نگاه ویژه صادرات محصولات دانشبنیان به عراق
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: عراق به عنوان یکی از کشورهای هدف صادراتی برای صدور کالاهای متنوع ایرانی محسوب میشود در حالی که سال ۱۴۰۱ ایران بیش از ۱۰ میلیارد دلار به کشور عراق صادرات کرد و در ۵ ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۸.۵ درصدی را داشت و در صورت بهبود و توسعه شرایط صادراتی، تا پایان سال جاری صادرات ایران به عراق به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار خواهد رسید.
آل اسحاق ادامه داد: با توجه به فضای موجود و شرایط هر دو کشور ایران و عراق امکان رسیدن به تجارت ۲۰ میلیارد دلار فراهم است و باید از این وضعیت بهترین استفاده را بردچراکه بازار عراق برای ایران و سایر کشورهای همسایه تا ۱۵ سال آینده یک بازار مهم و قابل توسعه به شمار میرود.
رقابت صاحبان تکنولوژی در بازار عراق
به اعتقاد این مسئول بخش خصوصی، باید تولید کنندگان در زمینههای مختلف با توجه به تکنولوژی روز دنیا، سلیقه و نیاز بازار، محصولات جدید با کیفیت قابل رقابت در بازاری، چون عراق فعال باشند چراکه این بازار مورد توجه سایر کشورها به ویژه همسایگان ما است.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق ادامه داد: در دنیا ارتباط و هماهنگی بین تولید کنندگان و صاحبان علم و تکنولوژی ایجاد شده است. اما با توجه به ضرورت حضور کالای ایرانی در بازار جهانی هنوز بین تولید کننده ایرانی و شرکتهای دانش بنیان چنین ارتباطی نیست. در صورتی که باید به کسب جایگاه محصولات دانش بنیان ایرانی در بازار عراق نگاه ویژه کرد.
بستر بازارعراق برای محصولات و تولیدات با کیفیت
آل اسحاق گفت: بازار عراق تشنه محصولات با فناوری بالاست، چراکه این کشور به حد و اندازه کافی تکنولوژی لازم برای تولیدات پیشرفته را ندارد از این رو بهترین فرصت برای حضور کالاهای با کیفیت و فناورانه است که بهتر است قبل از حضور رقبا در این بازار سهم زیادی از بازار را بدست بگیریم.
وی تصریح داشت: فضای لازم برای دانش بنیانها باید فراهم شود تا برنامههای مناسب را در رفع موانع بکار برد.
چرا بازار عراق با اهمیت است؟
به اعتقاد آل اسحاق؛ نکته قابل تأمل این است که در حال حاضر کشور عراق بیش از ۹۵ درصد کالاهای زیرساختی را از طریق واردات تأمین میکند از این رو این موقعیت میتواند به عنوان یک فرصت بزرگ در منطقه برای کشورهای همسایه و همچنین برای قدرتهای فرامنطقهای باشد که تمام رقبا در این بازار خواهان استفاده بیشتر از این فرصت هستند.
به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق؛ البته همانطور که این بازار مزیتهای زیاد تجاری برای کشور ما دارد، تهدیدهایی مانند مسائل امنیتی عراق نیز وجود دارد که قطعاً قابل حل است.
آل اسحاق با تأکید بر نقش رایزنان و سفرای اقتصادی در تعیین سهم ایران از این بازارگفت: حضور ایران در روابط اقتصادی با دنیا میتواند نقش مؤثری در حوزههای اقتصادی داشته باشد؛ هرچند در چهل سال اخیر اقدامات موثری در توسعه روابط سیاسی، اقتصادی با سایر کشورها به ویژه عراق انجام گرفته، اما متأسفانه جایگاه ما در دیپلماسی اقتصادی آن چیزی که انتظار میرود، نیست.
انتهای پیام/