دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نانوکره‌های دی‌ان‌ای به شناسایی ارزان‌قیمت پاتوژن‌ها کمک می‌کند

نانوکره‌های دی‌ان‌ای به شناسایی ارزان‌قیمت پاتوژن‌ها کمک می‌کند
محققان انستیتو کارولینسکای سوئد با نانوکره‌های دی‌ان‌ای روشی نوین برای ردیابی پاتوژن‌ها یافته‌اند. این روش با هدف تسهیل تست اسید نوکلئیک و ایجاد انقلابی در ردیابی پاتوژن‌ها انجام شده است.
کد خبر : 867628

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان انستیتو کارولینسکای سوئد با نانوکره‌های دی‌ان‌ای روشی نوین برای ردیابی پاتوژن‌ها یافته‌اند. این روش با هدف تسهیل تست اسید نوکلئیک و ایجاد انقلابی در ردیابی پاتوژن‌ها انجام شده است. نتایج این تحقیق که در ژورنال « ساینس ادونسز» منتشر شده  مسیر را برای یک تست الکترونیک قادر به شناسایی اسیدهای نوکلئیک مختلف در سناریوهای مختلف و ارزان فراهم می کند.

وینسنت پلچانو(Vicent Pelechano)محقق ارشد این پژوهش در این باره درباره ظرفیت این فناوری برای ردیابی طیفی ازعامل های پاتوژنیک در محیط واقعی  خوش بین است. او در این باره می گوید: در روش ما زیست شناسی مولکولی( تولید نانوکره دی‌ان‌ای) و الکترونیک (کمی سنجی مبتنی برامپدانس الکتریکی)  ترکیب شده اند تا یک ابزار ردیابی نوین بسازند.

محققان یک واکنش تقویت دی‌ان‌ای هم دما به نام LAMP را اصلاح کردند تا در صورت وجود پاتوژن در نمونه، نانوکره های کوچک دی‌ان‌ای کوچک یک تا ۲ میکرومولار تولید کنند.

سپس این نانوکره‌ها به وسیله  کانال‌های باریک هدایت می‌شوند و هنگام عبور از بین دو الکترود، از نظر الکتریکی شناسایی می‌شوند. این روش با استفاده از یک سیستم فشرده و بی حرکت، ۱۰ مولکول هدف را با حساسیت بالا شناسایی  و نتایج را با سرعت و در کمتر یک ساعت ارائه می کند.

پلچانو در این باره می گوید: ردیاب دقیق و سریع ماده ژنتیکی کلیدی برای شناسایی به خصوص پاتوژن های نوین است.

 

نانوکره های دی ان ای به شناسایی ارزان قیمت پاتوژن ها کمک می کند

 

طی پاندمی کووید۱۹ محققان شاهد استفاده وسیع از روش های تشخیص بیماری سریع مبتنی بر پروتئین بودند. با این وجود توسعه چنین روش هایی بسیار وقت گیر یا نیازمند آنتی بادی هایی با کیفیت بالا است. در مقابل روش های تشخیصی مبتنی بر اسید نوکلئیک  را راحت تر می توان توسعه داد، حساسیت بالاتری دارند و به گفته محققان انعطاف پذیرتر نیز هستند.

این روش نوین می تواند توسعه کیت های تشخیصی جدید را تسریع کند. یکپارچه سازی دستگاه های الکترونیکی که به طور گسترده تولید می شوند با شناساگرهای لیوفیلیزه، ظرفیتی برای تولید دستگاه هایی ارزان دارد که به طور گسترده  به کار می روند.

اکنون محققان مشغول بررسی روش های یکپارچه سازی این فناوری با حوزه هایی مانند رصد محیط زیست، ایمنی تغذیه، ردیابی مقاومت ویروسی و آنتی میکروبال هستند.

 محققان همچنین مشغول بررسی روش های  دریافت مجوز یا ایجاد استارت آپی برای سرمایه گذاری روی این فناوری هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب