حلالی: خیلی سخت است فینالیست جام ملتها شویم/ انتخاب سرمربیان تیمهای ملی پایه براساس رنگهاست
اسماعیل حلالی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه بازی با تیمهای نظیر بلغارستان، کنیا، آنگولا و حضور در تورنمنت کافا به پیشرفت تیم ملی کمک میکند، اظهار داشت: تیم ملی شرایط خوبی دارد و از بازیکنان قابلی بهره میبرد، ولی اینکه با چه نیرویی مقابل حریفان بازی کنیم اهمیت زیادی دارد. تیمهای اصلی که در جام ملتهای آسیا مدعی قهرمانی و رقیب ما هستند از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری در شرایط بهتری هستند و دیدارهای تدارکاتی بهتری برگزار میکنند. شاید ما بازیکنانی با استعداد و خلاقیت بهتر داریم، ولی رقبا در بالاترین سطح تلاش میکنند و بیکار ننشستهاند.
با تیمهای درجه دو و سه بازی میکنیم
وی ادامه داد: لیگ عربستان سر و صدای زیادی کرده چون بهترین بازیکنان جهان را جذب کردهاند و کیفیت بازیهای این لیگ بالاتر رفته است. به مرور زمان بازیکنان عربستانی هم رشد میکنند چون از بازیکنان تمام حرفهای دنیا آداب حرفهای بودن را به بهترین شکل یاد میگیرند. آنها در رده ملی هم تنه به تنه تیمهای خوب دنیا میزنند. مشکلی که ما داریم به خاطر درآمد یا هر مسئله دیگری، با تیمهای درجه دو و سه دنیا بازی دوستانه برگزار میکنیم و در بازیهای رسمی مقابل حریفان قدرتمند قسمتی از بازی را از دست میدهیم. تیم ملی ژاپن مقابل آلمان و ترکیه به ۴ گل رسید. این درست که در فوتبال اتفاقات در نتیجه دخیل است ولی ما آن طور که باید از استعداد ناب، حمیت، خلاقیت و فکر بزرگ خود به بهترین شکل استفاده نمیکنیم. در جام جهانی مقابل اسپانیا و آرژانتین با اختلاف یک گل باختیم در حالی که میشد از آنها امتیاز بگیرم. باید از ویژگیهایی که داریم به بهترین شکل استفاده کنیم.
باید واقعبین باشیم
پیشکسوت تیم ملی در مورد اینکه میتوانیم به فینال جام ملتهای آسیا صعود کنیم، گفت: حضور در فینال را خیلی سخت میبینم و باید واقعبین باشیم. چه دادیم و چه میخواهیم. انتظار باید در سطح داده باشد. اینکه فینالیست شویم محال نیست، ولی باید اتفاقات خیلی خوبی بیفتد. اشتباه و غفلت نکنیم، بهترین عملکرد را داشته باشیم و کمی به شانس یارمان باشد. روی کاغذ خیلی سخت است تا خود را فینالیست ببینیم، ولی فینالست نشدن قطعی نیست. امیدوارم که این اتفاق بیفتد و بتوانیم طلسم صعود به فینال جام ملتهای آسیا را بشکنیم.
عنایتی تجربه سرمربیگری را در ردههای پایه ندارد
وی در مورد حذف تیم ملی فوتبال امید از مرحله مقدماتی انتخابی المپیک پاریس یادآور شد: غیرحرفهای هستیم و تیم امید همواره به خاطر تصمیمات غلط نتوانسته به المپیک برود. من از تواناییهای فنی رضا عنایتی بیخبر هستم و نمیدانم کار مربیگری او چگونه است که آیا صلاحیت سرمربیگری تیم امید را داشته یا خیر، اما عملکرد او قابل ارزیابی است. عنایتی در ردههای پایه سرمربیگری نکرده و من به عنوان فردی که ۱۲ سال سابقه مربیگری در رده پایه دارم میدانم شرایط کار کردن و ارتباط گرفتن با بازیکنان زیر ۲۳ سال و سنین کمتر متفاوت با رده بزرگسال است. به ندرت پیش آمده تصمیم بلندمدت خوب گرفتهایم. برای رده سنی زیر ۱۷ سال تصمیم درست گرفته شد و توانستیم به المپیک صعود کنیم، اما از تصمیمهای خوب خود درس نگرفتهایم. شایسته سالاری وجود ندارد. تیم ملی زیر ۱۹ سال هم به صمد مرفاوی سپرده شد و او هم تجربه کار در ردههای پایه را نداشت.
انتخابها براساس شایستگی باشد
حلالی یادآور شد: نمیخواهیم از اشتباهات خود درس بگیریم. من به لحاظ فنی با هیچیک از همکاران خود مشکلی ندارم، ولی وقتی که سرمربیگری تیمهای رده سنی به سرمربیانی سپرده میشود که تجربه و تخصص کار در این ردهها را ندارند، چون شناخت ندارند کار برای آنها آزمون و خطا میشود. در نتیجه زمانی که وارد مسابقات میشوند نتیجه نمیگیرند. آنها مقصر نیستند و تقصیر بر گردن کسانی است که چنین مربیانی را منصوب میکنند. آنها بهعنوان متولی ورزش کشور مسئول هستند. زمانی با من برای سرمربیگری تیم ملی زیر ۱۵ سال صحبت شد که به دلایلی نهایی نشد. مگر سرمربیان تیمهای ملی بر اساس رنگها انتخاب میشوند. باید براساس شایستگی انتخابها صورت پذیرد نه اینکه اعتدال در استقلالی و پرسپولیسی بودن سرمربیان تیمهای ردههای پایه ملی رعایت شود.
در باتلاق هستیم
پیشکسوت تیم ملی خاطرنشان کرد: اگر در کشورهای پیشرفته فوتبالی بگویید سرمربی تیم امید سه ماه مانده به بازیهای انتخابی مشخص شده چنین تصمیمی را جرم میدانند و حکمش اعدام است. زمانی طولانی را از دست دادیم و حضور در یک المپیک دیگر را از دست ددیم تا ثابت شود آنهایی که نشستهاند و برای ورزش کشور تصمیم میگیرند اصلاً شناختی روی ورزش ندارند. نسلهای متعددی را از دست دادیم در حالی که اگر آنها به المپیک میرفتند تأثیرات شگرفی بر فوتبال ایران داشت. زمانی که در رده امید بازی میکردم در سه بازی چهار گل زدم و سه پاس گل دادم. در بازی آخر برابر امارات رئیس وقت فدراسیون در ارنج دست برد و ادموند بزیک بیرون گذاشته شد و مهدی پاشازاده وارد ترکیب شد. با سیستم ۱-۶-۳ بازی کردیم که اصلاً تجربه بازی با چنین سیستمی را نداشتیم. در نتیجه یک بر صفر مغلوب امارات شدیم. من هافبک نفوذی بودم و به همراه دیگر بازیکنان به المپیک نرفتیم تا فرصتی طلایی را از دست بدهیم. در باتلاق هستیم و با تصمیمات غلطی که گرفته میشود نباید امیدی به خروج اصولی از باتلاق داشته باشیم.
انتهای پیام/