دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نخستین مینی قلب با قابلیت خونسازی ساخته شد

نخستین مینی قلب با قابلیت خونسازی ساخته شد
محققانی در آلمان با تکیه بر تحقیقات پیشین خود ارگانوئیدقلبی ساختند که قادر به خونسازی است.
کد خبر : 946196

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از فیز، محققان برای پاسخ به این سوال که اعضای بدن انسان چگونه شکل می‌گیرندو هنگامیکه بیمار می‌شوند، چا اتفاقی می‌افتد به طرز روزافزونی از ارگانوئید‌ها استفاده می‌کنند.

 این ارگان‌های کوچک چند میلیمتری از گروه سلول‌های کشت شده در آزمایشگاه تشکیل شده اند که می‌توانند ساختار‌هایی شبیه عضو بدن را تشکیل دهند.

 ارگانوید‌ها به محققان امکان می‌دهند تا کنش و واکنش سلول‌ها در حالت سه بعدی را رصد کنند.

 توسعه ارگانوئید‌ها فرایندی حساس و نیازمند مواد مغذی و عامل رشد و همچنین مولکول‌های سیگنال دهنده است که باید به ترتیبی خاص و در زمان مشخص اضافه شوند.

 گروهی از محققان به رهبری دکتر رابرت زویگرت در انستستو LEBAO هانور در سال ۲۰۲۱ میلادی توانستند برای نخستین بار یک ارگانوئید تشکیل دهنده قلب (HFO) را بسازند و کل فرایند را تا مرحله اولیه تشکیل قلب انسان درکشت سلولی بازسازی کنند.

 یک مشکل حل نشده در علم امروز توسعه مدلی است که تشکیل قلب و خون سازی را به طور ترکیبی شبیه سازی می‌کند. خون سازی در نطفه انسان پس از هفته چهارم آغاز می‌شود.

 این محققان با توجه به مدل ارگانوییدی که قبلا ساخته بودند، به تدریج فاکتور‌های خاص را افزودند و بنابراین یک ارگانوئید قلب تولید کننده خون جدید ساختند. این تحقیق در نشریه Nature Cell Biology منتشر شده است.

 قلب‌های کوچک از سلول‌های بنیادی پرتوان انسان ساخته شدند. سلول‌های بنیادی پرتوان را می‌توان با کمک سیگنال‌های زیست شناختی یا شیمیایی که در یک ماتریکس هیدروژلی تعبیه شده، طوری کنترل کرد که سلول‌های سه بعدی تجمیع شوندو ارگانوئیدقلبی را ۱۰ تا ۱۴ روز بسازند.

 البته آنها دسته‌ای از سلول‌های عضله قلب نیستند، بلکه ساختار‌های پیچیده‌ای هستند که حداقل از ۷ نوع سلول و بافت متفاوت و کاملاً ساختار یافته تشکیل شده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب