وداعی عاشقانه از ارکستر ملی ایران در آستانه اربعین حسینی + فیلم
گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ زهره سعیدی: از آخرین اجرای ارکستر ملی ایران پیش از ماههای محرم و صفر رسیدیم به پوئم سمفونی وداع با رهبری همایون رحیمیان، روایت ساعد باقری و خوانندگی حسام الدین سراج به آهنگسازی سید محمد میرزمانی که طی دو شب آخر هفته گذشته در بنیاد فرهنگی هنری رودکی (تالار وحدت) به اجرا در آمد و توانست با قطعاتش بخشی از روایتهای عاشورایی را برای مردم زنده کند.
در سال جاری این چندمین اجرای کنسرت وداع است که از سوی گروههای ارکستر مختلف اجرا میشود، به طور مثال کنسرت وداع به خوانندگی حسام آرین در حوزه هنری، کنسرت چهارپایه عشق به خوانندگی مصطفی راغب و البته در سالهای گذشته هم شاهد اجرای همین پروژه موسیقیایی وداع از سوی ارکستر ملی و گروه کر بودیم.
طبق تاریخچه این پروژه برای نخستینبار اجرای آن به سال ۸۴ میرسد که از سوی مرکز موسیقی حوزه هنری قطعاتش به صورت عاشورایی تولید شد و در همان سالها نیز به یکی از آثار شنیداری مهم در زمینه سوگواره کربلا و عاشورا تبدیل شد. حال نیز این کنسرت به خوانندگی سراج در تالار وحدت به اجرا در آمد و نظر مخاطب را جلب کرد.
در ابتدای این اجرا نوازندگان گروه به همراه خواننده و رهبر ارکستر جلوی صحنه حضور پیدا کرده و مورد تشویق مخاطبان قرار گرفتند، این اتفاق انتهای اجرا نیز تکرار شد. روایتهای زیبای موسیقیایی قطعات وداع از امام حسین تا حضرت زینب (س)، وداع حضرت علی اکبر با امام حسین (ع) در روز عاشورا و سایر قطعات همگان را متأثر کرد.
قطعاتی از شاعران آیینی سدههای ۱۳ و ۱۴ هجری در زمینه عاشورا، قطعات «راز»، «آیینه عشق»، «باده الست»، «سرخیل مستان»، «عاشق کشی»، «دستانسرا»، «شوخ شیرین»، «وداع»، «غریبه»، «گنجینه اسرار» و .. جزوه این قطعات از آلبوم ابتدایی بودند که بخشی از آنها در این کنسرت نیز اجرا شد.
ظاهرا قرار است پروژه وداع به این زودیها به کار خود پایان ندهد و پس از اجرای دهه هشتاد و حال هم سال ۱۴۰۲، ادامه داشته باشد چرا که ایام سوگواری سید و سالار شهدا بهترین زمان برای بازخوانی و روایت این پروژه است.
نکته جالب این کار نیز روایت ساعد باقری در کار است که بخش اعظمی از قطعات به روایت او درباره امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع) و زینب کبری (ص) آمیخته شده است، حتی بسیاری از قطعات تنها دارای شعر، روایت و موسیقی است.
همایون رحیمیان به عنوان رهبر ارکستر نیز نقطه قوت این کار محسوب میشود، حضور هادی آرزم پیشکسوت ارکستر سمفونیک در بین جوانترهای ارکستر نیز به خوبی به چشم میآید و او نیز در قالب کمانچه نواز در کنسرت حضور به هم رسانده است. سایر اعضای گروه شامل صابر سوری نوازنده عود، پوریا شیوا فرد نوازنده نی، مژگان محمد حسینی نوازنده عود، فرهاد رحیمیان، مجید آهنگر و ماهان ببری نوازندگان دف نوازندگی سازهای ایرانی هستند.
سایر اعضای گروه شامل مازیار ظهیرالدینی کنسرت مایستر، آرمین قضاتی، آذین نصرتی، آرش جامع، علیرضا خلج اسماعیلی، رمیصا نفیسی، هلیا محمدولی، سبا عیلمحمدی نوازندگان ویولن یک، سانوا عندلیبی، امیر نظری، بهنام آقاجانیان، نگین سمایی، محمدرضا نامجو نوازندگان ویولن دو، هومن اتابکیجم، همایون هاشمزاده، امیرحسین طایی، جاوید پناهی نوازندگان ویولا، محمد حسین غریبی، ارسلان علیزاده، علی آقاجانی، پروشات زندآیین، غزاله شیرازی، سینا آذرآباد نوازندگان ویولنسل، سروش کاکاوندی و نهال سجادی نوازنده کنترباس، حسام صدفینژاد نوازنده ابوا، سایوری شفیعی و محمد ملکلی نوازندگان کلارینت، امیرحسین محمدیان و امیر ملکیزاده نوازندگان فاگوت، شهرام رکوعی و روشنک نوشی نوازندگان فلوت، عرفان فرشیزاده نوازنده تیمپانی و ماهان ببری نوازنده پرکاشن گروه نوازندگان ارکستر ملی ایران در این کنسرت را تشکیل دادند.
حال باید دید پس از ماه صفر نیز ارکستر ملی وهمچنین ارکستر سمفونیک با چه قوتی برنامههای خود را در سالنهای کنسرت ادامه خواهند داد.
انتهای پیام/