دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1402 - 13:55

جایگاه سومین تولیدکننده نفت اوپک به ایران رسید

جایگاه سومین تولیدکننده نفت اوپک به ایران رسید
تولید نفت خام ایران بر اساس تازه‌ترین گزارش اوپک در ماه اوت با ۱۴۳ هزار بشکه افزایش به ۳ میلیون بشکه رسید و پس از عربستان و عراق جایگاه سومی را دوباره از آن خود کرد.
کد خبر : 867997

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت نفت، گزارش ماه سپتامبر اوپک که روز سه‌شنبه (۲۱ شهریور) منتشر شد نشان می‌دهد ۱۳ عضو این سازمان بر اساس گزارش منابع ثانویه در ماه اوت (مرداد – شهریور) ۲۷ میلیون و ۴۴۹ هزار بشکه نفت خام تولید کردند که ۱۱۳ هزار بشکه بیشتر از ۲۷ میلیون و ۳۳۶ هزار بشکه ماه ژوئیه است.

بر اساس گزارش ماه سپتامبر اوپک، پس از عربستان با تولید روزانه هشت میلیون و ۹۶۷ هزار بشکه، عراق با تولید روزانه چهار میلیون و ۲۷۷ هزار بشکه و ایران با تولید روزانه سه میلیون بشکه در جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان قرار گرفته است.

بر اساس گزارش منابع ثانویه، ایران در ماه اوت سه میلیون بشکه نفت خام تولید کرده که ۱۴۳ هزار بشکه بیشتر از ماه ژوئیه ۲۰۲۳ (تیر- مرداد) بوده است.

بر اساس این گزارش، تولید هشت عضو این سازمان در دوره مورد بررسی با افزایش همراه بوده است که بیشترین افزایش تولید با ۱۴۳ هزار بشکه مربوط به جمهوری اسلامی ایران بوده است.

ایران، ونزوئلا و لیبی از توافق کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس) معاف هستند.

قیمت نفت خام سنگین ایران بر اساس تازه‌ترین گزارش ماهانه اوپک، در ماه اوت نسبت به ماه ژوئیه سال ۲۰۲۳ میلادی ۶ دلار و ۱۰ سنت معادل ۷.۵ درصد افزایش یافته است.

قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اوت ۲۰۲۳، ۸۷ دلار و ۵۸ سنت ثبت شد، در حالی که این رقم در ماه ژوئیه ۲۰۲۳، ۸۱ دلار و ۴۸ سنت برای هر بشکه بود.

میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی ۸۵ دلار و ۵۹ سنت بوده است.

قیمت سبد نفتی اوپک هم در ماه اوت ۲۰۲۳ به ۸۷ دلار و ۳۳ سنت برای هر بشکه رسید که ۶ دلار و ۲۷ سنت (۷.۷ درصد) بیشتر از ماه ژوئیه ۲۰۲۳ است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش ماهانه دبیرخانه اوپک (سپتامبر)، تقاضای جهانی نفت خام برای سال ۲۰۲۳ میلادی بدون تغییر نسبت به برآورد پیشین (گزارش ماه اوت) با ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار بشکه افزایش روزانه همراه خواهد بود. مجموع تقاضای نفت جهان برای سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۰۲ میلیون و ۶۰ هزار بشکه پیش‌بینی شده است، در حالی که در برآورد ماه گذشته این رقم ۱۰۲ میلیون و ۱۰ هزار بشکه اعلام شده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب