ذوالنوری: دیوان محاسبات به تخلفات بودجهای در همان سال رسیدگی کند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی ذوالنوری نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی که صبح امروز (دوشنبه، ۱۳ شهریورماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه با موضوع «ارائه اولیه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱» در دیوان محاسبات کشور برگزار شد، با بیان اینکه اگر مدیران اشراف کافی به کار دیوان نداشته باشند، به راحتی قوانین را دور میزنند، گفت: تا کنون کار در دیوان مؤثر پیش رفته البته هرچه جلوتر برویم فاصله تا قله زیاد بوده و راه نرفته بسیاری داریم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه احکام صادره و برخوردهای صورت گرفته با متخلفان و تعداد معرفیها به دستگاه قضایی را حاکی از فعالیت و تلاشهای دیوان محاسبات کشور دانست و افزود: حضور نمایندگان در سراسر کشور نیز میتواند مکمل کار دیوان محاسبات در حوزههای انتخابیه باشد البته این کمکها نباید به گونهای باشد که به تخلف برای انجام کار بیانجامد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس باید توجه کنند به گونهای رفتار نکنند که باعث شوند دیوان محاسبات بخواهد از مدیران مچگیری کند، اظهار داشت: گاهی نمایندهای برای اینکه به نتیجه دلخواه خود برسد از ابزار دیوان محاسبات استفاده میکند تا مدیری را تحت فشار قرار دهند که این باعث گرفتن شجاعت از مدیران میشود.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهارات خود بیان کرد: اگر گاهی موارد نظارتی به موقع به مجلس داده شود تا نمایندگان و کمیسیونهای مربوطه سر وقت به مسائل رسیدگی کنند، تخلفات رسوب نمیکند. برای مثال ورود کردن به موضوع تخلفات بودجهای سال ۱۴۰۱ در حال حاضر چندان مؤثر نخواهد بود.
دادستان دیوان محاسبات کشور: گزارشهای تفریغ بودجه به مثابه نسخه پزشک برای درمان است
بنابر این گزارش، علی کامیار نیز در این نشست با اشاره به اهمیت دیوان محاسبات بر اساس اصول قانون اساسی، گفت: دیوان، مهمترین بازوی نظارتی مجلس است که جایگاه قانونی و استقلال داشته و تشکیلات آن در سراسر دنیا منحصربهفرد است.
دادستان دیوان محاسبات کشور در ادامه تصریح کرد: حسابرسی، گزارش دهی، دادسرا، صدور رأی، اعاده دادرسی، تأیید حکم توسط حاکم شرع و اعمال مجازات قانونی همه در یک دیوان جمع شده که باعث چابکی آن شده است همچنین دادستانی، از ارکان دیوان بوده که صدور دادخواست و اجرای احکام صادره بر عهده آن است.
وی از جمله فعالیتهای اخیر دادسرا را کاهش اطاله دادرسیها از طریق رسیدگی (از تفریغ تا تفریغ)، اولویتبندی موضوعات، تخصصی کردن دادیاریها، استفاده از فناوریها در دادرسی، کاهش پروندهها از طریق تعامل و همکاری با دستگاههای اجرایی، رسیدگی به ترک فعلها با توجه به بالا بودن موارد فاقد عملکرد و عملکرد ناقص در احکام بودجه سالانه، رسیدگی به عملکرد شرکتهای دولتی و شبهدولتی با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، ایجاد شفافیت که خواست مجلس شورای اسلامی نیز هست، تقویت خودکنترلیها و دخیل کردن دستگاهها در کنترل عملکرد دستگاههای اجرایی بیان کرد.
کامیار پیشنهاد داد تا فرصتی به دیوان محاسبات کشور داده شود که در جلسات نظارتی که مجلس در این خصوص برگزار میکند، نماینده دیوان محاسبات با بیان اظهار نظر حرفهای خود از رشد تخلفات جلوگیری کند.
دادستان دیوان محاسبات در ادامه در خصوص اهمیت گزارشهای تفریغ بودجه گفت: این گزارشها همچون نسخه پزشکی برای بیمار است که اگر تجویز نشود، بیمار درمان نمیشود، بنابراین اگر مجلس هم به ترک فعلها و تخلفات مطرح در این گزارش توجه کند، تفریغ بودجه مؤثرتر خواهد بود.
وی همچنین با تأکید بر ضرورت خلاصهسازی گزارشهای دیوان، عنوان کرد: این موضوع برای استفاده راحتتر و بهتر نمایندگان مجلس و مردم مفید خواهد بود.
کامیار در ادامه با اشاره به جایگاه فساد ستیزی دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: همکاری دیوان محاسبات کشور، دولت و مجلس میتواند در کاهش تخلفات و فساد ستیزی مؤثر باشد و دیوان محاسبات توانسته است با حضور در کمیسیونها و تعامل با کمیسیون اصل ۹۰ و پاسخ به سؤالات نمایندگان و بهرهمندی نمایندگان از گزارشهای تحقیق و تفحص به این وظیفه خود جامه عمل بپوشاند.
در این نشست که با حضور سید احمدرضا دستغیب رئیسکل دیوان محاسبات کشور برگزار شده بود، احمد نادری عضو هیئترئیسه مجلس، علیرضا شهبازی و محمدرضا دشتی اردکانی اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس شورای اسلامی نیز حاضر بودند.
انتهای پیام/