود. امیدواریم به صورت زنده از شبکههای صداوسیما نیز پخش شود. افرادی که در این جلسه حضور دارند پیشکسوتان و فعالان حوزه دفاع مقدس و مقاومت هستند. اقوام ایرانی، اقشار مختلف و نمایندگان ادیان توحیدی در این رویداد حضور دارند. خانواده شهدای دفاع مقدس، مدافعان امنیت، مدافعان سلامت در این مراسم که در حسینیه حضرت امام برگزار میشود حضور دارند. این چهارمین سال است که این اتفاق رخ میدهد. سال اول به دلیل کرونا ارتباط تصویری داشتیم، سال دوم در محضر رئیس جمهور بودیم، سال گذشته در محضر فرمانده کل نیروهای مسلح بودیم و امسال در محضر مقام معظم رهبری هستیم.
سردار کارگر ادامه داد: امسال برنامه تقدیر از یک میلیون زن از همسران شهدا و پیشکسوتان، از شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم، مدافعان سلامت با همکاری همه دستگاهها اتفاق میافتد.
استانداران، ائمه جمعه، نمایندگان، ولی فقیه در استانها، فرمانداران و بخشداران در این حوزه زحمت میکشند تا این رویداد به بهترین شکل رقم بخورد. امسال به طور ویژه در حوزه زنان و تاریخ شفاهی از کتابهای مکتوب و صوتی فراوانی رونمایی میشود. برگزاری رژه نیروهای مسلح در مراکز استانها برگزار میشود که مسئولیت این رژهها برعهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و در تهران هم این رژه در مجاورت مرقد امام خمینی برگزار میشود. یک رژه دریایی هم در خلیج فارس و با مسئولیت ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود. در نماز جمعه نیز فرماندههان سخنرانی خواهند داشت و در تهران هم رئیس کل ستاد نیروهای مسلح سخنران پیش از خطبه نماز جمعه است. برگزاری گرامیداشت شهدای عملیات ثامنالائمه نیز از دیگر برنامههای این رویداد است، عملیاتی که اولین عملیات موفق جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس بود که به واسطه آن حصر آبادان شکسته شد.
وی اضافه کرد: یک فیلم سینمایی توسط خانم شاهحسینی این روزها در خوزستان در حال تولید است و اتفاق خوبی است که در حال ساخت در حوزه زنان است. فیلم «ویلاییها» از آثار خوب این بخش بود و یک فیلم هم «دسته دختران» بود که البته نقدهایی به آن وارد میشد. ولی به واسطه این نقدها نباید از ساخت اثر سینمایی فاخر در این حوزه ترسید و باید در سینما بیشتر به نقش زنان در دفاع مقدس پرداخت. به همه فیلمسازان میگوییم اگر میخواهند اثری در رابطه با دفاع مقدس بسازند از نظر تجهیزات نظامی و منابع اصلا نگران نباشند و ما امکانات فراوانی را در اختیارشان قرار میدهیم. تانک، توپ، اسلحه، پیاده نظام و پرواز هواپیما و هلیکوپتر اگر نیاز دارند، اصلا نگران نباشند. فیلمهایی مثل موقعیت مهدی، غریب، «اتاقک گلی» که با حمایت ما ساخته شد. ما معتقدیم که جذابترین فیلمها را میتوان در حوزه جنگ ساخت.
کنگره ملی منا هم امسال برگزار میشود
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اضافه کرد: کنگره ملی منا هم امسال برگزار میشود. برنامه عطرافشانی و نثار گل به شهدا در ۶ مهر انجام میشود. این برنامه پیش از این قرار بود ۳۱ شهریور برگزار شود که به دلیل همزمانی با رژه تغییر کرد. نواختن زنگ ایثار در روز اول مهر و برگزاری طرح آبروی محله برای یاداوری نام و خاطره شهدای هر محله از دیگر برنامههاست این رویداد در مساجد، شهرداریها و ستادهای بسیج و مردمی برگزاری میشود. برنامه سنگرسازان بی سنگر نیز با حضور مسئولین وزارت جهاد سازندگی برگزار میشود. مراسم گرامیداشت شهدای مدافع سلامت و تجلیل از خانواده آنها نیز انجام میشود.
سردار کارگر اضافه کرد: برگزاری مسابقات مختلف ورزشی با نام و یاد شهدای دفاع مقدس هم از برنامههای این هفته است. در بازیهای داخلی و بینالمللی از خانواده شهدا تجلیل میشود. گرامیداشت شهدای روحانیت در دفاع مقدس هم در کشور برگزار میشود. برگزاری رزم نمایش در استانها رخ میدهد. گروههای موزیک نیروهای مسلح در شهرها برنامه اجرا میکنند. یادوارههای شهدا فرهنگی و شهدای دانش آموز و دانشجو هم جداگانه برگزار میشود. یادواره شهدای زن و همایش اسوههای صبر و مقاومت هم در این هفته برگزار میشود.
به گفته وی، در مورد مستندهای دفاع مقدس طبق قول سال گذشته ۱۰۰ قسمت مستند تولید شده که از سالهای دوران قاجار آغاز میشود و تا اتفاقات پایان جنگ را روایت میکند که با تایید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس توسط شبکه افق سیما آماده شده. پنج قسمت این مستند در این هفته از صداوسیما پخش میشود و هر قسمت ۲۵ دقیقه است. خوشبختانه یک بار اثری در ژانر دفاع مقدس تولید شده که به صورت معتبر توسط همه کسانی ک در جنگ بودند مثل عزیزان سپاه، ارتش، بسیج و... تایید شده است. رزمایشی با عنوان کمکهای مومنانه و کمک به اقشار محروم هم انجام میشود. مراسمهای خاطرهگویی در دانشگاهها و مساجد و محلات برگزار میشود و هماهنگ شده که رزمندگان و فرماندهان جنگ در این رویداد حضور داشته باشند. این مراسم برای نقل صحیح دفاع مقدس به نسل جدید بسیار اهمیت دارد.
این مقام مسئول یادآور شد: حضور در آسایشگاهها و دیدار با جانبازانی که در این آسایشگاهها حضور دارند از دیگر برنامههای این رویداد در هفته دفاع مقدس است. در کنار تمام این موارد، نکته مهم توجه به جایگاه زنان در مراسمهای مختلف امسال است، به عنوان مثال در اکثر رویدادها همچون دیدار با مقام معظم رهبری ۵۰ درصد حسینیه در اختیار خانمها و ۵۰ درصد آقایان است.
سردار کارگر در بخشی از این نشست درباره اینکه ۹۵ درصد مسائل جنگ دیگر طبقهبندی ندارد و شاید نباید به ۵درصد فقط به دلیل مسائل امنیت ملی پرداخت، گفت: نکته اینجاست که روایتها درخصوص جنگ متفاوت است چون زاویه دید افراد در میدان نبرد هم با هم متفاوت بود، چه برسد کسانی که از بیرون روایت میکنند.
وی بیان داشت: ممکن است یک فرمانده لشگر از عملیات فتحالمبین یا کربلای ۴ چیزی را روایت کند که با روایت فرمانده لشگر دیگری در همین عملیات متفاوت باشد. این به معنای تناقض و تفاوت در روایتهای جنگ نیست، به دلیل جایگاه مختلف افراد در این رویداد است. ما نباید این را به حساب تناقضگویی بگذاریم. این موارد اختلاف نیست، اگرچه در تحلیلها این تفاوت در روایتها بیشتر وجود دارد. نکته اینجاست بعضی از دوستان منتقد امروز، در زمان جنگ دستاندرکار بودند اما امروز به دلیل گرایشات سیاسی منتقد شدند. در کل باید این را گفت که دفاع مقدس ما یک اتفاق پاکیزه است و وظیفه ما این است که حقایق آن را منتقل کنیم. در حوزه دفاع مقدس کارهای زیادی انجام شده، اما کارهای بیشتری باقیمانده است.
بر اساس نظرسنجیها بیش از ۷۰ درصد مردم اگر اتفاقی رخ دهد در میدان حضور پیدا میکنند
سردار کارگر توضیح داد: مردم هنوز به دفاع مقدس وفادارند و در نظرسنجی اخیر که از مردم پرسیده بودیم، نزدیک به ۸۰ درصد مردم معتقد بودند جمهوری اسلامی توان پاسخگویی دارد و بیش از ۷۰ درصد مردم هم گفتند که اگر اتفاقی رخ دهد، در میدان حضور پیدا میکنند.
انتهای پیام/