از بازی روباههای ترکمنی تا قتل عام داعشگونه طبیعت
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، هنرهای تجسمی یکی از بخشهای این جشنواره محیط زیستی است که موسسه فرهنگی هنری صبا از آن میزبانی میکند؛ همین که از خیابان مظفر تقاطع خیابان طالقانی وارد محوطه موسسه شوید و سمت چپتان را ادامه داده و وارد تالار نمایشگاهی شوید، بخش عکس جشنواره را میتواند مشاهده کنید.
حتماً در این بخش، عکسهای زیادی از هنرمندان مختلف کشور، چشمان شما را به خود خیره میکند؛ عکسهایی که شاید بعد از نگاه کردنشان قدری به خود بیاییم و ببینیم با طبیعت اطرافمان چگونه رفتار میکنیم.
قایقهایی که به خاطر کمآبی رود کارون به گل نشستهاند، تابی کودکانه زیر شلاق ریزگردهای خفهکننده اهواز، ماهی های که دست و پا میزنند تا قدری دیرتر طعم مرگ را تجربه کنند، شتری که با بطری آب معدنی آب میخورد و لنجی که روزگاری عرض دریاجه ارومیه را میرفت و آمد و حالا به «نمک» نشسته است؛ آثار هنرمندانی هستند که سعی میکنند از دریچه لنز دوربینهایشان، حال وخیم طبیعت و آب و هوای امروز ایران را به تصویر بکشند. هنرمندانی که دغدغه محیط زیست دارند و میخواهند ما هم این دغدغه را داشته باشیم.
زندگی هست؛ زندگی حتی میتواند در میان تلی از زباله ادامه داشته باشد؛ آن هم گیاهی که سعی دارد در میان کوه انبوهی از آشغال و از لابهلای لاستیکی کهنه، قدرت زندگی را به رخ بکشد.
در میان آثار تالار بخش عکس، برجی که در حاشیه رودخانهای پر آب و شالیزارهای سرسبز ساخته شده خودنمایی میکند؛ شاید هم میخواهد خودخواهی ما انسانها را به رخ بکشد.
قنات زارچ، طولانیترین قنات دنیا که سالهاست در کماست و حالا فقط جنبه یک اثر ملی را دارد؛ از دیگر عکسهای این بخش است که خیلی گویا و شفاف، وضعیت امروز آبهای زیرزمینی در ایران را به تصویر کشیده است.
اما همه چیز رفتار بد ما انسانها با طبیعت نیست؛ بازی روباههای ترکمنی با یکدیگر، جزیرهای آرامبخش در کویر و محیط بانی که در حال آب دادن به آهویی خسته و درمانده است، عکسهایی است که حتماً خستگیتان را به در میکند.
اصلا میدانید خاورمیانه خشکترین و کم آبترین منطقه آسیاست و تنها یک درصد از منابع آب شیرین دنیا را دارد یا میدانید وزغ طلایی، دلفین بیجی، بز کوهی اسپانیا، ببر تاسمانی، گورخر آفریقایی کبوتر مسافر و شیر ایرانی جزء گونههایی هستند که منقرض شدهاند و خرس های قطبی، پلنگ برفی، پاندا، گرگ، لاک پشتهای غول پیکر، گوریل و گوزن زرد ایرانی جزء گونههایی هستند که در معرض انقراض قرار دارند. برای دانستن اینها کافی است به تالار نقاشی مراجعه کنید.
«اینجا امن نیست»، عنوان چیدمان و ویدئو آرتی است که در اعتراض به شکار پرندگان مهاجر به ویژه تعداد اندکی از فلامینگوهایی که هر ساله به سرخرود واقع در مازندران مهاجرت میکنند.
تعدادی از این پرندگان هر ساله توسط شکارچیکان به دام میافتند و در شرایط بسیار بد درون کیسههایی برای مدتی نگهدای می شوند تا خریدارانی پیدا شده و آنها را بخرند و در باغ وحشها یا باغ های شخصی نگهداری کنند.
برای اینکه کمی هم بخندید شاید خندههای تلخ، کافی است به بخش کاریکاتور بروید؛ امروز نه تنها نباید آب را گل نکنیم بلکه باید آب را «ول» نکنیم. این موضوع کاریکاتوری است که بدون شک شما را به تامل وامیدارد.
انسانی که به روش داعش مشغول قتل و عام طبیعت است یا فردی که از فرط بی آبی دارد به خود آب تزریق میکند، دیگر کاریکاتورهای بخش هنرهای تجسمی هستند.
شک نکنید دیدن این نمایشگاه هر چند کوتاه و گذرا خالی از لطف نیست و میتواند حداقل دقایقی در بحبوحه این زندگی ماشینی و پر از استرس، ما را به خاطر رفتارمان با طبیعت به فکر فرو ببرد.
جشنواره بینالمللی فیلم سبز ایران فقط تا 31 اردیبهشت برپاست.
انتهای پیام/