«بایدن» کمک نظامی به تایوان را به عنوان یک کشور مستقل تأیید کرد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، بامداد پنجشنبه، با ارسال اطلاعیهای به کنگره، کمک نظامی به تایوان را ذیل برنامه تامین مالی نظامی خارجی که معمولاً برای کشورهای مستقل استفاده میشود، تأیید کرد.
طبق این اطلاعیه که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، کمیتههای کنگره آمریکا از قصد وزارت امور خارجه برای تخصیص ۸۰ میلیون دلار بودجه برای حمایت نظامی از تایوان، مطلع شدهاند.
در این اطلاعیه آمده است: برنامه تأمین مالی نظامی خارجی برای تقویت توانایی دفاع شخصی تایوان از طریق قابلیت دفاع مشترک و ترکیبی و افزایش آگاهی حوزه دریایی و قابلیت امنیت دریایی استفاده خواهد شد.
«مایکل مککال» قانونگذار جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به این اقدام گفت از اینکه دولت بایدن بالاخره تایوان را ذیل برنامه تأمین مالی نظامی خارجی قرار داد، خرسند است.
مککال در بیانیهای ادعا کرد: این سلاحها نه تنها به تایوان کمک و از دیگر دموکراسیها در منطقه محافظت میکند، بلکه توان بازدارندگی آمریکا را نیز تقویت و امنیت ملی ما را در برابر حزب کمونیست چین تضمین میکند.
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا ارسال این اطلاعیه به کنگره را تأیید کرد، اما مدعی شد که تصمیم برای کمک نظامی به تایوان ذیل این برنامه، دلیلی بر تغییر در سیاستهای آمریکا درخصوص تایوان و چین نیست.
این اقدام در شرایطی انجام میشود که پکن بارها به واشینگتن درباره لزوم رعایت اصل چین واحد و عدم برقراری روابط دیپلماتیک مستقل با تایوان به عنوان بخشی از تمامیت ارضی چین هشدار داده است.
به گزارش آنا، به نظر میرسد که رویکرد محتاطانه و در عین حال برنامهریزیشدهای برای «مستقل» تعبیر کردن تایوان از سوی آمریکا و شرکایش وجود دارد؛ چراکه روز چهارشنبه، همزمان با سفر «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس به پکن، کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس هم با انتشار سندی رسمی، از تایوان به عنوان «کشور مستقل» یاد کرد.
در این سند ادعا میشود که تایوان یک کشور مستقل تحت نام «جمهوری چین» است و از همه شرایط لازم برای اینکه کشور مستقلی به حساب بیاید از جمله جمعیت دائمی، قلمرو مشخص، دولت و ظرفیت برقراری ارتباط با سایر کشورها برخودار است و برای به رسمیت شناخته شدن در عرصه بینالمللی به حمایت طیف وسیعی از کشورها نیاز دارد.
دولت پکن هنوز به اقدام آمریکا واکنشی نشان نداده است، اما «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به ادعای پارلمان انگلیس گفت: این سند که در آن به استقلال تایوان اشاره شده با واقعیتها در تناقض است. پکن از پارلمان انگلیس میخواهد به اصل «چین واحد» و هنجارهای قانونی عمومی روابط بینالملل پایبند باشد.
وانگ همچنین از لندن خواست به منافع اصلی چین احترام بگذارد و ارسال سیگنالهای اشتباه به نیروهای جداییطلب که به دنبال استقلال تایوان هستند را متوقف کند.
چین، تایوان را بخشی از تمامیت ارضی و یکی از استانهای خود میداند.
انتهای پیام/